Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 89

Bedste film af Guillermo del Toro?

 • Pans labyrint
  43%
 • Hellboy
  15%
 • Blade II
  13%
 • Pacific Rim
  11%
 • En anden film
  8%
 • Hellboy II: The Golden Army
  4%
 • Crimson Peak
  2%
 • The Shape of Water
  2%
 • The Devil's Backbone
  1%

#1

5. jun. 2017 14:03

Så er Ronnie i gang igen. Han er bare en klaphat af format..Alle hans problemer skyldes netpirater,ikke at dansk film bruger forældede forretningsmodeller,er over proteksionistiske i deres lange holdback periode,og at måske publikum bare ikke gider se deres film.

Danmark er et lille land,så måske skulle de bare lave nogle film flere gad at se?

#2

5. jun. 2017 15:05

Tja venter også bare på der kommer noget der er værd at se.... Men selvfølgelig når man ikke formår at lave kvalitet, så det jo piraternes skyld...

#3

5. jun. 2017 15:06

X&O

Det var da en ualmindelig arrogant konstatering. Hvis det er det der skal til for at indskrænke medarbejderstaben kunne det være man skulle til at overveje at downloade hans film ulovligt, i håbet om at det til sidst rammer ham selv. Men så ville man jo selvfølgelig skulle se de downloadede film for at det overhovedet ville give mening ift. det hans siger, og det ville alligevel ikke være det værd. Hvis han vitterligt vidst hvor man der ville se hans film på forhånd (og det virker det til ud fra hvordan han budgetterer lønnen til sine medarbejdere), så kunne det være han skulle lave nogle ordentlige film i stedet.

#4

5. jun. 2017 17:00


Dansk film benytter præcis de forretningsmodeller som kan sikre de størst mulige indtægter, så spillefilm kan produceres. Men du har måske forslag til en forretningsmodel som kan sikre dansk film større indtægter? Jeg er sikker på alle i dansk film vil være lutter øre, såfremt nogen kunne beskrive en sådan forretningsmodel. Biograferne står for 60 pct. af filmproducentens indtægter og er i stigning. Home entertainment-sektoren står for 40 pct. og er i fald. I år 2000 stod biograferne for sølle 30 pct. af indtægterne og home entertainment-sektoren for 70 pct.

Noget er rivende galt i home entertainment-sektoren og den periode biograferne har eksklusivitet bliver kortere og kortere. Det hjælper bare intet.

Sidste år gæstede 13,6 millioner biograferne. I år 2000 gæstede 10,6 millioner biograferne.

#2: Det har intet med kvalitet at gøre. Flere end nogensinde ser film i både biografer og på internettet, problemet er blot at det ikke er muligt at tage en særlig høj pris for filmene på internettet. Det umuliggøre filmtyvene. Hvis priserne bliver for høje, søger folk jo bare mod at se filmene kvit og frit.

Det siger sig selv at forbrugerne i sidste ende bliver taberne i det spil. For uden indtægter kan danske film ikke produceres.

#3: At producere film kræver indtægter. Indtægter som er i frit fald i home entertainment-sektoren. Ikke bare på Ronnies film, men på alle film.

#5

5. jun. 2017 17:25

#2 Det der udkommer af dansk film er LORT, det et FAKTUM.

#6

5. jun. 2017 18:26

X&O

#3: At producere film kræver indtægter. Indtægter som er i frit fald i home entertainment-sektoren. Ikke bare på Ronnies film, men på alle film.Kim Pedersen (#4)

Fedt! Har det noget med mit indlæg at gøre, eller skulle du bare bruge en undskyldning for at skrive det du plejer?

#7

5. jun. 2017 21:12

Jeg var så dumt at se alle de forfilm jeg kom til. Synes de var sjove... Men det var næsten hele filmen jeg så.... Lad nu være med at vise hele filmen i traileren

to infinity and beyond!

#8

5. jun. 2017 21:13

selvfølgelig er pirateri noget lort. Betal for varen eller lad være med at se den. So simple. Eller lån den gratis på bibliotekerne, hvor der er betalt. Om danske film så har kvalitet nok er noget helt andet - det må den enkelte vurdere.

Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!

#9

5. jun. 2017 21:24

#3: At producere film kræver indtægter. Indtægter som er i frit fald i home entertainment-sektoren. Ikke bare på Ronnies film, men på alle film.Kim Pedersen (#4)

Fedt! Har det noget med mit indlæg at gøre, eller skulle du bare bruge en undskyldning for at skrive det du plejer?X&O (#6)

Kim skriver det han plejer,og det han får penge for,sådan er det..

Kim er en del af film fødekædens problem,ikke løsning,for Kim mener at film udelukkende skal være i biffen i så lang tid som muligt,jo længere jo bedre,upåagtet om folk så gider se de produktioner de opsætter eller ej.
Biograferne tjener fedt på andres flid,og de kunne jo sende flere penge til producenterne fra deres meget dyre koncession salg eller deres 55 millioner kroners overskud i 2015, men det er nemmere et råbe pirat,og få lovgiverne til at lave endnu flere stupide love og tiltag,som gør almindelige forbrugere endnu mere sure over at de skal tvinges til at se trailere,eller ikke kan skippe deres anti pirat pladder på købte skiver,eller fuldstændig vanvittige tiltag som screenpass,men det er en anden diskussion.
Ja det er et catch 22, men nytænkning skal der til,længere er den ikke..
Det er sørme ærgeligt man ikke længere kan sælge millionvis dvd skiver og læne sig tilbage og se pengene rulle ind,nu skal man til at arbejde for indtjeningen,og det hyler producentforeningen og danske biografer så over,at det ikke er så nemt mere..

Buu huu tag en tudekiks og find en løsning.

#10

5. jun. 2017 21:57

#9 ret sikker på danske biografer ikke tuder over salg af dvd det har jo bare gjort dem endnu vigtigere ;)

#11

6. jun. 2017 00:46

#5: Det er din mening og den skal du have lov at have. Det har bare ikke en pind med sagen at gøre.

#6: Ja, så længe Filmz-brugere mener pengetræer kan klare opgaven, ja, så bliver jeg ved med at orientere om, at sådan hænger det altså ikke sammen.

#8: Næh, jeg er oprigtig bekymret for spillefilmen. Og du kan ikke angive en bæredygtig forretningsmodel, som jeg ellers opfordrede dig til.

Du tillægger mig nogle holdninger jeg ikke har. Jeg fortæller dig blot at biografvinduet bliver kortere og kortere og det hjælper ikke filmbranchen en døjt. Jo mere internettet omfavnes, desto færre penge at lave film for.

Nu er det sådan set ikke mig der i dette tilfælde råber ”pirat”, men derimod en filmproducent.

Det er meget lidt indsigt du har i filmbranchen, siden du kan påstå biograferne tjener penge på andres flid. Biograferne betaler helt op til 60 procent af deres indtægter til rettighedshaverne. Biograferne tjener faktisk ikke penge på selve biografdriften, pengene tjenes alene på concessionsalg. Man kan jo ikke plukke hår af en skaldet.

Du skriver nytænkning, men kan ikke komme op med bare antydningen af nytænkning. Det hjælper altså ikke filmbranchen at råbe ”nytænkning”, ”nye forretningsmodeller” og ”tænke ud af boksen”. De tåbelige kaldeord løser ikke problemet.

Pirater medfører at almindelige mennesker i filmproduktion mister deres arbejde, såsom tømrer, elektrikere m.v.

Forbrugerne bliver dog de største tabere i dette spil. Og det er på forbrugernes vegne jeg er bekymret. Filmbranchen og forbrugerne er nemlig to sider af samme sag.

Igen ville det være herligt om Filmz brugere ikke havde behov for at gemme sig bag anonymitet, men stå frem med navns nævnelse, så vi ved hvem hinanden er.

Der kan jo ligge bagvedliggende grunde til at de enkelte brugere mener hvad de gør. F.eks. egen vinding.

#12

6. jun. 2017 01:02

# Kim Pedersen - og alle andre gamle mennesker der arbejder med film.
Her er løsningen, alle kan se det ingen gør det.. indtil i gør det, lad være med at brok jer over i ikke kan tjene penge og det ene og det andet, det ikke os der noget galt med.
Det jeres produkt!.

1:Pirat dl er en dårlig ting.

2: Grunden til ulovlig dl. er udelukket, film og musik udgiverens egen skyld.

3: Drop dvd salg og andet pjat, det fortiden, kom ind i nutiden.

4: opret tjenester a´la Netflix, HBO, Spotify - Hvor titlen så bliver købt igennem programmet ikke som en enkelt visning men så man ejer produktet og har det liggende i skyen.

5: Biografen ville stadig stige da man gerne vil se visse film i bio, det en oplevelse og en night out med vennerne. -
Og/Men man vil købe film, man ikke kunne se eller bare ikke så i bio (også film man måske har set i bio og kunne lide) fra sin sofa.
Folk tænker ikke over at gå hen og kigge efter en dvd film 6 måneder efter en film fra fremme for så at købe og se den.
Hvis de vil sælge deres produkt må de vågne op og komme ud i den verden vi lever i.
Denne løsning vil gøre det hele lettere og mere tilgængeligt og dermed øge salget.

6: Ud over salget vil blive øget på grund af det lettere og mere "in this time" så vil dvd filmen kunne sælges en del billigere af flere grunde
a/ Alle de penge der bliver brugt på dvd film, brænding, papir billeder og tekst, samt kassetter, fragt, sprog,oversættelser, design, konstruktion osv osv osv.
Dem spare man og kan derfor overføre penge til noget brugbart, og sænke prisen på filmen.
b/Der ville blive solgt langt flere film, og dermed vil indtjeningen stige.
c/ man slipper for afgifter, aftaler, tilladelser og alt muligt pjat som der er med at indføre en dvd til what ever land. Her ligger det på en tjeneste, hvor det hele køre igennem ligesom Netflix osv.

Penge sparet. penge tjent.
Problemet er ikke befolkningen eller piraterne.
Problemet er folk der sidder og tuder over ingen gider at se deres dårlige film i stedet for at gøre det logiske og lave det jeg skriver her..

PS. selvf gider ingen se de danske film, 1eren var ringe, 2 var ringe, 3 who knows men hvorfor skulle man gide at se den? han må jo lave noget ordenligt hvis han vil tjene penge i stedet for at give andre skyld for hans uduelighed. JESUS tag ansvar for det lort man laver altså.

#13

6. jun. 2017 01:21

Jeg støtter faktisk gevaldigt op om #12 - en slags Steam for film. Har længe savnet noget ala det. De få tjenester der findes, har et meget ringe udvalg, og er slet ikke at finde på diverse store tjenester.

Derudover kunne jeg godt tænke mig en prisdivergering. Hvorfor skal alle film koste det samme? En af hovedgrundene til at jeg ser så få danske film, eller i det hele taget blot dramaer og komedier, i biograferne, er at jeg får samme oplevelse af at se dem derhjemme.
Her er intet visuelt eller auditivt at hente - dvs. intet af det biograferne sælger sig på. De har altså mindre at tilbyde (set i forhold til omstændighederne). Derudover koster sådanne film ofte meget mindre at producere end de store blockbustere.

Det leder mig til mit sidste spørgsmål - hvorfor er film den eneste varetype, hvor alle produktlinier koster det samme? Selv inde for spil, som nok er det letteste at sammenligne med, har man prisgrupper. Der er mobil spil, indiespil, flashspil, remakes (som ofte er at finde til en utrolig fordelagtig pris i forhold til originalen), og så de store AAA spil (der ofte er de dyreste).
Uden at kende til branchen indefra, ville jeg tro at mange mindre film ville have bedre chancer for succes, hvis de ikke konkurrerede med de store titler.

#14

6. jun. 2017 02:13

#5: Det er din mening og den skal du have lov at have. Det har bare ikke en pind med sagen at gøre.

#6: Ja, så længe Filmz-brugere mener pengetræer kan klare opgaven, ja, så bliver jeg ved med at orientere om, at sådan hænger det altså ikke sammen.

#8: Næh, jeg er oprigtig bekymret for spillefilmen. Og du kan ikke angive en bæredygtig forretningsmodel, som jeg ellers opfordrede dig til.

Du tillægger mig nogle holdninger jeg ikke har. Jeg fortæller dig blot at biografvinduet bliver kortere og kortere og det hjælper ikke filmbranchen en døjt. Jo mere internettet omfavnes, desto færre penge at lave film for.

Nu er det sådan set ikke mig der i dette tilfælde råber ”pirat”, men derimod en filmproducent.

Det er meget lidt indsigt du har i filmbranchen, siden du kan påstå biograferne tjener penge på andres flid. Biograferne betaler helt op til 60 procent af deres indtægter til rettighedshaverne. Biograferne tjener faktisk ikke penge på selve biografdriften, pengene tjenes alene på concessionsalg. Man kan jo ikke plukke hår af en skaldet.

Du skriver nytænkning, men kan ikke komme op med bare antydningen af nytænkning. Det hjælper altså ikke filmbranchen at råbe ”nytænkning”, ”nye forretningsmodeller” og ”tænke ud af boksen”. De tåbelige kaldeord løser ikke problemet.

Pirater medfører at almindelige mennesker i filmproduktion mister deres arbejde, såsom tømrer, elektrikere m.v.

Forbrugerne bliver dog de største tabere i dette spil. Og det er på forbrugernes vegne jeg er bekymret. Filmbranchen og forbrugerne er nemlig to sider af samme sag.

Igen ville det være herligt om Filmz brugere ikke havde behov for at gemme sig bag anonymitet, men stå frem med navns nævnelse, så vi ved hvem hinanden er.

Der kan jo ligge bagvedliggende grunde til at de enkelte brugere mener hvad de gør. F.eks. egen vinding.Kim Pedersen (#11)

Det er ikke mit job at komme med løsninger til jer,men dit og dit bagland.. I har vidst i meget langt tid hvad vej udviklingen er gået,og hvad har i gjort? Prøvet DRM, Sagsøge folk ind i helvede (jeres egen benævnelse), holdt fast i en lang holdback periode (som i nødtvunget er begyndt at forkorte), lobbyet politikere i håb om særlovgivning som blankmedie ordningen, OSV.. I har INTET gjort for at udvikle jeres egen platform eller anderledes distribution,i har intet gjort for at rent faktisk komme forbrugerne i møde.

Det er yderst simpelt, i sælger en vare, hvad vil folk betale for denne vare,hvor langt tid vil folk vente på denne vare og hvordan forbruger folk denne vare,det er spørgsmål i burde stille jer selv i stedet for bare at sige vi vil have filmene i biffen i lang tid,færdig,og ellers er det ikke noget vi gider diskutere.

I har simpelthen sovet i timen,og det er det i ikke vil erkende,og så længe i ikke vil det,ja så vil jeres model vedblive og blive sværere og sværere at kontrollere og tjene penge på.

Jeg har fulgt dine tirader over flere medier,og du kører den samme tude smøre af hver eneste gang,så hvorfor bliver jeg ved med at kommentere dine indlæg!!!

Jeg kommenterer her hele filmbranchen fra produktion til distribution og eftersalg,ikke kun biograferne som du repræsenterer, men det hænger jo sammen det hele,og den ene kan ikke leve uden den anden,så i er nødt til at samarbejde om en løsning på problemerne,og nej,det er ikke kun piraternes skyld,i har selv en stor andel i problemet.

Men det er selvfølgelig nemmest at råbe ulven kommer,og håbe på nogen hopper på den og redder jer..

Men som jeg skrev i mit indlæg tidligere, når billetprisen er så høj,forventer man kvalitet når man endelig er i biografen,og det synes jeg slet ikke man får,ihvertfald har jeg haft flere dårlige oplevelser med teknikken,som har irriteret mig grænseløst,og klager er man ligeglade med..
Og hvordan er det lige det går med ny investeringer i ny teknologi som Atmos? Nåhh ja,det har man kun i 2 sale på sjælland eller sådan noget,og det er endda en teknologi som virkeligt løfter oplevelsen,selvom man skal være sammen med andre mennesker.

Så jeg gentager, nytænkning, selvindsigt og en vilje til at komme udviklingen i møde

#15

6. jun. 2017 02:40

#5: Det er din mening og den skal du have lov at have. Det har bare ikke en pind med sagen at gøre.

#6: Ja, så længe Filmz-brugere mener pengetræer kan klare opgaven, ja, så bliver jeg ved med at orientere om, at sådan hænger det altså ikke sammen.

#8: Næh, jeg er oprigtig bekymret for spillefilmen. Og du kan ikke angive en bæredygtig forretningsmodel, som jeg ellers opfordrede dig til.

Du tillægger mig nogle holdninger jeg ikke har. Jeg fortæller dig blot at biografvinduet bliver kortere og kortere og det hjælper ikke filmbranchen en døjt. Jo mere internettet omfavnes, desto færre penge at lave film for.

Nu er det sådan set ikke mig der i dette tilfælde råber ”pirat”, men derimod en filmproducent.

Det er meget lidt indsigt du har i filmbranchen, siden du kan påstå biograferne tjener penge på andres flid. Biograferne betaler helt op til 60 procent af deres indtægter til rettighedshaverne. Biograferne tjener faktisk ikke penge på selve biografdriften, pengene tjenes alene på concessionsalg. Man kan jo ikke plukke hår af en skaldet.

Du skriver nytænkning, men kan ikke komme op med bare antydningen af nytænkning. Det hjælper altså ikke filmbranchen at råbe ”nytænkning”, ”nye forretningsmodeller” og ”tænke ud af boksen”. De tåbelige kaldeord løser ikke problemet.

Pirater medfører at almindelige mennesker i filmproduktion mister deres arbejde, såsom tømrer, elektrikere m.v.

Forbrugerne bliver dog de største tabere i dette spil. Og det er på forbrugernes vegne jeg er bekymret. Filmbranchen og forbrugerne er nemlig to sider af samme sag.

Igen ville det være herligt om Filmz brugere ikke havde behov for at gemme sig bag anonymitet, men stå frem med navns nævnelse, så vi ved hvem hinanden er.

Der kan jo ligge bagvedliggende grunde til at de enkelte brugere mener hvad de gør. F.eks. egen vinding.Kim Pedersen (#11)

Det er ikke mit job at komme med løsninger til jer,men dit og dit bagland.. I har vidst i meget langt tid hvad vej udviklingen er gået,og hvad har i gjort? Prøvet DRM, Sagsøge folk ind i helvede (jeres egen benævnelse), holdt fast i en lang holdback periode (som i nødtvunget er begyndt at forkorte), lobbyet politikere i håb om særlovgivning som blankmedie ordningen, OSV.. I har INTET gjort for at udvikle jeres egen platform eller anderledes distribution,i har intet gjort for at rent faktisk komme forbrugerne i møde.

Du skriver i betaler 60% tilbage til producenterne,så kan man jo diskutere om i skal tjene 40% på andres arbejde,for i producerer jo intet,men lever af andres flid. Man kan diskutere om alle de mange danske film der produceres,nu også BURDE have været produceret,men støtteordningen er så typisk dansk,at der jo skal være plads til "smalle" film,som er fuldstændig urentable,men produceres det skal de. Man har jo også læst at der produceres så mange danske film,at det er svært at finde premiere datoer til dem i jeres huse,så igen,måske man skulle se på hele branchen,da den er gennemsyret at gamle nisser der ikke kan tænke anderledes,for sådan har det været siden Erik Balling..

Det er yderst simpelt, i sælger en vare, hvad vil folk betale for denne vare,hvor langt tid vil folk vente på denne vare og hvordan forbruger folk denne vare,det er spørgsmål i burde stille jer selv i stedet for bare at sige vi vil have filmene i biffen i lang tid,færdig,og ellers er det ikke noget vi gider diskutere.

I har simpelthen sovet i timen,og det er det i ikke vil erkende,og så længe i ikke vil det,ja så vil jeres model vedblive og blive sværere og sværere at kontrollere og tjene penge på.

Jeg har fulgt dine tirader over flere medier,og du kører den samme tude smøre af hver eneste gang,så hvorfor bliver jeg ved med at kommentere dine indlæg!!!

Jeg kommenterer her hele filmbranchen fra produktion til distribution og eftersalg,ikke kun biograferne som du repræsenterer, men det hænger jo sammen det hele,,så i er nødt til at samarbejde om en løsning på problemerne,og nej,det er ikke kun piraternes skyld,i har selv en stor andel i problemet.

Men det er selvfølgelig nemmest at råbe ulven kommer,og håbe på nogen hopper på den og redder jer..

Men som jeg skrev i et indlæg i en anden tråd, når billetprisen er så høj,forventer man kvalitet når man endelig er i biografen,og det synes jeg slet ikke man får,ihvertfald har jeg haft flere dårlige oplevelser med teknikken,som har irriteret mig grænseløst,og klager er man ligeglade med..
Og hvordan er det lige det går med ny investeringer i ny teknologi som Atmos? Nåhh ja,det har man kun i 2 sale på sjælland eller sådan noget,og det er endda en teknologi som virkeligt løfter oplevelsen,selvom man skal være sammen med andre mennesker.

Så jeg gentager, nytænkning, selvindsigt og en vilje til at komme udviklingen i møde

Hmm,gik lige galt med ret af forrige kommentar,så nu er der 2..

#16

6. jun. 2017 03:21

#12: Overordnet er det du foreslår, en gentagelse af musikindustriens gigantiske fejltagelse, som reducerede deres indtægter med 70 procent.

#15: Nej, det har du ret i. Det er ikke dit job, men du kloger dig ellers gevaldigt på problematikken

Overordnet er det du foreslår, en gentagelse af musikindustriens gigantiske fejltagelse, som reducerede deres indtægter med 70 procent.

Det er nok ikke den vej du får filmbranchen frivilligt til at følge.

Biograferne er ikke problemet. Biograferne står for en stigende andel af filmindustriens indtægter. Det er i home entertainment-sektoren problemet ligger begravet.

Jo, tak det går fint med investeringer i Dolby Atmos. På Sjælland er der, nej, ikke to, men hele 14 sale udstyret med lydsystemet. Laserprojektion er også begyndt at vinde indpas. I sidste uge åbnede en ny multiplex i Køge, alle seks sale er udstyret med laserprojektion. Antallet af biografsale er øget med hele 40 procent, på ganske få år. Og glem nu ikke IMAX-biografen i København. I øvrigt er der nye flotte biografer på vej i både Nordhavn og Hundige. Jo, biograferne investerer på livet løs og nej, biograferne sover aldrig.

Sidste herfra. I mener en masse, men aner faktisk intet om det I skriver om.

#17

6. jun. 2017 10:59

#16 næ det var ikke en fejltagelse. De tjener omtrent det samme idag. Det der er sket er deres fortjeneste er kommet til at blive på koncerter/festivaler, hvilket også kun er et kæmpe plus for os dødelige.
Nå folk som dig ikke forstår der er et problem, må vi dødelige jo gøre jer opmærksomme på det.
Og nej filmbranchen kan ikke gå den vej som musikken gjorde, det tror vi alle er enige om. Men de fandt en holdbar løsning, på den digitale tidsalder de var/er kommet i.
Som noget af det jeg vil give dig ret i, er det er ikke biografernes problem eller skyld det her :) Det Hollywoods, men det får du jo ondt i røven over når jeg skriver, for det jo som at træde den mindste familie medlem over tæerne :) Men det sådan jeg ser det er. Men hvad ved jeg.... Du virker jo til at være klogere en alle...

#18

6. jun. 2017 13:46

Biograferne er ikke problemet. Biograferne står for en stigende andel af filmindustriens indtægter. Det er i home entertainment-sektoren problemet ligger begravet.Kim Pedersen (#16)

Hvad laver du så i en tråd om en producents meninger om piratkopiering? På den ene side forsvarer du hele fødekæden,for så at pludselig kun tænke på dine egne medlemmer.. Det er det der gør dig så utroværdig,og ligegyldig at diskutere problemerne med. På den ene sider tuder i over omsætningsnedgang,for så at sige at biograferne tjener en stor andel til producenterne.
Hvad har home-entertainment sektoren at gøre med dig? Du hader jo den branche,det er meget tydeligt..Og det er kommet for at blive,i kan ligeså godt vænne jer til det,i kan ikke få ekslusivitet som i gerne vil have,den tid er forbi, fat det nu!!!

Ydermere kan det godt være at musikbranchens omsætning er faldet med 70%,men der er jo ingen der sulter i den branche,vel.. De har jo allesammen store biler og kæmpe villaer,så måske har monopolet pladeselskaberne havde engang kun været skyld i overpriser,og at man nu må omstille sig til at skulle arbejde hårdere for pengene..
Det er ligesom Dodo fuglen,da den ikke kunne flyve da katte blev indført,ja så uddøede den fordi den ikke kunne stikke af,det er det samme med jer,i er SÅ stålsat på at beholde jeres position og indtjening,men gider ikke indse at tiden er ved at indhente jer,og så vil i utvilsomt imødegå endnu en krise som i slut 90erne start 00erne hvor biografer lukkede på stribe.

Men,jeg er ligeglad,for jeg har min hjemmebiograf og besøger ikke længere jeres huse,jeres kvalitet er sipelthen for dårlig i mine lokale sale,og jeg gider ikke fræse til det hul i jorden der er København for at forstyrres af mobil telefoner,hylende unger,lugtende og irriterende medmennesker osv.

#19

6. jun. 2017 15:08

X&O

Sidste herfra. I mener en masse, men aner faktisk intet om det I skriver om.Kim Pedersen (#16)

Hvis løsningen var så ligetil som du også påstår, så var der ikke længere et problem, for så ville der blive styret uden om det. Vi er på vej mod en ændret verden. Og filmbranchen fortsætter som de altid har gjort fordi de skal tjene penge, men verden fungerer ikke på de samme vilkår som tidligere, og derfor skal der ændres på nogle ting, og de ting vil i filmbranchens øjne aldrig gå imod lavere indkomst - derfor ser de kun løsninger der kan råde bod på manglende indtjening. Det er på tide at filmbranchen begynder at analysere eller undersøge, hvorfor folk downloader film ulovligt, for motiverne bag peger ifølge filmbranchen sjovt nok altid i samme retning, men sandhederne bag bliver aldrig nævnt. Et download er altså ikke lig med en mistet fortjeneste. Verden er ikke sort og hvid, og folk henter ikke film bare for at spare penge. Der kan være 1000 andre grunde. Det kan også være at den pågældende film ikke er den pris værd den koster. Alle film koster som regel det samme (bortset fra 3D og andet ekstra gebyr), men er alle film lige meget værd? Det er de ikke i min verden.

I øvrigt skal Ronnie Fridthjof stoppe med at pive over tabt indtjening. Alle for tre har modtaget 8.700.000 kroner i produktionsstøtte fra staten, hvilket er markant mere end jeg nogensinde kunne tænke mig at støtte hans film med.

#20

6. jun. 2017 20:35

#12

Dette er løsningen drop alt det andet..

Hvorfor frygter vi så meget alt nyt, det som om vi gået i stå som race.
Vi har ikke opfundet hjulet eller el pæren de sidste mange år, eneste vi øg er at genopfinde eller viderudvikle gamle ting..
Vågn nu op og ryk frem med tiden det ikke farligt.

Drop dvd eller gør det til noget eksotisk med bokse billeder lyd osv osv så man kan købe det som samle ting,
men film handel skal foregå online over service.
det godt for alle parter. dem der laver film som så tjener mere da flere køber og det billigere at få ud til folk. biografer tjener mere. og folket som får det meget lettere og billigere og større valg..

WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN og mere F.... WIN.
Lad nu være med at tving os til noget som ingen gider fordi i ikke vil slippe det.

Kassettebånd er væk.. fordi der kom noget bedre.
VHS er væk fordi det kom noget bedre.
CD´er er samle ting fordi der kom noget bedre..

Hvorfor vil filmfolket ikke vågne op. og hvorfor skal deres uduelighed gå ud over os som kunder.

#21

6. jun. 2017 21:09

#20 forstår ikke helt hvor du vil hen med din løsning ? altså det er jo helt naturligt det der er sket og er ved at ske :) det er da hverken at opfinde hjulet eller pæren det er da bare at tage hvad der virker for musik og spil og gøre det med film :)

den eneste diskussion er jo hvornår man skal have adgang til disse film :)

#22

6. jun. 2017 23:45

Jo, tak det går fint med investeringer i Dolby Atmos. På Sjælland er der, nej, ikke to, men hele 14 sale udstyret med lydsystemet. Laserprojektion er også begyndt at vinde indpas. I sidste uge åbnede en ny multiplex i Køge, alle seks sale er udstyret med laserprojektion. Antallet af biografsale er øget med hele 40 procent, på ganske få år. Og glem nu ikke IMAX-biografen i København. I øvrigt er der nye flotte biografer på vej i både Nordhavn og Hundige. Jo, biograferne investerer på livet løs og nej, biograferne sover aldrig.

Sidste herfra. I mener en masse, men aner faktisk intet om det I skriver om.Kim Pedersen (#16)

og glem nu ikke IMAX i Århus

https://cinemaxx.dk/aarhus/sale-udstyr/imax/

IMAX er dejligt helt klart, men havde gerne se af man havde sunket sædet foran en lidt mere, ligesom i planetariet

Men det er Laser noget var desværre ikke en WOW! oplevelse, selv om de eller havde reklamerer kraftigt for af det var fremtiden biograf :(

#23

6. jun. 2017 23:46

Hvis det betyder færre af disse film så PLEASE stop ikke netpirater! ;)

#24

7. jun. 2017 00:07

Når det kommer til sammenligningen med musikbranchen, synes jeg der nogle forskelle folk lidt glemmer/undervurderer.

Jeg har ikke en baggrund i musikbranchen selv, men de kan da umuligt have de samme
udgifter til at lave et album, kontra en alm. spillefilm. Jo der er givetvis nogle udgifter til
marketing, men i en film er der jo alt arbejdet med:

Billedklipning
Kulisser
Lydredigering
Lydklipning
Make-up
Oversættelse
Cast udvælgelse
Rekvisitter
Kostumer
Stunts
Manuskript
Fotografarbejde
Div. Administrative/logistiske udgifter, fx:

- Tilladelser til Afspærringer af lokationer/offentlig område i forb. med optagelser
- Forplejning/Overnatning til personale
- Forsikring
- Betaling for copyright, det kan dog i flere tilfælde høre ind under nogle af de andre ting
nævnt ovenfor

Og så har jeg sikkert glemt endnu flere :-)

Mht. billetprisen for danske film kontra store Hollywood-produktioner, skal man jo også huske på, at selvom en dansk film er billigere at lave, er publikummet herhjemme jo også meget mindre, i forhold til en stor blockbuster. Og selvom de får en del i filmstøtte, er det jo stadig en stor økonomisk risiko at løbe, hvergang der bliver lavet en dansk film. Home entertainment sektoren herhjemme, er jo også tilsvarende mindre.

For mit eget vedkommende, er det ret sjældent jeg får set danske film i biografen. Af hvad jeg har set for nylig, var det Flaskepost Fra P, samt de andre i Jussi O. serien. Er som sådan ikke totalt afvisende over for danske film, synes bare det er sjældent jeg virkelig bliver lokket, af de skuespillere/plot der er i filmene herhjemme. Føler hurtigt at man har set de samme ansigter, hvergang der er en dansk film. Det gør jeg selvfølgelig også i Afdeling Q filmene, men der er jeg så også mere sikker på, at jeg vil æde de kalorier jeg nu får smidt på bordet. :-) Også selvom de måske er en smule tomme i det.

#25

7. jun. 2017 05:27

lol... jeg vidste bare at Kim ville prøve at forsvare dette her. Enten har han jo simpelt hen ingen fornemmelse for hvad der er årsag til piratkopiering og hvad der kan stoppe det, eller så er han bare ikke til at stole på.

Altså ffs... de har lavet 3 film nu, den er IKKE tilgængelig til download lovligt eller ulovligt, så nu har 80k danskere så lige valgt at de vil være pirater her engang i fremtiden?

Det er simpelthen så søgt en påstand.

#26

7. jun. 2017 07:12

Når det kommer til sammenligningen med musikbranchen, synes jeg der nogle forskelle folk lidt glemmer/undervurderer. Krankenkarl (#24)

Nej det er ikke glemt

#27

7. jun. 2017 07:18

Kim ... ikke til at stole på..kblood (#25)

Lige præsident min vurdering
Og hvis man griber ham i en løgn, får man så en undskyldning
Hvis svaret du gættede på var Nej, så gættede du rigtigt

#28

8. jun. 2017 07:57

Det er lidt interessant, at de eneste tråde på Filmz hvor der efterhånden er liv, er trådene hvor Kim Pedersen deltager i. Er der mon en underhåndsaftale på plads mellem ham og Morten, for at holde liv i Filmz? :D

#29

8. jun. 2017 09:07

#28 Jeg tror ikke du skal regne med de to sidder og får frokost hver dag:)

#30

8. jun. 2017 12:10

Det er lidt interessant, at de eneste tråde på Filmz hvor der efterhånden er liv, er trådene hvor Kim Pedersen deltager i. Er der mon en underhåndsaftale på plads mellem ham og Morten, for at holde liv i Filmz? :D6pac (#28)

Det er nok mere af debatten hurtig dør ud når der ikke er den deltager der er 180 grader og 100% modsat af alle de andre deltagere

Men det burde være muligt af lave en Kim-Bot bare giv den tre sætninger den kan lave tilfældige steder, noget i stil med

1) Man kan ikke konkurrere med gratis
2) Biografer står for 70% af indtjeningen
3) Det er et lægmans ræsonnement

på den måde kan der komme liv i noget af de andre tråde også :D

#31

8. jun. 2017 12:18

#30 du glemte netpirater er skyld dansk film kollaps også :D

#32

9. jun. 2017 14:54

#30 31 Ja, der kunne laves en god liste af sådan nogle efterhånden :) Specielt nummer 3 kunne der sikker laves en del gode variationer af. Han mener jo godt nok konsekvent at han ikke behøves at bruge kilder på noget som helst... for han er jo kilden :P

#33

9. jun. 2017 19:54

#32 altså jeg er helt med på at han er dårlig til at kommunikere ud på en måde der ikke giver en lyst til at pande ham ned :P meeeeen han har jo trods alt mere viden om biograf emnet end os andre så lige på det punkt er han mere en kilde end dem du har brugt :) om alt andet end biografer bliver det mere tvivlsomt og han er tydeligvis stædig og ensporet i sin tankegang men det kan jo siges om de fleste der deltager i diskussionerne :)

#34

10. jun. 2017 08:17

#33 -

Han har helt sikkert en masse viden, men hans optræden på slap line igennem ret mange år på Filmz og andre steder, giver mig ærligt talt mindre lyst til at gå i biografen, så jeg ikke direkte er med til at støtte hans løn.

#35

10. jun. 2017 09:10

#34 helt enig det er jo det der er det helt store problem hans måde at kommunikere sin viden ud på

#36

10. jun. 2017 10:25

#33 Det er jo netop min pointe at han da sjældent kan ses som en bedre kilde, når han tydeligvis er så farvet som han er og derudover ikke engang er specielt ærlig. Så hjælper det jo ikke at han har et eller andet insider viden, for med ham som eneste kilde er det ret ligegyldigt, medmindre han rent faktisk kunne finde ud af at underbygge det med noget mere end bare hans ord. At man er stædig og ensporet gør det kun vigtigere at have kilder, og så må man så argumentere om de kilder tager fejl, men det gør han heller ikke, han afviser dem bare blankt uden at rent faktisk argumentere for det.

Hvis at jeg ved noget specifikt om spil scenen fordi jeg har en del med den at gøre, så forventer jeg da ikke at folk bare tager mit ord for det, jeg vil da bevise at det jeg siger er noget jeg ved og at det er rigtigt, ved at give kilder på det.

Det skal da være undtagelsen frem for reglen når man trækker kortet "jamen det her ved jeg bare". Med Kim er det så desværre bare netop reglen... og undtagelsen er at han så rent faktisk har kilder på sine påstande, og den undtagelse har jeg endnu ikke set ske.

#37

10. jun. 2017 10:45

#35 Det ikke hans"viden"vi falder så meget bagover, det hans måde at præsentere "fakta" på.....

#38

10. jun. 2017 10:46

#36 tror man skal passe lidt på med at kalde folk uærlige....ikke at det ikke som sådan passer men tror ikke helt han tænker at han er uærlig tror mest bare han ser verden på den måde....og for at være helt fair har han altså kommet med kilder på sine påstande flere gange det er godt nok ved at være LÆÆÆÆÆÆNGE siden men ja mest så trækker han bare "insider viden" kortet :)

#39

10. jun. 2017 10:47

#37 tja det er jo fakta som filmbranchen ser det....fakta er sjældent bare fakta det kommer meget an på hvordan man tolker og ser ting :) tror egentlig mere problemet er at han overdriver og tager det ud i ekstremer altid som sådan er hans "fakta" jo ikke nødvendigvis forkert bare overdrevet

#40

10. jun. 2017 10:55

#39 det jo netop det jeg vil fem til. Min e indslag der startede det med med intern arbejde, kan jeg jo med god grund ikke bevise, men derfor gør det det ikke forkert. Det sætter tvivl ved en branche der burde holdes øje med. Det Kim siger giver heller ikke belæg på noget, det bare hans "hårde" ord imod os andre. Det der undre mig er han er 1, og vælger at behandle os andre som idioter. Og det er direkte det han gør .

#41

10. jun. 2017 11:43

#39 helt enig hans måde at kommunikere på hjælper ikke hans sag :)

#42

10. jun. 2017 21:09

Han har jo også flere gange påstået at jeg ikke forstå Netflixes forretningsmodel, og så tænkte jeg at det måske var på tide at han forklarede mig den så vi kunne få på plads hvad det var jeg ikke forstod, i stedet for at han bare slynger det ud. Han mente hvis også at han havde forklaret den, men det han forklarede var mange forskellige ting... en at Netflix er "afhængig" af at opkøbe mange af sine serier og film fra andre... det er da rigtigt, men det er da ikke fordi jeg har sagt at Netflix selv skulle lave alt deres indhold, så det er jo et utroligt tomt argument. Det kunne da så gælde for film og at Netflix ikke kunne lave film i den skala der bliver lavet nu, uden det budget der kommer fra biografer, men der har jeg så flere gange argumenteret at det mest af alt vil ændre hvordan film bliver lavet og deres budget.

Den måde de bliver lavet på nu kunne jo optimeres en hel del, der kunne skæres meget væk. Simpelt faktum er at hvis det kan fungere på en anden måde for computerspil, så må det også kunne fungere på andre måder for film.

Men min pointe var bare at når han blev holdt op på sine påstande, så trak han sig ud. Han prøvede ikke engang at forklare hvad det var jeg ikke forstod ved deres forretningsmodel. Det kan da godt være at han bare er blændet af sin selvsikkerhed og arrogance, men det er bare lidt svært at tro at det er det eneste.

#43

10. jun. 2017 22:38

#42 altså det kunne da sagtens fungere på en anden måde men det ville betyde mindre indtjening og mindre filmbudgetter så kan man diskutere om det er godt eller dårligt men der er ikke meget tvivl om at dem der bestemmer i filmbranchen ikke kan lide ideen

om det kan optimeres eller ej er jo som sådan irrelevant alting kan altid optimeres

#44

11. jun. 2017 00:59

Netflix er "afhængig" af at opkøbe mange af sine serier og film fra andre...

Men min pointe var bare at når han blev holdt op på sine påstande, så trak han sig ud. Han prøvede ikke engang at forklare hvad det var jeg ikke forstod ved deres forretningsmodel. Det kan da godt være at han bare er blændet af sin selvsikkerhed og arrogance, men det er bare lidt svært at tro at det er det eneste.kblood (#42)

Spurgte du ham om hvor mange film biograferne laver ?
selvsikkerhed og arrogance lyder som en god forklaring

#45

11. jun. 2017 22:05

#43 Ja, nu må vi så bare se om dem der bestemmer i film branchen bliver ved med at have så meget at sige i film branchen som de gør nu. Amazon har da tænkt sig at bruge biografer, og vidst tage den konsekvens med at de ikke kan streame det de viser i biografen det første stykke tid. Det tror jeg så kunne ændre sig, men som jeg ser det, vurdere Netflix at det er mere gavnligt for Netflix at få de film de laver direkte på Netflix hvilket vel lidt er det brugerne har betalt for, så brugerne ikke skal betale både for at se den i biografen, og først flere år senere kan se den på streaming-tjenesten, når den nu er produceret med fortjenesten fra streaming tjenesten og lavet som en investering i streaming tjenesten.

Om Amazon så vælger at de også helst vil have det sådan må tiden vise, men hvis de gør, så vil jeg mene det kunne ændre film industrien en del.

#46

11. jun. 2017 22:08

#45 ved godt Amazon ikke er sådan at lege med men hverken Amazon eller Netflix alene eller sammen kan ændre filmindustrien der er bare alt alt for mange penge i det

kan så heller ikke helt se hvordan det skulle ændre filmindustrien at netflix og amazon laver deres egne film og ikke sender dem i biografen der er jo hvad 5500 film om året der ikke bliver sendt i biografen kan ikke se det ændre det helt store hvis jeg skal være ærlig

#47

11. jun. 2017 22:22

#46 Kan du ikke? Altså hvis streaming bliver ved med at blive mere og mere populært, så er det jo netop at vi vil kunne se at det er måden film bliver lavet på for de fleste film.

Det at det fortsætter som det gør nu, afhænger jo netop af at der forbliver mange penge i det. Hvis de film Amazon og Netflix laver så giver en større profitmargin end biograf filmene, så tror jeg nu hurtigt det ville kunne ændre nogle ting... men problemet der er så hvordan man vil kunne vurdere at det med den måde det fungere med en streaming tjeneste.

#48

11. jun. 2017 22:55

#47 netflix og amazon ville jo aldrig kunne konkurrerer med filmindustriens profit margin....altså netflix er helt irrelevant da de kører abonnements service og ikke virker til at ville/kunne få deres film i biografen og selv hvis amazon lavet 10 store film der tjente milliarder om året ville det jo stadig kun være en dråbe i vandet så nej

desuden vil de jo aldrig kunne give en større profit margin når der ingen profit vil være på dem på en abonnements tjeneste og selv hvis de ville kunne gøre det er det kun fordi de selv har betalt filmen det er jo anderledes når en andens film er på tjenesten så igen nej eller jo måske engang om 100 år men på ingen måde i nogen nær fremtid

#49

12. jun. 2017 10:09

#45 ved godt Amazon ikke er sådan at lege med men hverken Amazon eller Netflix alene eller sammen kan ændre filmindustrien der er bare alt alt for mange penge i det
Mejse (#46)

Det kunne man også sige om musik industrien var det 70% de mistede

Man kunne også sige det samme, om Nokia, kan du huske af alle havde en Nokia telefon ?

ja, der er mange flere eksempler, men tror bare jeg stopper her

#47 altså netflix er helt irrelevant da de kører abonnements service og ikke virker til at ville/kunne få deres film i biografen og selv hvis amazon lavet 10 store film der tjente milliarder om året ville det jo stadig kun være en dråbe i vandet så nej Mejse (#48)

Men du glemmer af der stadig kun er 24 timer i døgnet, så hvis jeg har set en film på netflix, har jeg måske ikke også tid til af se en i biografen også, og nu er det jo meget nemmere af se en på Netflix, da det forgår lige inde i mit tv

#50

12. jun. 2017 14:07

#49 nu er filmindustrien hverken musik industrien eller telefon industrien de har helt andre præmisser og er bygget op helt anderledes

nej glemmer jeg bestemt ikke glemmer du at der trods alt stadig er 365 dage om året ? du kunne jo se alle film på netflix på under et år og de vil aldrig kunne producere nok til at folk ville stoppe med at tage i biografen :)
det vil jo bare være en tilføjelse til filmindustrien det er jo som sådan ikke anderledes end de mange tusind film der røg/ryger direkte på et fysisk medie
ja tingene har ændret sig men netflix og andre streaming tjenester er stadig så små at det er irrelevant filmmæssigt især når man ser på hvad det er folk egentlig vil have....de vil have de store dyre flotte film det er jo derfor du ikke finder alle de bittesmå indie film på streaming tjenesterne og på den front kan netflix og andre streaming tjenester ikke konkurrerer endnu og når de kan så vil de stadig ikke kunne gøre det i en stil der truer fiilmselskaberne eller rettere der truer de store filmselskaber altså de eneste der virkelig kommer til at lide under det her er mindre mere kreative filmselskaber :)

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger