Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 108

Hvem ser du helst som Star Wars-instruktør?

 • Denis Villeneuve
  25%
 • Christopher Nolan
  25%
 • En anden
  10%
 • Peter Jackson
  9%
 • Joss Whedon
  7%
 • Tommy Wiseau
  6%
 • Taika Waititi
  6%
 • Ridley Scott
  5%
 • Zack Snyder
  4%
 • Patty Jenkins
  2%

#1

21. feb. 2016 17:41

Det vilde er, at The Big Short kan ende med kun at vinde 2 Oscars - deriblandt en for Bedste Film. Sjældent at en film vinder den største pris og ikke så meget andet. Men dine forudsigelser virker fornuftige, selvom du går imod flertallets (marginale) favorit, The Revenant. Det faktum alene at det kun er PGA og Oscar der bruger det samme stemmesystem kan ende med at være den afgørende faktor. Men The Revenants seneste award-høst gør alligevel at det for mig at se næsten er 50/50 mellem de to for bedste film. Men man kan jo spørge sig selv: Hvis The Revenant virkelig er så vellidt blandt akademiets medlemmer, hvorfor vandt den så ikke PGA? Ultra spændende afslutning på Oscar sæsonen!

#2

22. feb. 2016 10:07

#1 Jeg tror endda, det er 33/33/33. Det forlyder fra folk inde fra PGA, at årets guild-pris blev uddelt med en margin på få stemmer i blandt hele fire film: Big Short, Revenant, Spotlight og også Mad Max. SAG-opbakningen fra de mange skuespillere til Spotlight skal ikke undervurderes, imens netop den manglende SAG-nominering til Revenants ellers imponerende cast gør, at jeg ikke går med flertallet, selv om det meget vel kan vise sig at være det rigtige. Det bliver enormt spændende i flere kategorier.

#3

22. feb. 2016 10:38

Jeg har en fornemmelse. Ikke funderet i hvordan andre priser er blevet fordelt. Men bare en fornemmelse af, at The Big Short vinder for bedste redigering. Om ikke andet fordi jeg selv synes, den fortjener det. ;-)

#4

22. feb. 2016 10:38

Jeg har en fornemmelse. Ikke funderet i hvordan andre priser er blevet fordelt. Men bare en fornemmelse af, at The Big Short vinder for bedste redigering. Om ikke andet fordi jeg selv synes, den fortjener det. ;-)

#5

22. feb. 2016 10:44

#3 Men du kan skam sagtens fundere det i andre priser: http://filmz.dk/award-saeson-mad-max-og-the-big-short-er-aarets-bedst-klippede :)

Den kategori er jeg også meget splittet om. Og vinder Big Short der, så er det meget mere sandsynligt, at den også snupper bedste film. Så vil den vinde præcis de tre kategorier, som Argo gjorde.

#6

22. feb. 2016 11:37

#5
Hvor meget af det, tror du, afhænger af, hvor vellidt Adam McKay er? Det virker på mig, som om man gerne vil belønne auteurs og entusiaster, men vrænger lidt næse af de 'kommercielle' filmmagere. Og her er Adam McKay, med sin filmografi i tanken, lidt speciel.

#7

22. feb. 2016 11:52

#6 Hvilken pris tænker du på her? McKay er chanceløs i instruktørkategorien efter min overbevisning. Her spiller det helt sikkert ind med hans manglende 'finhed'. Ikke så meget, at han er kommerciel - James Cameron og Scorsese har solgt masser af billetter, men nok nærmere 'Anchorman'-dumheden. Og Revenant har solgt over dobbelt så godt som Big Short, hvilket er endnu et argment for, at Revenant kan vinde bedste film.

I redigering og bedste film spiller McKay en lille rolle. Big Short regnes lige så meget for en Plan B/Brad Pitt-film, der også vandt med '12 Years a Slave'.

#8

22. feb. 2016 12:18

7# Jeg tænker på bedste redigering. Og ja, jeg tænkte på, om hans 'Anchorman'-legacy kan bide ham og de andre medvirkende i røven i forhold til at vinde de mest prestigefyldte priser.
Jeg tror dog, at med The Big Short, at han har vist, at han godt kan mere end at line punchlines up.

#9

22. feb. 2016 12:25

#8 Tror slet ikke, at McKay er vigtig i redigeringskategorien. Jeg har Big Short som stærk runner up der. Oscar går ofte til en film med markante og hurtige klip. Her passer både Mad Max og Big Short perfekt ind.

#10

22. feb. 2016 16:39

#2 Ja okay, hvis det er sandt at afstemningen var så tæt til PGA, så kan alt ske. Havde egentlig afskrevet Spotlight lidt, men hvis den var få stemmer fra at vinde PGA er den i princippet i samme båd som The Big Short. Måske er den endda lidt foran hvis vi antager at den vandt SAG overbevisende (som jeg har på fornemmelsen). Jeg kan slet ikke mindes et år hvor det har været så tæt.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger