Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 102

Bedste film af Guillermo del Toro?

 • Pans labyrint
  41%
 • Blade II
  14%
 • Hellboy
  14%
 • Pacific Rim
  11%
 • En anden film
  8%
 • Hellboy II: The Golden Army
  7%
 • Crimson Peak
  3%
 • The Shape of Water
  2%
 • The Devil's Backbone
  1%

#1

3. jan. 2015 13:39

Danskerne elsker danske film................nej nej nej!

Danmarks værste "komiker" http://img687.imageshack.us/i/1281198900438.gif/

#2

3. jan. 2015 13:54

Danskerne elsker danske film................JA JA JA!

Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

#3

3. jan. 2015 14:34

De danske film er ok, men det er godt nok langt op til de bedste amerikanske film. Men godt for dansk film, at så mange danskere synes om dem og at de sælger billetter. Personligt ser jeg næsten aldrig danske film i biografen, de ses først når de sendes på tv.

#4

3. jan. 2015 16:52

Hvilken løgnagtig overskrift!
Det passer simpelthen ikke det der står.
Jeg er en af dem der hader danske film, og en af dem der mener, at for hvergang man har 1 talentfuld dansk skuespiller, så har man 30 talentløse. Danmark kan ikke finde ud af lave film, vi bruger talentløse skuespillere, og vores evne til at skabe noget stort, er stort set ikke eksisterende.

Jeg vil ikke finde mig i, at denne artikel påstår at JEG elsker danske film.
Det er løgn, og jeg forlanger en undskyldning, da det der virkelig er at træde mig over tæerne!.

#5

3. jan. 2015 23:20

#4 Wow! Sikke en vildskab :D

Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers. Newt: It won't make any difference...

#6

4. jan. 2015 02:43

#4 ENIG!!! Laver man film i Danmark = Set sail for FAIL^^

#7

4. jan. 2015 13:47

Det er det samme i alle tråde der omhandler dansk film herinde, efter at Insiders fanklub skred. Standardholdningen er at det eneste der duer herinde, er Hollywood. Alt andet er bare lort.

Personligt ser jeg sjældent nye film og har heller ikke set de 10 nævnte. Klassefesten og Far til Fire lyder ikke ligefrem som den store innovative filmkunst. Hvis Fasandræberne, er på samme niveau som 'Kvinden i buret', er det også kun en almindelig standard krimi.
Skal ikke kunne sige om niveauet for dansk film er faldet inden for de sidste par år, men ellers har det været rigtigt højt.
Jeg har svært ved at se hvilke andre lande der har gjort det meget bedre. Hollywood virker til at have tabt innovationen og laver snart ikke andet superhelte film og fortsættelser til tidligere tiders succeser. (Ser dog frem til Interstellar, som jeg ikke har set endnu).
Iran har haft en del succes primært på grund af Asghar Farhadi. Jeg har set par gode franske film, men det er jo også et stort filmland. Det samme med Rusland, men ikke noget der kommer op på fortidens højder. I Polen skuffer Wajda. Polen har ellers været et godt filmland. Tyskland har haft en periode med historiske film af høj kvalitet, men den virker til at være slut. Rumænien har lavet et par gode film i de senere år. I Ungarn er Bela Tarr stoppe med at lave film og har efterladt et tomrum. Sverige har aldrig rigtigt kunne løfte arven efter Bergman. Syntes at Lukas Moodysson har lavet et par gode, men flopper med halvdelen af hans film.
Norge har aldrig været noget stort filmland og det er nogle år siden vi hørt nyt fra Joachim Trier. I Finland er det kun Kaurismäki der redder æren og det er også par år siden vi har hørt nyt.

Kort sagt, så syntes jeg ikke der er lande der kvalitetsmæssigt virker til at gøre det så meget bedre end Danmark, men jeg kan jo tage fejl.

Hvad film vil i da anbefale som ikke er fra Danmark?

Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

#8

4. jan. 2015 14:26

-->7
Nemt, USA
Danmark laver mange film og gør det godt når man ser på hvor mange danskere der synes om filmene og opmærksomhed i udlandet. Personligt synes jeg de er ok, men så heller ikke mere - jo måske en enkelt gang i mellem. Men det er jo også hvad man er til. Danmark kan ikke lave storfilm (eventyr, sci-fi og action) som klart er mine genrer og det jeg ønsker at se i biffen. Alt der ikke giver noget ekstra i biffen kan jeg lige så godt se hjemme. Hollywood er ikke særlig fornyende, men de laver stadig en masse gode film til min smag.
Det skal vel siges at jeg er til de fleste generer, hvis de er godt lavet - men det er nu sjældent at danske film virkelig falder i min smag. Nattevagten og Blinkende Lygter er nogle af undtagelserne.

#9

11. jan. 2015 21:46

Jg ved godt at de i USA også lider af dårligt skuespil og dårlige manuskripter. Jeg synes dog stadig, på snart 15. år, at de danske skuespillere og film er ringere og replikkerne er bare så dårlige. Skal dog nævnes at der en gang hvert 5. år har været en enkelt film jeg kunne lide eller synes var ok... Men generelt så fanger de danske film mig bare slet ikke!!! Som #1 skriver NEJ NEJ NEJ!!!

#10

12. jan. 2015 10:17

Det er sjældent at jeg ser danske film.
#4 Eks Jugoslavien havde også et par højdepunkter i slutningen af 1990erne.

Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.

#11

12. jan. 2015 10:20

Der er da masser af gode og interessante danske film. Her er alle de film, jeg har givet 8 eller mere fra 2000 og frem - nogen mere danske end andre:

Blinkende Lygter
King Is Alive, The
Bænken
Dancer In The Dark
At Kende Sandheden
De Grønne Slagtere
Dogville
Reconstruction
Anklaget
Manderlay
Strings
Daisy Diamond
Kunsten At Græde I Kor
Bronson
Himlens Hjerte
Magi I Luften
Applaus
Valhalla Rising
Antichrist
Alting Bliver Godt Igen
Hold Om Mig
Kvinden Der Drømte Om En Mand
R
Smukke Mennesker
Submarino
Skyskraber
Beast
Melancholia
You & Me Forever
Jagten
Kapringen
Nordvest
Nymphomaniac

#12

12. jan. 2015 10:35

#7

Jeg savner lidt Insiders fanklub! Det er langt til tid siden jeg har set en intelligent og velformuleret debat eller i det hele taget nogen ytre sig særlig intelligent og velformuleret, med gennemtænkte og velovervejede holdninger herinde.

Danmark laver udemærkede film, selvom kvaliteten selvfølgelig er faldet lidt de seneste par år og jeg er enig med dig i din betragtning af de nuværende brugeres hjernedøde tilbedning af alt Hollywood.

#4

Overskriften er selvfølgelig generelt ment og endda formuleret som om det er generelt, der står ingen steder det er alle danskere. Og de har ret, størstedelen af danskerne elsker dansk film, det er mest unge der foretrækker Hollywood og film buffs som os her der foretrækker noget med lidt mere kvalitet, som Danmark ikke ligefrem har produceret et hav af de seneste par år! Men stort set resten af Danskerne elsker danske film!

#13

12. jan. 2015 10:41

Problemet er lidt, at de film, der får alt markedsføring netop er de film, som er så typiske for danske film. Selvfølgelig er det også dem, der vil sælge, så det er måske meget logisk at de film tjener penge til at lave de mere smalle film.

Jeg synes det er ærgerligt, at man ikke dykker lidt mere ned i danske film, for der er altså en del gode.

@Kisbye: lige nu er dansk film faktisk vildt populært i udlandet pga. Trier, Refn, Vinterberg og Bier.

#14

12. jan. 2015 11:30

#13

Jeg er enig. Danmark har lavet utrolig meget kvalitet førhen og laver det sågar stadig hvis man kigger væk fra de store komedier og børnefilm. Inden for de sidste 10 år er hele fire film endda blevet nomineret til en Oscar (Efter Brylluppet, Hævnen, En Kongelig Affære og Jagten - tre af dem med Mads Mikkelsen sjovt nok) hvor en af dem vandt og det er hvis man ser bort fra dokumentarer og kortfilm som vi også har et par nominerede og vindere af....sammenlign det med før årtusindskiftet. Jeg kan kun huske Babette's Gæstebud og Pelle Erobreren før årtusindeskifte som dog begge vandt og Ordet vandt en Golden Globe. Og både Jagten og Festen er så populære i udlandet at de begge er røget ind på imdb's top 250.

I et interview med Tom Hardy blev han spurgt hvad han synes om danskerne (Kan ikke huske om det var insider eller kino.dk eller et helt tredje) og hans svar var noget i stil med "Well they are just a bunch of annoyingly talented people aren't they? Only quality movies" kan ikke huske de præcise ord, så jeg gætter egentlig bare, men han roste i hvert fald dansk film og des talenter!

#15

12. jan. 2015 11:41

#7 vi er ikke alle smuttet endnu af Insiders fanklub

#16

12. jan. 2015 20:44

og jeg er kommet tilbage igen ;) - men smuttede nu også før alle de andre. Er her også kun pga. denne tråd, faktisk.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger