Frank Herberts sci-fi-hovedværk “Dune” fra 1965 har inspireret megen moderne sci-fi. Også “Star Wars”. Derfor bliver det en udfordring at skabe noget nyt med det kommende reboot af “Dune”.

Se også: Ny “Dune”-instruktør var ikke vild med originalen fra David Lynch

Det mener “Blade Runner 2049”-instruktør Denis Villeneuve, der har fået opgaven med på ny at filmatisere Herberts sci-fi-roman:

”De fleste af hoved-idéerne til ‘Star Wars’ kommer fra ‘Dune’, så det bliver en udfordring. Ambitionen bliver at lave den ‘Star Wars’-film, jeg aldrig har set. På en måde er det ‘Star Wars’ for voksne,” siger Villeneuve til Fandom.

Det lyder altså ikke til, at der vil være nuttede ewoks eller porgs med i “Dune”, men derimod et mere alvorligt take på sci-fi-genren – kun for voksne.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Gorman 1 måned siden

Glæder mig til denne fordi niveauet altid er rigtig højt hos Villeneuve.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 LarsMan89 1 måned siden

Øv. Jeg havde ellers glædet mig til nuttede væsner som eventuelt skulle blive til mechandise legetøj. :(
Gravatar

#3 Snipp 1 måned siden

Feeed nyhed! Håber Denis kan lave et mesterværk. Lynchs Dune var okay men lidt for kedelig og langtrukken til min smag, dog visuelt stadig pæn. Kan kun blive fedt hvad en Dune fra nyere tid kan blive til, med det CGI man kan lave idag.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#4 Mejse 1 måned siden

#3 det var noget nær den værste filmatisering af en bog jeg nogensinde har set :( men har store forhåbninger til det her kan blive bedre :)
Gravatar

#5 Gorman 1 måned siden

#4 ja Lynchs filmudgave var usædvanlig pivringe
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#6 MystiskeMox 1 måned siden

Bogen "Dune" er fuldstændig fantastisk, et mesterværk. Jeg håber vi kan få en fremragende film også. Jeg har lige set dokumentaren om Jodorowskys Dune, en virkelig god dokumentar som kan anbefales, den kan lige nu ses via Apple TV (iTunes). Og hvor man bare havde håbet på den blev til noget. Sikke en passion og hvilket team han havde fået skruet sammen:Moebius, Salvador Dali, Mick Jagger, Pink Floyd, Orson Welles, og selve forberedelsen af hans søn til at spille Paul Atreides m.m.

Lynchs film var bestemt ikke en succes så foretrækker jeg miniserien og dens efterfølger selv om de kunne have været langt bedre. Tænk hvis vi denne gang får hvad fx Jackson formåede med Ringenes Herre, det ville være fuldstændig fantastisk.
Gravatar

#7 Snipp 1 måned siden

#4 aldrig læst bogen så kan ikke sige - men har spillet spillene :)
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#8 Mejse 1 måned siden

#7 de er så også nogen af de værste spilmatiseringer ever :P gå du bare i gang med bøgerne de er meget bedre
Gravatar

#9 Geekalod 1 måned siden

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dune_(video_game)

altså det her? det er da fn fedt!
Gravatar

#10 Snipp 1 måned siden

#8 Jeg synes nu ikke de var så dårlige. Men jeg var også lille så kan ikke huske det store. Har ikke bøgerne og læser ikke rigtig andet en krimi og fantasy.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#11 Mejse 1 måned siden

#10 altså siger ikke spillene var dårlige, siger det var dårlige spilmatiseringer af original matrialet :) tja det er basically fantasy, i hvert fald indtil de sidste af bøgerne, eller de allerførste (ikke hvornår de er skrevet men hvornår de foregår)

Skriv ny kommentar: