Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 204

Bedste MCU-skurk?

 • Loki
  50%
 • Red Skull
  9%
 • Ultron
  7%
 • Erik Killmonger
  6%
 • En anden
  6%
 • Hela
  5%
 • Vulture
  4%
 • Helmut Zemo
  3%
 • Alexander Pierce
  3%
 • Nebula
  2%
 • The Mandarin
  2%
 • Ego
  0%

Girls Lost

Originaltitel: Pojkarna
Instruktion: Alexandra-Therese Keining
Medvirkende: Mandus Berg, Adam Dahlgren, Malin Eriksson
Produktionsår: 2015
Længde: 106 min.
Land: Finland, Sverige
Sprog: Svensk
Genre:
Drama
Links: IMDb
I biografen: 13/07-2017
Bio-distributør: Filmbazar

Dato: 12. July 2017   Af: Andreas Strini Lethan (Andreas Strini) - Skriv din mening i forummet

Forvirrede piger – forvirrende plot

Ih, hvor ville det bare være federe at være en dreng! Sådan tænker især Kim. Hun og veninderne bliver mobbet. Møgfisser. Lebber. Lige indtil pigerne en dag finder en plante, der kan forvandle dem til drenge. Og så er der ellers dømt transseksualitet, "Lad den rette komme ind"-wannabe og et manuskript, der får den her filmplante til at visne.


Foto: Filmbazar


Den spirer ellers fra begyndelsen. En fuldmåne. En dreng løbende gennem skoven. Et brændende skur. En person i maske. Er det varulve-agtige drenge? Er det her faktisk mere en gyser? Hvis det er tilfældet, så er jeg på, tænkte jeg. Hvis man så kunne få flettet spørgsmål om kønsroller og transseksualitet ind, så er jeg endnu mere på, tænkte jeg. Hvad var det? Lyder det som et soundtrack a la "Stranger Things"? Oh yes, det kan blive godt det her.

Men langsomt begynder den spirende plante at visne. Manuskriptforfatterinden er nok ikke gartner. Hun dræber langsomt "Girls Lost". Vi skal have introduceret det vigtigste element: Planten. Hvordan gør vi det? Bella roder igennem sine frø. Hov, den har jeg ikke bestilt? Skal vi ikke plante den? siger hun. Jo, det gør vi da bare. Finder jeg ud af, hvor den kommer fra? Aldrig. Hvad er meningen så?


Foto: Filmbazar


Nå, det var én fejlernæring af filmplanten. Troede jeg. For det fortsætter. Pigerne skal finde ud af, at planten er vokset hurtigt. Hvordan gør vi det? Lad Kim få et mareridt. Jeg gentager: Kun Kim! Så vågner hun og går ud i drivhuset. Midt om natten. Hvor alle tre mødes! Hvordan? Hvorfor? "Girls Lost" er ikke kun en film, som handler om piger, der er forvirrede i deres identitetskrise. Det er lige så meget en film, hvor jeg bliver mere og mere forvirret af de tåbelige plothuller og endnu værre løsninger. Jeg visner selv, hvis jeg skal nævne flere eksempler.

Inspirationen til "Girls Lost" er ikke til at tage fejl af. I 2008 blandede "Lad den rette komme ind" temaer om børn, mobning og identitetskrise med vampyr/gyserelementer. Det samme forsøger "Girls Lost". Den sammenligning taber pigerne. "Lad den rette komme ind" balancerede perfekt sin rørende coming of age med blodig vampyr. At piger blive til drenge er ikke specielt uhyggeligt. Og forholdet mellem Momo og Kim er ikke specielt rørende. Især fordi jeg først halvvejs fangede, at de var kærester. Suk. Der visnede planten lidt igen.


Foto: Filmbazar


Vurdering: Girls Lost

Hvis den rette kommer ind, så bliver jeg måske ikke så forvirret. Den rette kan medbringe et suverænt manuskript, uhygge og en smuk historie. Så spirer den unge filmplante i Sverige. Hvis du lader den forkerte komme ind, så mister du alt det førnævnte. Og så visner planten. "Girls Lost" er ukrudt, der kunne have været den smukkeste rose.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.