Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 88

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  61%
 • Reindeer Games (2000)
  23%
 • Sleuth (1972)
  5%
 • Sleuth (2007)
  5%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  3%
 • Masquerade (1988)
  2%
 • Nightkill (1980)
  1%

#1

19. oct. 2017 16:52

Overskriften er misvisende .
I skriver som om billet priserne stiger igen og det er jo ikke det som står i teksten.

#2

19. oct. 2017 18:26

#1 Nå ja, sådan kan det vel egentlig læses. Det var nu ikke sådan jeg forstod det.

#0 Ja, billetpriserne er steget en del, men det er så svært at sige om det har kunnet betale sig at hæve priserne så meget... eller måske ikke så svært. Billetsalget er vidst stigende lige for tiden i det mindste, så det er måske ikke fordi det skræmmer folk væk.

Jeg vil nu alligevel mene at det er voldsomt dyrt at gå i biografen for tiden. Det er sjældent man finder billetter til under 100 kr og de kan nemt koste mere end det og så popkork og cola fra en dispenser for 60-100 kr. oven i. Selvom popkorn nok må være den billigste snack man kan lave. Man kan da vidst købe 2 poser slik i stedet for en stor popkorn.

Jeg har i hvert fald mere end halveret mine biografbesøg over de sidste 10 år.

#3

19. oct. 2017 20:03

Så drop dog bare det 3D crap, størstedelen gider det ikke alligevel.. Sæt priserne ned og så skal folk nok gå mere i biografen. Sats på specielle arrangementer i stedet - events osv. IMAX frem for 3D hvis der skal investeres i noget nyt udstyr. Og når det er så dyrt går de fleste i biografen maks 2-4 gange om året måske, og så ser de kun de store blockbusters. Derfor er de mindre independent film især i fare.. Jeg gad virkelig godt sidde som en flue på væggen, når Nordisk Film osv beslutter hvordan deres biografer skal drives fremover.

#4

19. oct. 2017 20:12

#2 jeg er også løbet af de sidste par år, næsten stoppet med at gå i biografen. Jeg syntes simpelthen at det er blevet for dyrt. Det skal efterhånden være en film som jeg virkelig gerne vil se for at få den fulde oplevelse at se. Tror sidste år jeg selv valgte at tage den var Warcraft. Det var en fed oplevelse, ingen tvivl om det. Det er jo også en af de bedre film i lang tid. Men det var sgu også rart at komme ned og sidde, for det føltes som om at jeg var blevet misbrugt på det groveste med en ananas. Det ødelægger desværre en del af oplevelsen, Jeg kan godt lide at gå i biografen, og ville da også gerne gå flere gange i biografen hvis det var billigere, så i stedet for at jeg går i biografen måske 1 gang om året, og de tjener lidt, kunne de sikkert tjene mere ved at få flere folk i salen hvis det var lidt billigere.

#5

19. oct. 2017 20:23

de har skam undersøgt priser, mange gange og meget, og alt tyder på at prisen skulle sætten markant ned for at det ville få folk mere i biografen, og det giver jo ikke så meget mening når besøgstallene ikke er faldende :)

men ville da personligt også sætte pris på hvis prisen var lavere :)
de tjener bare meget lidt på billetsalg allerede så det kommer ikke til at ske

#6

19. oct. 2017 20:44

Synes at have læst et sted at billetsalget var på vej ned, men måske er det mig der husker forkert.

Men der er jo også flere måder at få folk til at komme mere i biografen. Jeg kunne godt tænke mig at de satte prisen ned, ved godt at mange vil se filmen til premieren, men jeg ville ikke have noget imod at se den eventuelt 1 uge eller 2 senere til en lavere pris.

#7

19. oct. 2017 20:48

#6 var fald fra 14 til 15 stigning fra 15 til 16 og tja 17 er ikke slut :) generelt er der altid et eller to år med plus eller minus og så det modsatte, åbenlyst er det en svingende branche

#8

20. oct. 2017 10:18

Ja, alting stiger. Lønningerne stiger, prisen på øl stiger og sør’me om ikke også et Netflix-abonnement stiger. Og selvfølgelig stiger billetprisen i biograferne også.

Som det også rigtig står angivet i teksten følger billetpriserne i biograferne med stor nøjagtighed lønudviklingen.

Da kun de færreste mennesker har ubegrænsede midler til forbrug, vil indkøb altid være et spørgsmål om prioriteringer.

Gennem de seneste tre år har biografernes billetpris været nogenlunde konstant, mens prisen på et Netflix abonnement er steget med 25 procent.

#2: Ja, lønudgiften er også steget voldsomt. Det hele følges ad. Prissætningen i biograferne fastsættes gennem udbud og efterspørgsel, som i en hver købmandsforretning.

Biografbesøget har siden 2007 vist en stigende tendens.

Ved et hurtigt pristjek d.d. kan man i Dagmar se en helt ny dansk film (”Darling”) for kr. 90,- til en aftenforestilling. I Palads en ny amerikansk gyser (”Happy Death Day”) for kr. 95,- også til en aftenforestilling. Og i Empire en amerikansk thriller (”Snemanden”) for kr. 90,- ligeledes til en aftenforestilling. Og om eftermiddagen er det generelt endnu billigere.

#3: Ingen tvinger folk til at se 3D. Det er publikums eget frie valg om de vil ofre ekstra-prisen på 3D.

Ingen tvivl om at en nedsættelse i billetprisen vil få en øjeblikkelig positiv indflydelse på tilskuerantallet. Dog viser enhver erfaring at tilskuerantallet hurtigt vil falde til samme niveau, som før prisnedsættelsen, og folk vil forsat synes det er dyrt at gå i biografen.

Danskerne går gennemsnitligt i biografen 2,5 gange om året.

Enig i at de små independent film er i fare, men det er dog ikke biograferne som bærer skylden for dette, men derimod faldet i indtægterne fra home entertainment-sektoren.

#6: Tilskuerantallet er stærkt svingende. Det kommer helt an på filmene der udsendes i årets løb biograferne. Bare én enkelt film kan gøre forskellen på et rekordår og et middelmådigt år. Den seneste James Bond-film blev set af 915.318 tilskuere i de danske biografer. Så det er ikke ligegyldigt om der blandt årets film er en James Bond-film. Det årlige tilskuerantal har gennem de sidste mange år svinget mellem 12,5 og 14,5 millioner.

Med venlig hilsen

Kim Pedersen, Formand, Brancheforeningen Danske Biografer

#9

20. oct. 2017 11:24

Hej Kim P

kan du ikke bare skride ud af film forums, da du ikke skriver andet en lamme salgs forsvars taler.
Se det i øjnene i står på det meste af biograf market, og presser andre små gode biografer, da i hvis det er i ikke får jeres vilje. Bare truer med at nægte vise visse film i jeres kæde.

Ved at bare jeres slik salg er over, over priser (Vel at mærke at i får EPAL paller uden beregning, hvert måned) så bliv dog lidt mere købmand. Sæt priserne ned på popcorn, sodavand og slik. Så kræver det ikke at være professer at folk så ville købe mere, og i dermed (Som i gør i forvejen) ville få mere uden beregning fra jeres slik leverandør.

Og lad så vær med at presse os, til jeres skod 3D sale. for hvis man vil se af blokbuster film i en stor sal, er man tvunget til at skulle se den i 3D. Da i med vilje kun viser 2D i jeres mindre sale. Ved at når man kigger i salene, så sidder der flest i den med 2D.

Til alle jer andre SORRY! Men den mand bringer altså bare mit pis i kog.

#10

20. oct. 2017 11:25

#9 føler med dig :)

#11

20. oct. 2017 13:06

#9 Kim har altså ikke noget med nogen af de ting at gøre :)

#12

20. oct. 2017 14:06

Jeg synes personligt at det er direkte fremragende at en formand vil benytte tid på Filmz forum, det er ikke alle ting jeg er enige i, men alle har sin egen mening, og det er da lidt "luksus" når en "indefra" benytter lidt tid til at skære tingene ud i pap set fra deres synsvinkel, og man rent faktisk får besvaret nogle spørgsmål indimellem, selvom muligheden for en go sviner let kan opstå.

Både min kone og jeg stoppede for et par år tilbage helt med at gå i biografen, netop på grund af biletpriserne er skyhøje.

eks. har vi 2 bør, så hvis vi skal ind og se Biler så er billetter = 360kr. + poppers, cola og slik.

priserne på slik osv. er jo heller ikke så fantisk billigt, men det gør egentlig ikke noget da det jo er selv valgt hvad man vil have med ind, men sådan en tur vil jo løbe op i omkring 600kr.

Alternativt skal de fyre alle dem der sælger biletter og slik og gør det hele automatiseret (selvscanning osv.), så kan de spare lidt der. meeen så bliver biograferne nok heller ikke specielt populære når de nedlægger arbejdspladser for at vi kan få billigere biletter.

#8
Til Kim, så vil jeg mene at i på en måde tvinger folk til at se 3D film ved at sørge for de får den største sal (og største skærm og bedste lyd) hvor 2d version bliver vist i en mindre sal.
Er man en af dem der ikke så ofte kommer i biografen vil man naturligvis have den bedste oplevelse.

#13

20. oct. 2017 14:44

#3
Forkert
MERE 3D IMAX, optaget som 3D IMAX, ikke lavet kunstigt bagefter

#8
"Netflix abonnement er steget med 25 procent."
Men man kan få 2 måneders 24/7 Netflix Streaming for den pris et Bio Besøg koster

"biograferne fastsættes gennem udbud og efterspørgsel"
Du må virkelig til af holde op med de vittigheder, Nu er der Rom & Cola, ud over det hele

#12
nu da du åbentbart ikke er kommet i biografen de sdiste mange år, kan jeg fortælle af biograferne er gået over til af det er Personalet i slik butikken der nu sælder billetter til dem der ikke vil benytte sig af selvbetjening

Den bedste oplevelse er 3D det er derfor den er i den bedste sal

#14

20. oct. 2017 15:52

#9: Der bliver i tråden stillet spørgsmål, som jeg besvarer i min egenskab af formand for Brancheforeningen Danske Biografer. Som en af de ganske, ganske få i dette forum benytter jeg ikke en anonym tilgang til kommentarer.
Brancheforeningen Danske Biografer har 164 biografer som medlemmer, og hvordan biograferne drives og hvilke beslutninger der tages om hvilke film der skal vises, har Danske Biografer intet med at gøre. Det er op til den individuelle biograf.
Jeg skal beklage min tilstedeværelse generer dig.

#11: Korrekt.

#12: Som jeg nævner er beslutninger om indkøb altid et spørgsmål om prioriteringer.
Det er ikke korrekt at 3D film altid har prioritet over 2D versionen. Alle biografer med flere sale har mere end en sal de kan vise 3D-film i.

#15

20. oct. 2017 22:19

#14 anonym ? sjov du er så bange for anonyme mennesker? Her hedder jeg Geekalot, jeg kalder dig en dør på Filmz. På Ekko hedder jeg det jeg jeg er døbt, men jeg kalder dig sq stadig for en dør derinde. Og tror nu også godt du ved hvem jeg er derinde, hvis jeg skal være ærlig. Så dit argument for man tør mere som anonym holder ikke helt....
Nu det ikke mig du skrev det der til, men nu tager jeg den lige for ham. Der er ikke den store forskel for at tage et "nick" og til at side med sit rigtige navn og kalde en spade for en spade.

#16

21. oct. 2017 12:10

Hej Kim

Lad os lige tage et par eksempler

1:
Danser in the dark bliver vist til forpremiere i NFB. MEn da også Cinemax får lov til at vise den til en forpremiere, vælger NFB at fjerne den fra alle deres biografer (Og viser dermed musklerne, da de ejer flest biografer) Underligt nok, bliver sådan en episode ikke set mere.

2:
Telia tirsdag kan bruges i stort set næsten alle biografer. Men da mange vælger Cinemaxx frem for NFB sker dette så. ALT med relation til Telia bliver fjernet i samtlige NFB, og personalet får af vide at det er BANDLYST at bruge uniformerne med Telia logo. Efter noget tid melder Telia ud at der er lavet om på Telia Tirsdag (så det er blevet bedre). Nu er alle Cinemaxx biografer fjernet, og nye kommet til (Underligt er samtlige NFB) Lugter dette ikke ??? Eller hvad undskyldning vil du nu spidse os af med ?? Vel at mærke så ved jeg dette med 110% sikkerhed, og så kan du jo selv tænke lidt over hvordan jeg kan vide det *ROFL*

NFB er den store spiller på banen, og også dem som er med til at sætte dagsorden.

#17

21. oct. 2017 12:24

#16 så NFB gør hvad alle de store gør og hvad så ? kan ikke helt se hvad det har med Kim at gøre han står ikke for noget af det der :)

#18

21. oct. 2017 16:32

Hej Kim

Lad os lige tage et par eksempler

1:
Danser in the dark bliver vist til forpremiere i NFB. MEn da også Cinemax får lov til at vise den til en forpremiere, vælger NFB at fjerne den fra alle deres biografer (Og viser dermed musklerne, da de ejer flest biografer) Underligt nok, bliver sådan en episode ikke set mere.

2:
Telia tirsdag kan bruges i stort set næsten alle biografer. Men da mange vælger Cinemaxx frem for NFB sker dette så. ALT med relation til Telia bliver fjernet i samtlige NFB, og personalet får af vide at det er BANDLYST at bruge uniformerne med Telia logo. Efter noget tid melder Telia ud at der er lavet om på Telia Tirsdag (så det er blevet bedre). Nu er alle Cinemaxx biografer fjernet, og nye kommet til (Underligt er samtlige NFB) Lugter dette ikke ??? Eller hvad undskyldning vil du nu spidse os af med ?? Vel at mærke så ved jeg dette med 110% sikkerhed, og så kan du jo selv tænke lidt over hvordan jeg kan vide det *ROFL*

NFB er den store spiller på banen, og også dem som er med til at sætte dagsorden.Movie Daddy (#16)

Nordisk Film lavede nogenlunde samme beskidte tricks, da VHS udlejning begyndte at blive en god forretning tilbage i slut 80erne. De fik lukket 2 uafhængige udlejere i Hillerød,den første nægtede de at levere film til hvis ikke priserne blev hævet,denne forretning markedsførte sig på 10kr per døgn per film, men NF godkendte udlejere alle krævede 40kr per film,eller 3 for en 100 mand, butikken nægtede,og måtte lukke 3 måneder senere.. Anden butik ville ikke markedsføre NF distribuerede film mere end andre distributører,så NF stoppede også her med at levere udlejningsfilm,og butikken måtte lukke..

NF gør ALT hvad de kan for at holde andre spillere nede eller ude..De nægter også i dag at levere film til biografer der måtte stå udenfor brancheforeningen,og det har resulteret i der stort set ikke findes uafhængige danske biografer.

Glem ikke at NF styrer foreningen af danske videogramdistirbutører,som fik lukket laserdiskens import og dermed forretningsgrundlag,i håb om at få dem lukket, det lykkedes ikke endnu,men de arbejder stadig på det,for INGEN er over NF. Deres brøde bestod i at importere engelske vhs film og videresælge,uden danske tekster men med aftaler fra de engelske distributører,så publikummet var meget lille,men det var FDV ligeglade med,for NF havde distributionsrettigheder til nogle titler,men de fik beslaglagt alt også film som ikke havde nogen distributører i DK..

NF er en mafia virksomhed med defacto monopol og dertilhørende magt

#19

21. oct. 2017 16:42

#16 ikke for at poope på din rant om nfb, men der er altså flere biografer med i telia tirsdag, som ikke er en del af nfb :)

#20

21. oct. 2017 19:36

#19
Men cinemaxx, som er den tætteste på at være en konkurrent har “forladt” det

#21

21. oct. 2017 19:44

#20 meget rigtigt huskede helt forkert med hvad jeg havde læst :) at kalde cinemaxx en konkurrent er nok så meget sagt men ja tættest på er de jo, men ja jeg var galt på den

#22

21. oct. 2017 23:59

Hvor er i alle søde.
Undtagen Kim selvfølgelig.

Det så sørgeligt han ikke kan se at det han gør til problemerne er der de kan vinde respekten tilbage så hele den danske befolkning ikke foragter dem. og dermed opbygge et bedre klima og tjene mere.
Imens det han holder på af dårlig domme og katastrofale ideer og forkerte tanker er alt det der gør så få er tilfredse med det de er "tvunget" til at købe.

#23

22. oct. 2017 10:11

#22 er det sådan en overdrivelse fremmer forståelsen ting ? :)

#24

22. oct. 2017 16:31

#23
Nej, tror bare flere og flere er trætte at filmindustrien

Dengang hvor filmruller skulle fragtes over atlanten med dampskibe gav det mening at filmene kom her senerer, nu giver det ingen mening kun irritation, når man får at vide at det kan man ikke købe fordi man bor et forkert sted

Har prøvet give det her link til Kim, men tegneserier er åbentbart under hans værdighed
http://theoatmeal.com/comics/game_of_thrones
Hvilken bare bekræftigere billedet at en mand der er så gammel og støvet, at man kan se støvsporet efter ham hvis man en enkelt gang skulle finde på at forlade branche kontoret

#25

22. oct. 2017 17:05

#24 nu har Kim jo ikke noget at skulle have sagt i filmbranchen, og tror langt fra alle foragter dem, langt de fleste kan sagtens forstå hvordan verden fungere selvom de måske ikke kan lide det, og er indforstået med at der nogen gange er lidt ventetid :)

har aldrig mødt nogen med foragt for biografer, eller filmindustrien, måske lidt irritation over visse elementer, men aldrig mere derfor jeg spurgte om overdrivelses delen :)

#26

22. oct. 2017 18:27

#25
Verden fungerer på den måde at man skriver film titlen ind i google og trykker på download, jeg undrer mig over hvorfor producenten ikke er mere inteserede i at den download side der bruges øger producentens indtjening

Hvorfor have foragt, det er meget nemmere at bruge popcorn time

#27

22. oct. 2017 18:32

#26 tja sådan fungerer den for et vildt stort mindre tal, som af uvisse årsager har en ide om at de har ret til alt muligt uden ventetid, eller uden at følge reglerne :)

#28

22. oct. 2017 21:35

#27
Eftersom flere og flere klipper kablet og går over til streaming
Tror jeg dit “vildt stort mindre tal” vil ændre sig til et vildt stort tal, og presse filmindustrien ind i nutiden

#29

22. oct. 2017 21:46

#28 har svært ved at se hvad kabeltv, og ulovlig streaming har til fælles, dem der er vant til kabeltv er jo lige netop vant til at være tålmodige.

#30

23. oct. 2017 00:19

#29
Ved godt du har meget sværdt ved at forestille dig at det jeg beskriver sker

#31

23. oct. 2017 08:38

#29 fordi at du på ingen måde forklare, hvorfor det skulle ske, du siger bare sådan er det :)
kan godt være han er irriterende til tider og gentager sig selv men selv kim forklare sig bedre.

har som sådan ikke svært ved at forestille mig ændringer i filmindustrien, at nutiden så intet har at gøre med at få ting når det passer dig, er noget andet :) kan bare ikke se hvad ændringerne har at gøre med mindre kabeltv og ulovlig streaming da det ikke er de ting der kan true dem.

#32

23. oct. 2017 09:49

#31
forklaringen fik du i #28, brug den, eller ignorer den, dit valg

#33

23. oct. 2017 10:03

#32 det er jo ikke en forklaring på hvorfor du tror det er sådan, det er bare en konstatering af sådan er det.....og eftersom at ulovlig streaming er faldende samtidig med kabeltv er der intet ud over din mening der underbygger det.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger