Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 71

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  62%
 • Reindeer Games (2000)
  23%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  4%
 • Sleuth (1972)
  4%
 • Sleuth (2007)
  4%
 • Masquerade (1988)
  3%
 • Nightkill (1980)
  0%

Bleed for This

Originaltitel: Bleed for This
Instruktion: Ben Younger
Medvirkende: Miles Teller, Aaron Eckhart, Katey Sagal, Ciarán Hinds, Ted Levine
Produktionsår: 2016
Længde: 117 min.
Land: USA
Sprog: Engelsk, fransk
Genre:
Drama
Links: IMDb
Censur: 15 år
I biografen: 12/01-2017
Bio-distributør: Angel Films

Dato: 11. January 2017   Af: Andreas Strini Lethan (Andreas Strini) - Skriv din mening i forummet

En knap så raging bull

12 omgange. Så mange runder kan boksekamp gå. Men for publikum er en tidlig afslutning i form af et knockout at foretrække. Martin Scorsese formåede at knockoute en hel filmverden i begyndelsen af 80'erne med "Raging Bull". I "Bleed for This" er Marty reduceret til executive producer, men historien er den samme om endnu en amerikansk-italiensk bokser, der må kæmpe imod alle odds for succes og anerkendelse. Men i stedet for et rent knockout, så bliver det denne gang til 12 alt for lange omgange.


Foto: Angel Films


Det begynder sådan set lovende med Vinny, der skal vejes for at bokse imod Roger Mayweather. Han er forsinket. Promoteren Lou og Vinnys far, Angelo, holder publikum og Mayweather hen. Han er taget til det forkerte hotel. Klip til hotelværelset, hvor Vinny sveder over motionscykel for at smide de sidste gram. Iført badekåbe med leopardmønster med en træner ved sin ene side og bimbo-kæresten på den anden går Vinny i slowmotion ned af hotelgangen til dundrende hiphop. Lige indtil kæresten snubler i Vinnys træningsdragt. Der er tempo, der er stil, der er humor. Det føles ligesom "The Wolf of Wall Street". Første omgang er vel overstået - hvilken kamp der må være i vente!

Men så nemt går det naturligvis ikke. Efter at have flyttet uhørte to vægtklasser op brækker Vinny nakken i et biluheld. Alt går i stå - "Million Dollar Baby"-style. Karrieren, kærlighedslivet, men også fortællingen går i stå. Efter biluheldet bydes der ikke på mange omgange med hårde uppercuts eller dræbende knockouts, men derimod blot på en masse slatne jabs. For Vinny har intet at miste. Hvor Jake LaMotta i "Raging Bull" mistede konen, sin bror og sig selv, så mister Vinny kun sin ligegyldige bimbo-kæreste.


Foto: Angel Films


Familien er stadig intakt. De støtter ham, uanset om hans metalglorie forhindrer mange kram. Hans nye kæreste er sødere end den foregående. Men alligevel er Vinny ikke glad. For han vil selvfølgelig kun bokse. Ellers er alt lige meget. Vinny er faktisk en smule egoistisk og har det meget nemmere, end han får det til at se ud. Det er svært at blive rørt, når Vinny bryder grædende sammen i en taxa. Han har det jo godt? Han har aldrig drukket, røget eller taget stoffer modsat LaMotta. Det begynder han selvfølgelig heller ikke på nu.

For comebacket venter i de sidste omgange af denne letvægter af en boksefilm. Vinny vil jo ikke andet end at bokse. Det er en kæmpe underdrivelse at betegne denne film som en solstråle- eller underdoghistorie. Alt lykkes for Vinny. Så længe man bare kæmper, så lykkes alt, right? I hvert fald for Vinny, og det skader spændingen. Han er ganske enkelt for uovervindelig til at kunne fejle i sit comeback.


Foto: Angel Films


Vurdering: Bleed for This

Og hvad lærer Vinny så fra sit uheld og sit comeback? Absolut ingenting. Han er kæphøj og arrogant hele vejen igennem. Jake LaMotta måtte lære på den hårde måde, hvad succes i bokseringen kunne koste. Vinny vinder på alle tænkelige måder. Man siger, at succes koster blod, sved og tårer. Vinny ofrer i virkeligheden kun sved. Og det kræver altså også blod og tårer at knockoute en filmverden.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.