Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 224

Bedste MCU-skurk?

  • Loki
    49%
  • Red Skull
    10%
  • En anden
    8%
  • Ultron
    7%
  • Erik Killmonger
    6%
  • Hela
    6%
  • Vulture
    4%
  • Helmut Zemo
    4%
  • Alexander Pierce
    3%
  • Nebula
    2%
  • The Mandarin
    2%
  • Ego
    0%

Fast & Furious 8

Originaltitel: The Fate of the Furious
Instruktion: F. Gary Gray
Medvirkende: Vin Diesel, Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron, Kurt Russell, Scott Eastwood - Læs mere
Produktionsår: 2017
Længde: 136 min.
Land: USA, Japan, Canada, Frankrig
Sprog: Engelsk
Genre:
Action, Thriller, Krimi
Links: IMDb
Censur: 11 år
I biografen: 13/04-2017
Bio-distributør: UIP

Dato: 12. April 2017   Af: Morten Vejlgaard Just (Morten Vejlgaard Just) - Skriv din mening i forummet

Selvkørende biler

Jeg er enig med Vin Diesel. Det handler ikke om, hvad du har under hjelmen, men derimod om, hvem du har bag rattet. I den forstand er F. Gary Gray en dårligere chauffør end instruktør-forgængeren, James Wan. For selv om 'FF'-filmene på alle måder efterhånden virker selvkørende på automatpilot, så er det bare ikke alle, der kan styre den her slags heste- og machokræfter.


Foto: UIP


For "Fast & Furious"-franchisen fortsætter sit spor som en James Bond-film på fire hjul. Dom og de andre er regulært superhelte i biler. De var Marvel-kække, før "The Avengers" var det. Som 007 skal de hele verden rundt; fra Cuba til Berlin, New York til Rusland. På jagt efter en skurk, der heldigt nok også er glad for biler. Atombombe-koder stjæles af en ond blondine, der terror-hacker en hel hær af biler, som dog ikke forfølger tidens etiske debat om ansvaret for den selvkørende bil. Den slags har Vin Diesel & Co. ikke tid til. Fart på!

I stedet er det hele igen et påskud for at udføre "Mission: Impossible"-stunts... I biler. Manuskriptets undskyldning er denne gang, at Dom er blevet truet til at blive modkørende bilist. Han er tvunget til at hjælpe den sexede blondine-skurk med en rutine-plan om atomvåben og 3. verdenskrig. Hun er kun en hvid kat fra at være Blofelds datter. Og hun stunt-tvinger nu Dwayne Johnson, Jason Statham og de andre hurtige til at køre fra en atomubåd på det russiske ishav i en scene, der bliver mere CGI-plastisk, end da Wan smed bilheltene ud med motor og faldskærm i den bedre 7'er.


Foto: UIP


"Fast & Furious 8" er tværtimod bedst, når den søger tilbage til begyndelsen. Gaderæs, mand mod mand, bil mod bil. Sådan er det i åbningen, hvor Dom besøger sin fætter i et farverigt eksotisk Cuba med masser af bagdele i short shorts. Med hjælp fra en Capitalistisk Coca Cola bakker Dom sin brændende bil først i mål i en scene, der indkoger det meste og bedste ved "Fast"-franchisen. Babes og biler. Først i mål og så den her selvhøjtidelige respect, som senest og potent ærede Paul Walker. Her nægter Dom at tage sin gevinst, de cubanske bilnøgler. Amerikaneren er ikke kommet til Cuba for at tage, men for ligeværdigt at konkurrere, imens tørsten slukkes med en Cola. USA er ankommet – et gademaleri med Che må nu nøjes med at se på.

Derfra har de mange film om mænd og kvinder i biler bare udvidet sig. Bedst personificeret ved Dwayne Johnsons deforme tattoo-krop, der også udvider sig fra film til film som en anden muskelhund. Det samme gør castet. Helen Mirren er overraskende gangsta-mor, imens Scott Eastwood er ny mellemleder for heltene. Det er efterhånden for meget og for tungt som det kors, Dom bærer om halsen, imens han højstemt siger ting om fate og family, som kun en provins-rocker sådan for alvor kan tage som alvor.


Foto: UIP


Vurdering: Fast & Furious 8

Det er ikke blevet lettere at håndtere den pumpede "Fast & Furious"-serie. Den her superhelte-franchises Infinity Stones; en kampvogn med V8-motor og en skurkebil med 3000 heste, er for macho for F. Gary Gray bag rattet. Men det betyder næppe så meget. Vin Diesel og de andre er selvkørende, gearskift efter gearskift.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.