Af: Hasselguff | Udgivet: 2005-07-06

Inden Lars von Trier fik sit folkelige gennembrud med “Riget” i 1994, lavede han en trilogi af meget kunstneriske film, hvor bl.a. store, traditionelle filmgenrer blev blandet sammen med elementer af formel avantgardisme og ukonventionel dramaturgi. Tre vidt forskellige film bundet sammen af gennemgående temaer og visuelle motiver, der cementerede Triers position som en af verdens mest nyskabende filminstruktører.

Tre film der hed henholdsvis “The Element of Crime”, “Epidemic” og “Europa”, og som Zentropa nu udgiver på en dvd, de kalder for den mest omfattende og dybdeborende danske udgivelse nogensinde – og filmz.dk giver dem ret.

Klik på de forskellige titler for at læse mere.
_________________________________________________________________________________________
“Forbrydelsens element”
En seriemorder ved navn Harry Grey er løs i Europa, og han har en forkærlighed for at dræbe helt unge piger efter, at han har udnyttet dem seksuelt. Det eneste ofrene har til fælles er, at de alle har solgt Lotto-sedler. Detektiven Fisher bliver kaldt hjem fra Kairo for at løse mysteriet om mordene, der tilsyneladende er blevet begået efter et særligt mønster. Ved hjælp af The Element of Crime-metoden sætter Fisher sig fuldstændig ind i morderens psyke – og det får katastrofale konsekvenser.
“Epidemic”
Efter at have brugt halvandet år på at skrive deres manuskript, kommer filminstruktøren Lars og manusforfatteren Niels ved et uheld til at slette hele teksten. Med fem dage tilbage inden manuskriptet skal afleveres til Filminstituttet, der allerede har betalt for udviklingen, vælger de at starte forfra med en helt ny ide. Filmen skal handle om en ung læge, der i fremtiden kæmper for at stoppe udbredelsen af en livsfarlig epidemi, som truer med at udrydde befolkningen. Og de to filmskabere udtænker en meget speciel præsentation for filmkonsulenten.
“Europa”
Den unge Leopold Kessler ankommer til Tyskland kort efter Anden Verdenskrig, hvor han af sin onkel bliver ansat som togkonduktør i en sovevogn. Her støder han på datteren af jernbane-ejeren Hartmann, og de to indleder et forhold til trods for, at Katharinas kærlighed ikke virker helt oprigtig. På samme tid hærgres Tyskland af en facistisk modstandsgruppe kaldet Werwolf, der udnytter Leopolds naivitet til deres egne blodige formål. Han er en marionet fanget i en labyrint af løgne.
“Hypnotic Features”
Producenten bag Europa-trilogien Electric Parc har valgt at dele dvd-boksen op på samme måde som bl.a. sidste års “Star Wars” boks med en fjerde skive, hvor vi under kategorierne “Documentaries”, “Interviews” og “Trailers” finder en omfattende mængde ekstrafeatures. Foruden et helt nyt interview med Lars von Trier er der også en række ældre dokumentarprogrammer om den danske filmskaber samt et kig på bl.a. fotograf Tom Ellings storyboards til “The Element of Crime” og musikken i “Europa”.

Gravatar

#1 Patriarch 18 år siden

Hvor køber man den og til hvor meget?
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#2 El vez 18 år siden

"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#3 Patriarch 18 år siden

Super... tak
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#4 dolphinfriendly 18 år siden

Haps - så kom den med i min samling! Har endnu ikke set "Forbrydelsens Element" og "Epidemic", men "Europa" er genial...dette kan ikke være et fejlkøb, så glæder mig til at lurer de to andre film og ikke mindst de fire og en halv timers bonus materiale!

Gravatar

#5 filmz-Bluhm 18 år siden

Jeg forstår bare ikke...Er det en anmeldelse eller hvad? Måske en reklame? Der er da ikke meget vurdering?
Gravatar

#6 JannikAnd 18 år siden

#5

Der er en seperat anmeldelse af alle tre film samt bonus disken. Det skulle jeg mene, er en ret så hæderlig, om end, værdig anmeldelse.
Gravatar

#7 chandler75 18 år siden

# 5 Du kan jo klikke ind på de enkelte anmeldelser af filmene samt anmeldelsen af bonus-discen... http://filmz.dk/articles/view/714/

Klik på overskriften på hver film.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#8 Outbound Sith 18 år siden

#5 Jeg studsede også lidt over den i starten, men jeg fandt heldigvis ud af systemet inden jeg fik spurgt nogen! ;)
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#9 DarkLight 18 år siden

Ja, jeg kan godt forstå man studser over det. Sådan har det også kun været HVER gang, filmz.dk har lavet sådan noget... :)
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
Gravatar

#10 filmz-Bluhm 18 år siden

Av av, my bad læste den meget sent i går aftes. Jeg undskylder af hele mit hjerte, og lover at jeg i fremtiden vil gøre alt for, at en lignende sitation ikke vil gentage sig :)

Skriv ny kommentar: