Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 64

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  59%
 • Reindeer Games (2000)
  23%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  5%
 • Sleuth (1972)
  5%
 • Sleuth (2007)
  5%
 • Masquerade (1988)
  3%
 • Nightkill (1980)
  0%

#1

13. dec. 2013 13:26

Det hele handler jo om oplevelsen.

Kommer jeg i biocity, er der tit larm, irriterende 2g'er eller overgramsende kærestepar. Høj pris på billet, slik og sodavand gør det heller ikke sjovere.

Gør alle pladserne til VIP.

#2

13. dec. 2013 13:27

Først vil jeg lige sige: supergodt gået filmz! Klummer af eksterne skribenter om forskellige emner er et fedt træk :)

Jeg kan ikke udtale mig helt om denne problematik, for på Facebook har jeg venner fra Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere, som slet ikke er enig med Danske Biografer. Og er slet ikke nok inde i emnet til at udtale mig.

Men jeg ved dog, at der er gang i et godt fjendskab, og det kan umuligt være godt for noget...

http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Skeloboy

#3

13. dec. 2013 14:20

For min skyld må biograferne hjertens gerne have premiererne i 4 måneder, inden filmen får videopremiere. Det en skam med tendensen, at vi vil have alting, overalt og hvornår det skal være. Lad biograferne beholde deres film - der er så mange andre gode film, man kan se, mens man venter på dvd'en :)

http://sorensencinema.blogspot.com

#4

13. dec. 2013 14:26

For min skyld må biograferne hjertens gerne have premiererne i 4 måneder, inden filmen får videopremiere. Det en skam med tendensen, at vi vil have alting, overalt og hvornår det skal være. Lad biograferne beholde deres film - der er så mange andre gode film, man kan se, mens man venter på dvd'en :)jesper p. (#3)

-1

H.I.F. Brian fra Family Guy..

#5

13. dec. 2013 14:48

Jamen hvis biograffen vil have mig som gæst, så må de starte med at forbyde slikposer og andet der kan larme.
Det er nøjagtigt det der holder mig væk derfra, jeg vil ikke betale for at høre skralden og raslen med slikposer. Ja kald mig sart, men hvis jeg skal betale 100+ kroner for en billet, så vil jeg sgu have noget for mine penge.
Ellers kan jeg fint vente på en bluray udgivelse og se filmene på mine præmisser.

I don't believe it! Two barrels, and he's going down again!

#6

13. dec. 2013 14:51

Jamen hvis biografen vil have mig som gæst, så må de starte med at forbyde folk der er alt for sarte omkring mine rosinboller og dejlige kakaomælk.
Det er nøjagtigt det der holder mig væk derfra, jeg vil ikke betale for at høre folks sukken og surmulen når jeg hygger mig til filmen. Ja kald mig sart, men hvis jeg skal betale 100+ kroner for en billet, så vil jeg sgu have noget for mine penge.
Ellers kan jeg fint vente på scene-release og se filmene på mine præmisser.

www.peakoil.dk

#7

13. dec. 2013 14:52

Jamen hvis biografen vil have mig som gæst, så må de starte med at forbyde folk der er alt for sarte omkring mine rosinboller og dejlige kakaomælk.
Det er nøjagtigt det der holder mig væk derfra, jeg vil ikke betale for at høre folks sukken og surmulen når jeg hygger mig til filmen. Ja kald mig sart, men hvis jeg skal betale 100+ kroner for en billet, så vil jeg sgu have noget for mine penge.
Ellers kan jeg fint vente på scene-release og se filmene på mine præmisser.loki (#6)

Smukt :P

I don't believe it! Two barrels, and he's going down again!

#8

13. dec. 2013 14:53

Det er en kompliceret diskussion, som ikke bare er sort eller hvid. Kim P. har ret i nogle af sine argumenter, mens andre skyder ved siden af.

F.eks. kan jeg godt se fornuften i at holde en bio-eksklusivitet på 3-4 måneder, men det kræver så også, at filmen faktisk kan ses i biografen så længe. Og hvad med de film, der aldrig kommer i de danske biografer, selvom de burde være selvskrevne?

2013 har været rig på eksempler på film, der aldrig blev vist på det store lærred, alt imens vi blev spist af med lort i biografmørket. Fornærmelser som "Witch Hunters", "Drengerøve 2" og "Battle of the Year" blev projiceret op på diverse lærreder, alt imens der ikke blev plads til f.eks. "Stoker".

Den film havde både et stort navn (Nicole Kidman) og et hot, nyt navn (Mia Wasikowska) på rollelisten og en asiatisk publikumsfavorit (Chan-wook Park) bag kameraet. Alligevel blev vi efter fulde sale til PIX spist af med tre visninger i Cinemateket. Og de var næsten udsolgte. Og "The World's End" med og af det populære trekløver Pegg/Frost/Wright fik kun en symbolsk biografpremiere, hvor den i København kørte (så vidt jeg husker) fire dage i tre sale i København - hvoraf den ene var den mest lusede "sal" i Palads.

Når salene fyldes med film, der burde være "straight to video" og vice versa, så er der ikke meget at sige til, at biograferne lider. Der skal visionære distributører til; mennesker, som tør tage en chance på en smal film og takke nej til den nyeste bæ fra Adam Sandler.

Og så skal der gøres noget ved oplevelsen! Når jeg kan sidder derhjemme i ro og mag med et tilstrækkeligt AV-setup, hvorfor skulle jeg så betale penge for en tur i et colaklistret støj- og lysinferno af højlydte sidemænd (m/k), der lyser mig i hovedet med deres mobil eller er 30 sekunder om at finde det helt rigtige popcorn i bunden af bægeret? Hvi biograferne så gjorde en synlig indsats for at mindske disse gener ("sluk mobilen"-spots er rutinemæssigt blevet ignoreret siden den fra TDC med live-rollespillerne), så kunne jeg måske være positiv. Men ind imellem lader det lige frem til, at biograferne opfordrer til denne filmfjendtlige adfærd - enten med uddeling af gratis uddeling af snacks i knitrende emballage lige inden billettjek eller med det der mobilspil inden reklamerne.

Og PÅ TRODS af al denne brok går jeg alligevel i biografen mindst 30 gange om året! Så nej, der skal mere end lidt streaming til at true biograferne.

"Let's just say I wanna believe." Fox Mulder

#9

13. dec. 2013 15:24

For min skyld må biograferne hjertens gerne have premiererne i 4 måneder, inden filmen får videopremiere. Det en skam med tendensen, at vi vil have alting, overalt og hvornår det skal være. Lad biograferne beholde deres film - der er så mange andre gode film, man kan se, mens man venter på dvd'en :)jesper p. (#3)

Det er så godt sagt.

#10

13. dec. 2013 15:57

Jeg bakker outbound-sith (#8) 100% op. En yderst velargumenterende kommentar.

Ang. Hr. Pedersens henvisning til streamingtjenesternes konkurrencedygtige priser, der truer indtægterne fra de fysisk tilgængelige salgsvarer, så er det da blot for filmtitlernes ejermænd, at opsige det samarbejde. Men der må jo være en økonomisk gevinst at hente for rettighedsindehaverne? Det er et spørgsmål.

#11

13. dec. 2013 16:27

X&O

Når salene fyldes med film, der burde være "straight to video" og vice versa, så er der ikke meget at sige til, at biograferne lider. Der skal visionære distributører til; mennesker, som tør tage en chance på en smal film og takke nej til den nyeste bæ fra Adam Sandler.Outbound Sith (#8)

Der er vidst noget med at biograferne køber pakker af film fra distributionsselskaberne, så de er tvunget til at vise film som Grown Ups 2 for at kunne få lov til at vise film som fx Captain Phillips. Igen lander lorten hos kapitalisterne i Hollywood som kun har ét formål med at lave film.

#12

13. dec. 2013 16:56

Ang. Hr. Pedersens henvisning til streamingtjenesternes konkurrencedygtige priser, der truer indtægterne fra de fysisk tilgængelige salgsvarer, så er det da blot for filmtitlernes ejermænd, at opsige det samarbejde. Men der må jo være en økonomisk gevinst at hente for rettighedsindehaverne?JesperW.Lindberg (#10)

Tilsyneladende ikke:
"Producenter tjener håndører på Netflix & co."

I øvrigt blev Blockbuster ikke lagt i graven af andre end sig selv. Man ligger som man har redt. De havde så rigeligt med tid på at forberede vod-løsninger, inden de nye markedskonkurrenter gjorde sit indtog, men i stedet valgte man at kravle op i stævnen af skuden og vente på, at vandet nåede til navlen... til nakken... til...
Deres nuværende situation er helt og aldeles selvforskyldt.

Spørger man folk med indgående kendskab til markedsudviklingen, er det ikke antallet af solgte dvd’er, der har været problemet, men derimod deres pris.

”Jeg har været 26 år i branchen, og jeg har aldrig set en prisstigning,” siger Thomas Schultz, der er formand for Foreningen af Danske Videogram Distributører og salgs- og marketingdirektør hos SF Film.

”Når nye formater er blevet introduceret, har de selvfølgelig kostet mere end de gamle. Men ud over det er priserne aldrig gået op. Jeg tror ikke, man har set noget tilsvarende for andre produkter,” fortsætter han og bliver bakket op af Kim Pedersen, branche-ekspert og formand for Danske Biografer.Kilde

Nej, priserne er aldrig steget, fordi de har været så rigeligt høje fra starten af grundet afgifter, fast prissætning etc. Efterhånden som markedet ændrer sig i takt med teknologiske landvindinger gør forbrugermentaliteten og -kvalitetsbevidstheden ligeså. Hvis man så gerne vil konkurrere med de nuværende alternativer, hvorfor så udgive så pokkers mange skrabede dvd'er blottet for ekstramateriale (mens deres blå pendant ofte er spækket med det) og i visse tilfælde i tvivlsom kvalitet? Vil man den dag i dag have forbrugeren til at betale relativt høje beløb for en dvd, er man nødt til at tilbyde en vare, der kvalitetsmæssigt står mål med prisen - og så vidt muligt med kvaliteten af de udenlandske udgivelser - samt har noget ekstra at byde på i forhold til vod. Desuden er der intet nyt i, at dvd-udgivelserne falder drastisk i pris. Det selvsamme skete med videobåndene, da dvd'erne i sin tid fejede dem af banen. "Aliens - Director's Cut"-udgivelsen på vhs, som jeg i sin tid havde givet 179 kr. for, kostede i løbet af kort tid sølle 25 kr. Branchen bør være forberedt på en gentagelse af den udvikling.
Udfordringerne er uden tvivl mange og store i branchen, men det kræver både selvindsigt, -erkendelse og nytænkning at tage dem op.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#13

13. dec. 2013 17:26

X&O

Nej, priserne er aldrig steget, fordi de har været så rigeligt høje fra starten af grundet afgifter, fast prissætning etc. Efterhånden som markedet ændrer sig i takt med teknologiske landvindinger gør forbrugermentaliteten og -kvalitetsbevidstheden ligeså. Hvis man så gerne vil konkurrere med de nuværende alternativer, hvorfor så udgive så pokkers mange skrabede dvd'er blottet for ekstramateriale (mens deres blå pendant ofte er spækket med det) og i visse tilfælde i tvivlsom kvalitet? Vil man den dag i dag have forbrugeren til at betale relativt høje beløb for en dvd, er man nødt til at tilbyde en vare, der kvalitetsmæssigt står mål med prisen - og så vidt muligt med kvaliteten af de udenlandske udgivelser - samt har noget ekstra at byde på i forhold til vod. Desuden er der intet nyt i, at dvd-udgivelserne falder drastisk i pris. Det selvsamme skete med videobåndene, da dvd'erne i sin tid fejede dem af banen. "Aliens - Director's Cut"-udgivelsen på vhs, som jeg i sin tid havde givet 179 kr. for, kostede i løbet af kort tid sølle 25 kr. Branchen bør være forberedt på en gentagelse af den udvikling.
Udfordringerne er uden tvivl mange og store i branchen, men det kræver både selvindsigt, -erkendelse og nytænkning at tage dem op.Highland Park (#12)

Ekstra materiale er en god pointe. Men det er nu ikke fordi jeg synes blu-ray filmene ligefrem er spækket med det, eller også er det i hvert fald bare ikke om det som jeg gerne vil se. Nolans film kunne jeg fx godt tænke mig gik lidt mere i dybden med skabelsen, men det er måske bare Nolan der ikke tillader det?

Og det kan godt være at formaterne ikke stiger i pris, men de glemmer også lige hvor mange gange de tjener penge på filmen. Jeg har da adskillige film som jeg både har haft på VHS, dvd og nu Blu-ray. Når man tilmed ved at en film kommer på tilbud til halv pris efter maksimalt et år, hvorfor så skynde sig at købe den, hvis den stadig er frisk i hukommelsen.

#14

13. dec. 2013 20:03

... det er nu ikke fordi jeg synes blu-ray filmene ligefrem er spækket med det...X&O (#13)

Jeg har ikke selv blu-ray men har efterhånden set ret mange eksempler på danske udgivelser, hvor dvd'en højst rummer en enkelt 5 minutter lang featurette foruden et par trailere, mens blu-ray-udgaven har langt mere ekstramateriale at byde på. Der er sikkert ofte en masse materiale, som heller ikke er inkluderet på blu-ray-skiverne, men i diskussionen ang. dvd'ens skæbne finder jeg førnævnte forskelsbehandling enormt relevant.

Og det kan godt være at formaterne ikke stiger i pris, men de glemmer også lige hvor mange gange de tjener penge på filmen. Jeg har da adskillige film som jeg både har haft på VHS, dvd og nu Blu-ray.X&O (#13)

Nemlig.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#15

13. dec. 2013 22:33

Nu er der ikke den stor forskel mellem Tv-Film og spillefilm, da der er mange TV serie der komme i en biograf version, og på teknisk udstyrs side er der snart hele ikke den stor forskel (man optage i dag Tv film og serie med et minimum med 1080p (for Tv er det med 25fps og for biograf er det med 24fps), så ting flyder sammen.

Plus at tv til hjemmebrug blive større og større og billiger og billiger, der var en gang hvor et 32 tommer tv var mega stor og dyr.

Tro mere at det er de økonomiske udgifter der ligges ud til biografer fra filmselskaber, for bare inden for meget få år, har biografer måtte udskifter udstyre ud op til flere gang, for at kunne følge med den tekniske udvikling inden for film, og dette er ikke holdbart for nogle.

Bare inden for de sidste fem år, har de dansk biografer måtte udskifte film projektor, først til 1080p digital film projektor og de biografer der ikke har udskifte lyd anlæg til digital har også måtte udskifte dette på samme tid, kort tid efter kom 3D og så skulle digital film projektor udskiftes igen, og igen kort efter kom så 4K, og så kom en ny lyd standart nemlig "dolby atmos" og om kort tid ville vi se 8K og måske også 4K 3D, så den tid hvor biografer kunne havde udstyre i over 50 år, men små udskiftning hen af vejen er forbi.

Og med indførelse af digital film, er det kun filmskabere det tjene på det, for for biografer koste det det samme at leje en film, som det koste at leje en film kopi, plus at det udstyr men bruger til digital filmoptagelser fald og falder i pris, derudover er digital kopi fra filmskaber låst til en give biograf og hvilken periode og på hvad tid film skal vises, derved er biografer bundet på hænder og fødder og kan ikke bare ænder dato og tid til en tidspunk der giver flere kunder i butikken, derudover blive udgifter lagt på billetprisen for at finansiere det løbe udskiftning,

Men Nordisk Film har jo tage en sagen i egen hånd og er begynde at udgive Blu-ray film en ringe og ringe kvalitet (her er det snart normalt med 1080i/25fps og Dolby Digital), og hvis man skal havde folk i biografer igen så skal man kun højeste udgive film på DVD eller streaming i en kvalitet det ligge lidt over SD og altid skåret til 16:9 format, og ingen 3D film, derudover skal det værre forbud at eje eller købe film fra udlandet, kunne let tænke mig at Nordisk Film til næste år helt holde på med at udgive film på Blu-ray og da det netop er ene på marked for film og tv distribution kan de let gøre det.

Men man må hele ikke glemme at hele det dansk filmbranche har fået særbehandling af det dansk fagforening og af politiker (det samme gælder for tv branche) disse branche er kendt for at bruge gratis og billige udbetale medarbejde og derved er disse branche i klasse med hotel/restaurant og bygge branche, derfor er der kun nogle meget få personer der tjener penge på at producer film eller tv, Zentropa er en god eksempel på et filmskaber der ville gå meget lange, nu ville de til at flytte film produktion til Kina for Danske støttekroner.

Så ja den er helt gal inden for den dansk dansk filmbranche, og sådan har det værre i mange år.

#16

14. dec. 2013 01:31

#14, Jeg har ikke selv blu-ray

Say whaaaaat?! Hvorfor er du ikke sprunget med på den bølge, dude? :-)

War. War never changes.

#17

14. dec. 2013 23:46

Problemet er blot, at kommerciel biografdrift ikke kan lade sig gøre, hvis forbrugeren får valget mellem at se filmen hjemme i sofaen eller i biografen. undefined

Man kunne jo være fræk og sige, at i liberalismens navn, så må biografen uddø, hvis den ikke kan klare sig uden særregler....Men sådan har jeg det nu ikke helt.

Hvad jeg dog gerne ville vide er, om artiklens forfatter med dette citat så anerkender, at det biograferne i dag byder på, det ikke er godt nok, siden folk ville vælge IKKE at se filmen der, hvis de kunne vælge?

Det må da i hvert fald være underligt at sidde og forsvare et produkt man ved, folk ikke ville vælge, hvis de fik et valg???

#18

15. dec. 2013 09:57

Måske skulle biograferne overveje, at lave særforstillinger til det mere kræsne publikum.

1: Ingen børn
2: Ingen slik
3: Ingen reklamer eller trailere.

Til gengæld kunne billetterne koste 20kr ekstra.

#19

15. dec. 2013 17:28

Man kunne jo være fræk og sige, at i liberalismens navn, så må biografen uddø, hvis den ikke kan klare sig uden særregler....Men sådan har jeg det nu ikke helt.

Hvad jeg dog gerne ville vide er, om artiklens forfatter med dette citat så anerkender, at det biograferne i dag byder på, det ikke er godt nok, siden folk ville vælge IKKE at se filmen der, hvis de kunne vælge?

Det må da i hvert fald være underligt at sidde og forsvare et produkt man ved, folk ikke ville vælge, hvis de fik et valg???Fridag (#17)

Bl.a. Nordisk Film, se DVD og især Blu-ray plus film streaming som den størst størst trusler mod de rigtig biografer, en grund er at det er blive super dyrt at drive biografi i dag på grund af den teknisk udvikling, derfor er det noget der skal give efter, og jeg tro at vi skal snart vinke farvel til DVD, Blu-ray og film streaming i Danmark.

Det se på at Danske film blive udgive i en ringer og ringer kvalitet, og ja en film skal selvfølge se i biografen og ingen andre steder.

Og da Nordisk Film er blive stort set er blive ene ejer af den dansk film skat og ejer stor set alle biografer i Danmark, og det med en slag kan tage live alle andre små biografer der blive drive af frivillige, ved at holde op med at leje film til den type biografer.

Så fremtiden kan hurtig blive at man skal til udlandet hvis man skal ud og købe dansk film, de er jo også en bedre kvalitet en ditto dansk udgivelser.

#20

15. dec. 2013 18:07

BN

#19:

Huh? Undskyld, men det forstod jeg ikke en meter af.

http://beautifulnight.aurovine.com/

#21

15. dec. 2013 20:06

#19 Muligt du giver mening i det store billede, det kan andre på siden sikkert svare på. Men jeg stod indrømmet lidt af:)

#22

15. dec. 2013 20:27

Jeg er ikke inde i det der økonomiske halløj. Hvorfor er det dyrere for en instruktør at tage flere takes og kæle for detaljerne? Hvad er det, som koster flere penge? Filmrullerne? Eller skyldes det tidspresset? Jeg forstår ikke helt, hvorfor markedet skulle forsvinde for kvalitetsproduktioner, bare fordi medierne skiftes ud.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#23

15. dec. 2013 20:43

#19:

Huh? Undskyld, men det forstod jeg ikke en meter af.BN (#20)

Skal forstås på den måde at vi har filmselskaber i Danmark der er for dyre at drive, og biografer der er for dyre at drive.

Derfor flytte med film hele produktion til udlandet, stort set alle computer arbejde er produktion til udlandet, ja selv europæisk film folk er begynde at klage, når filmselskaber kan få en kinesiske filmfotograf til næsten ingen penge, prøv at læse undertekster, og så går det op for en, hvor meget udenlandsk arbejdskraft der bruges i Dansk film.

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-63742454:danske-fi
lmkroner-g%C3%A5r-til-udlandet.html

Jeg ville næste sige at den Dansk filmskole ingen berettigelse har, den kan måske overleve som en ren Tv skole, der er meget få der få fast arbejde efter endt uddannelse inden for film område, da netop dette type job gå til udlandet.

Derved end man op i at det dyres ved dansk film er at drive de dansk biografer, som er ved at blive udkonkurreret af DVD og Blu-ray, hvor man skal give omkring 250 kr. for en biografbillet og dette er med stat tilskud, og i takt med at den teknisk udvikling inden for film område gå hurtig og hurtig, skal biografer skifte udstyre ud hurtig og det eneste sted hvor penge kan komme ind er ved at forhøj billet prisen, dermed skyder biografen sig i foden.

Så spørgsmål er vel om en spillefilm kun kan se i en rigtige biograf og ingen andre steder ?

#24

15. dec. 2013 21:00

Jeg er ikke inde i det der økonomiske halløj. Hvorfor er det dyrere for en instruktør at tage flere takes og kæle for detaljerne? Hvad er det, som koster flere penge? Filmrullerne? Eller skyldes det tidspresset? Jeg forstår ikke helt, hvorfor markedet skulle forsvinde for kvalitetsproduktioner, bare fordi medierne skiftes ud.Riqon (#22)

Der er nogle få film folk der tjene rigtig mange penge, ved bl.a. at underbetalte film folk og flytte produktion til udlandet.

Derfor er det blive billiger i nogle led af en film produktion, bl.a. med indførelsen af digital film, plus at få de computerskabet effekt produktion i udlandet, derved ender man op i mange film der aldrig burde var produceret, for man finde ingen stor film kunst i disse film (et eksempel er "Gravity (2013)").

Så jo hele film branchen er i stor krise, derfor skal man hurtig tilbage til den gamle måde at produceret film på, ellers endte det i stor kommerciel fiasko, hvor den end film efter den anden skal overgå den næste film i tomme effekt, og hvor film kunst og handlinger helt er glemt, og når den ene efter den anden film se ens og lyd ens, ja så holde folk om med at gå i biografen.

Og den teknisk udvikling gør at biografer kan vise en ny film hverdag (som alle se ens ud), derved blive de hurtig glemt.

#25

15. dec. 2013 22:54

(indlæg fjernet af admin)

Doctor Last Warning

#26

21. dec. 2013 17:45

Say whaaaaat?! Hvorfor er du ikke sprunget med på den bølge, dude? :-)The Insider (#16)

Det er primært grundet en løjerlig blanding af økonomisk prioritering, antiforbrugerisme og langsommelighed. :)
Naturligvis har også det sin pris.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger