Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 70

Bedste katastrofefilm?

 • Armageddon
  33%
 • Titanic
  17%
 • The Day After Tomorrow
  14%
 • The Towering Inferno
  9%
 • Cloverfield
  7%
 • Airplane!
  6%
 • Melancholia
  6%
 • En anden film
  4%
 • Contagion
  3%
 • The Perfect Storm
  1%
 • Dante’s Peak
  0%

#1

28. jan. 2009 14:20

Den omtalte sag har også sat stor grim plet på Tønder. Synes egentlig at Frank's beslutning er iorden, da Tønder og omegn ikke skal begynde at snakke om den forfærdelige sag igen. Tror det er bedst at den bliver lagt på hylden (så meget så muligt), og at kommunen istedet er mere vågne i fremtiden. Selvom jeg gerne vil se filmen :S
Bor selv i Tønder.

#2

28. jan. 2009 14:34

#1 - Men det er jo netop også problematisk bare at "ligge det på hylden"? Netop på grund af det enorme svigt der har været fra alle sider, inklusiv Tønders kommune, er det jo netop vigtigt at historien bliver fortalt offentligt, så dem der svigtede kan få dårlig smag i munden og lignende episoder kan undgås i fremtiden.

At filmen så eftersigende ikke er særlig vellykket, er så en helt anden sag. Men at begrave episoden under gulvtæppet, er efter min mening helt forkert!

Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/

#3

28. jan. 2009 14:41

#1
De som glemmer historien, er dømt til at gentage den.

Synes som minimum samtlige social arbejdere i Tønder burde tvinges til at se den. De har immervæk stået for en hel del lort dernede. Men nej, lad os da bare feje det ind under tæppet og glemme det. Fed holdning.

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.

#4

28. jan. 2009 14:47

Jeg tror, man undervurderer sagens betydning og den effekt det har haft i Tønder, hvis man tror, at folk ikke allerede har haft dårlig smag i munden (og mere til). På nuværende tidspunkt er der ikke mere at lære -- der må ses frem, og dét med optimisme.

Tænk på hvilket chok det må have været for de, der kunne have gjort noget, men som i al menneskelighed ikke fik det gjort. De er blevet straffet nok af både medier og deres egen samvittighed. Hvis jeg havde svigtet på den måde, så ville det formodentlig også have givet en langvarig psykisk belastning, tror jeg. Det gavner ingen at forlænge denne. En film til at ridse op i såret er altså absolut ikke, hvad Tønder har brug for på nuværende tidspunkt, så jeg forstår udmærket biografdirektøren i denne sag. Dette drejer sig ikke om, at der bliver fejet noget under gulvtæppet, for sagen buldrede i lokalsamfundet i måneder, og der er formodentlig ingen i Tønder, som ikke har taget det alvorligt.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#5

28. jan. 2009 15:40

#4
Nu er der jo så hørt om grove svigt i social forvaltningen i Tønder, også efter denne sag. Så hvis du tror at vaske hænder og stikke hovedet i busken er noget de har lært af, tror jeg du tager fejl

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.

#6

28. jan. 2009 17:46

Forstår dem godt

#7

28. jan. 2009 17:47

#3 Det var da vist et citat fra en dårlig thriller..

Når jeg mener med sagen helst skulle lægges på hylden, mener jeg fjerne fokus, ikke glemme den. Tror også de sociale myngdigheder har forbedret systemet. Hvorfor en anden sag relaterer du til ?

#8

28. jan. 2009 17:59

Det er meget svært at deltage i denne diskussion, når man ikke selv har set filmen og dermed kan tage stilling til, hvorvidt den på nogen måde er relevant, nødvendig og bidrager med noget eller ej.
Personligt tvivler jeg på, at den har nogen særlig form for eksistensberettigelse, og den kan jo gøre mere skade end gavn. Her tænker jeg primært på de stakkels piger, som formentlig ikke ønsker yderligere opmærksomhed. Dog ved jeg ikke noget om, hvad der er sket dem siden. Det er jo ikke sikkert, at de stadig befinder sig i Tønder...
Men når det er sagt, så finder jeg det betænkeligt, at man ikke vil give Tønder-borgerne (såsom Baby Strong) muligheden for at se den. Det tangerer en kedelig form for censur.

Men igen; hvis filmen er elendig, intet bidrager med og kun gør ondt værre, så kan jeg ikke have ondt i røven over, at Frank Knudsen ikke vil vise den. Dog melder historien ikke noget om, hvorvidt han rent faktisk har set filmen eller ej.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#9

28. jan. 2009 18:03

#5 -

Det er en misforståelse, at skyldfølelse hos socialarbejdere vil føre til konstruktiv forandring på området. Tværtimod leder det til lavere selvværd, depression og stress, hvilket resulterer i større ledighed på grund af sygemeldinger, og dermed får vi faktisk en dårligere socialforvaltning (og sikkert flere grove svigt). Tror du helt seriøst, at en film om denne forfærdelige sag vil bidrage positivt til denne udvikling? Nej, forandringen skal ske på politisk plan.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#10

28. jan. 2009 19:42

Hvorfor har man overhovedet lavet en film om det her emne? Det burde man da bare lade ligge - det er sgu da psykisk følelsesporno i højeste klasse. Denne sag er noget af det værste der er sket i Danmark, og så vælger man at lave en film om det, som folk kan gå ind og se, hvorefter man kan relatere til tønder-sagen. Det er da helt hen i vejret ?

#11

28. jan. 2009 19:45

Edit: Forkert tråd.

There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."

#12

28. jan. 2009 20:22

Har hørt om et Seest teaterstykke, så hvorfor ikke dette drama?

Jeg boede engang i Egebæk-Hviding.

Chip: Rescue Rangers, away!

#13

29. jan. 2009 03:33

Jeg synes, Dick Kaysø er en hyggelig mand.

#14

29. jan. 2009 14:23

... as surely as there's a mouse behind your ear.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger