Af: Michael Andersen | Udgivet: 2003-09-23

[h2]James Newton Howard “The Emperor’s Club” (2002) Varèse Sarabande Records VSD-6413[/h2]

Scoret til “The Emperor’s Club” er en herlig lille let sag af James Newton Howard. Men ligesom de fleste andre drama-scores på markedet i øjeblikket, lyder dele af “The Emperor’s Club” som noget Thomas Newman kunne have skrevet. Thomas Newman har siden “The Shawshank Redemption” og “American Beauty” været den mest indflydelsesrige komponist i drama-genren. “The Thomas Newman Sound” er en økonomisk let måde at fremstille et stemningsfuldt og til tider drømmeagtigt score på, fordi det kræver kun et ensemble i stedet for et kostbart orkester. Men ligesom da Hans Zimmer og hans ènmandsorkester (synthesizere) udbredte den maskuline og pulserende actionfyldte musik – er Thomas Newman-klonerne også blevet for talrige og stereotype. James Newton Howard er dog en kompetent nok komponist til at hans egne kendetegn alligevel er at finde i “The Emperor’s Club”.
“The Emperor’s Club” er tonemæssigt i stil med Howards egen “Dave” (begge film har også Kevin Kline i hovedrollen). CD’en starter med et opløftende og melodiøst tema der fanger den optimisme som traditionelt præger begyndelsen af denne slags film (“The Emperor’s Club” foregår på et amerikansk college og er i stil med “Døde Poeters Klub”). Det efterfølgende nummer, “Teaching Montage”, kører videre på samme ide, men temaet folder for alvor ud her og nynne-med-faktoren er høj.

Et andet højdepunkt er “25 Years Later”, et smuk nummer for soloviolin og guitar, som er med til at bidrage med den lette stemning som præger soundtracket.

Herefter bliver der sparet på ideerne, som giver resten af soundtracket et præg af genrerutine – letbenede melankolske melodier.

“The Emperor’s Club” er som sagt en herlig lille melodiøs sag, som på trods af inspirationen fra Thomas Newman alligevel er i stand til at stå på egne lette ben.
[h2]Trackliste[/h2]
[li]1. Main Title (2:16)
[li]2. Teaching Montage (2:38)
[li]3. Hundert Remembers (2:39)
[li]4. Quiz Montage (2:20)
[li]5. The Big Test (1:24)
[li]6. Hundert Quits (2:56)
[li]7. 25 Years Later (2:29)
[li]8. Elizabeth (1:29)
[li]9. Sedgewick’s Father (1:20)
[li]10. Confronting Sedgewick (2:08)
[li]11. Hundert Comes Clean (2:41)
[li]12. The Toast (2:36)
[li]13. Young Martin Blythe (2:16)

Total spilletid 29:21

Venligst udlånt af:


[rating=4]Score[/rating]

Skriv ny kommentar: