Af: filmz-vassago | Udgivet: 2003-03-04


[h2]Diverse kunstnere, Ballistic: Ecks Vs Sever (2002) Varèse Sarabande VSD-302 066 413 2[/h2]

Varèse Sarabande har udgivet to cd’er i forbindelse med filmen “Ballistic: Ecks vs. Sever”, den første – et score skrevet af Don Davis, og den anden – et soundtrack indeholdende musik fra diverse kunstnere hvis musik er med i filmen. Vi kigger her nærmere på den sidstnævnte af cd’erne.

“Ballistic: Ecks vs. Sever”-soundtracket indeholder musik skrevet og udført af en lang række store navne, som hovedsagligt har gjort sig bemærket i club/techno/dance-genren , og det er netop den slags musik der er at finde på soundtracket. Cd’en indeholder navne som Crystal Method, Parrot, Darude og BT.

Det er blevet mere og mere populært at bruge “almindelige” musikere til at fylde en del af en films lydside op. Om det har en ren artistisk årsag, eller om det skyldes at filmselskaberne helst vil presse de sidste kroner ud af en investering vil jeg ikke komme ind på.
Det er et ret “elektronisk” album med masser af hurtige og slagkraftige beats – meget passende til en film af den type. Der er dog tre numre på cd’en som skiller sig ret kraftigt ud, det er de to numre med Parrot og Barry Taylors nummer I Need Love, de er nede i et noget langsommere tempo end resten af numrene på cd’en, men de virker fint i filmen.

Normalt er jeg ellers ikke til den slags soundtracks, og foretrækker klart de mere instrumentale af slagsen – et rigtigt score – men af og til udkommer der et soundtrack med diverse musikere der er ganske godt. “The Matrix”, “Pulp Fiction” og “The Crow” var blot nogle af dem, og nu vil jeg så også tilføje “Ballistic: Ecks vs. Sever” til denne liste.

Stilen og musikken passer godt til en actionfilm som denne, og det er med til at sætte tempo og dynamik i scenerne. Dermed ikke sagt at det ikke kan gøres med en anden type musik, men det virker i hvert fald ret godt med denne her slags. Personligt syntes jeg bedst om BT’s Smartbomb, Curves Hell Above Water og Andy Hunters nummer Go.

Det er et ret svært album at bedømme, eftersom der ikke er en gylden mellemvej – enten kan man ikke lide den slags musik, eller så kan man. Jeg hører til sidstnævnte af slagsen.
[rating=3]Score[/rating]
[h2]Track liste[/h2]
[li]1. Main Title (2:28) Don Davis
[li]2. The Name Of The Game (4:15) The Crystal Method
[li]3. Smartbomb Plump (DJ’s remix) (4:51) BT
[li]4. Heaven Scent (Original mix) (3:02) Bedrock, John Digweed & Nick Muir
[li]5. Time (3:44) Parrot
[li]6. The Flow (3:49) Darude
[li]7. I Think of You (Screamer Remix) (2:01) Parrot
[li]8. Hell Above Water (4:04) Curve
[li]9. Go (6:37) Andy Hunter
[li]10. Bloodlock (7:55) Sasha
[li]11. I Need Love (5:35) Barry Taylor
[li]12. The Aquarium (3:57) Don Davis

[li]Total spilletid 52:18

Venligst udlånt af:

Skriv ny kommentar: