I kølvandet på søndagens succes under Den Store Biografdag, hvor rekord mange gæster satte sig til rette foran de store biograflærreder til halv pris, har Biografklub Danmark offentliggjort endnu en rekord – de har nemlig rundet 200.000 medlemmer.

Se også: Den Store Biografdag var en kæmpe succes.

Det er første gang i klubbens historie, der har eksisteret siden 1995, at medlemstallet har været over de 200.000. Og ifølge Biografklub Danmarks direktør, Jonna Jensen, er der ingen tvivl om, at det, der virkelig har battet for medlemstallet, er de billige billetter.

”Det var ikke blevet den samme succes, hvis vi ikke kunne tilbyde biografbilletterne til halv pris. Det sker jo oftere, at man giver en film en chance, man måske ikke er sikker på, man vil synes om, hvis den kun koster 40 kroner frem for 80,” siger hun til Filmz.

Faktisk forventer direktøren, at de billige billetter i rabat-klubben bliver så populær i år, at 1,5 millioner ud af de 13 millioner billetter, der forventes solgt på landsplan, vil blive indløst gennem Biografklub Danmark.

Det er endnu uvist, om succesen kommer til at skabe ringe i vandet og fostre andre biografklubber, der henvender sig til andre målgrupper end Biografklub Danmark, som primært sigter efter danske biografgængere, der er 40 år eller ældre.

”Hver gang der sælges en billet til halv pris gennem biografklubben, så skal distributøren og biografen selv dele udgiften på de penge, som biografgæsten sparer. Så hvis man for eksempel skulle starte en klub, der henvendte sig til et yngre publikum, ville det kræve en solid tro på fra branchens side, at der ville komme mange i biografen,” siger Jonna Jensen til Filmz.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.

Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Kaizer Soze 5 år siden

Vi burde ha´ Biografdag hver dag...
Gravatar

#2 OxxY 5 år siden

*gasp* kan man have højere omsætning og flere gæster med lavere priser? Det er da uhørt... *rolleyes*
Gravatar

#3 Kaizer Soze 5 år siden

Sådan foregår det ikke. Højere omsætning = højere priser. Antallet af gæster / interessere er en lavere prioriteret klasse. Dog undtaget på Biografdagen.
Gravatar

#4 Kyllingebenet 5 år siden

Når man er medlem af biografklubben, gælder halvpris så på alle film, eller er der kun tale om nogle få udvalgte?
Gravatar

#5 KatjaBrandt 5 år siden

Så vidt jeg er orienteret, så sammensætter de et program med X-antal film, som du får halv pris på. Hvilke film det skal være, er der et særligt udvalg (bestyrelsen?), der bestemmer. Blandt andre er Henrik Bo Nielsen, direktør for DFI, medlem af bestyrelsen.
Gravatar

#6 Kyllingebenet 5 år siden

Øv, så er det sikkert ikke nogen film som jeg gider at se. :P
Gravatar

#7 Kviesgaard 5 år siden

#6

Måske derfor, at biografklub henvender sig til aldersgruppen 40+?
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#8 KatjaBrandt 5 år siden

#6 #7 Man skal aldrig sige aldrig :) Hvilke film der kommer med på programmet kommer jo også an på, hvornår de forskellige film har premiere. Kapringen kom fx ikke med denne sæson, fordi den fik premiere inden sæsonstart pga Venedig Festivalen. Og det er da en meget fed film, der også kunne henvende sig til en yngre målgruppe?
Gravatar

#9 Kyllingebenet 5 år siden

#7 Så kan jeg jo være med om 8 år, men tvivler på at min filmsmag vil ændre sig meget til den tid.. selv om den har forandret sig meget over de sidste 2-3 år.

#8 True, men jeg er en af de biografgængere der tager i biografen for at se mainstream film, da jeg synes at det er mest underholdende. Tvivler på at det er den slags film de har på plakaten. :P
Gravatar

#10 KatjaBrandt 5 år siden

http://www.kino.dk/nyheder/2012/06/biografklub-dan...

Hmm.. Film som "The Looper" og "The Dark Knight Rises" er ikke ligefrem på plakaten, nej. Så meget desto mere grund til at sætte pris på Den Store Biografdag og håbe på en fremtidig klub for en yngre målgruppe :)

Skriv ny kommentar: