Jensen & Jensen

InstruktionCraig Frank

MedvirkendeMick Øgendahl, Nicolas Bro

Længde77 min

GenreAnimation

IMDbVis på IMDb

I biografen11/08/2011

Anmeldelse

Jensen & Jensen

2 6
Lummer & kedelig

At en del film er nogle temmelig ujævne oplevelser er hverdagsbegivenheder, men de fleste er det dog sjældent i så overvældende grad som den danske “Rejsen til Saturen”, der nærmest var en skizofren størrelse.

På den ene side ville det gerne være en hyldest til Claus Deleurans klassiske tegneserie, og på den anden side var den proppet med klodsede forsøg på at lave nymodens satire med tilhørende pik og patter-vitser, og mange fans af tegneserien blev efterladt gevaldigt skuffede. Hvis man spekulerede over, hvordan filmen mon havde set ud, hvis stilen ikke havde været bygget på tegneserien, så leveres svaret med “Jensen & Jensen”, der for en gangs skyld ikke læner sig op ad et klassisk forlæg og end ikke indeholder antydningen af nuttede dyr eller dansene disco-orme.

I stedet er handlingen henlagt til København det herrens år 2019. Her har finanskrisen ændret Danmark til et forfaldent sted, hvor alting koster en formue, og hvor man kan blive nakkeskudt for at være for sent ude med betalingen. Kriminaliteten er tårnhøj, politiet er terroriserende rockere, og selv børnehaverne er blevet omdannet til automater, hvor man skal betale med klingende mønt for at få sine unger udleveret.

I dette forfaldne fremtidsland møder vi de to ikke alt for kløgtige brødre Bjarne og Jimmy Jensen, der af hver sin årsag har hårdt behov for at tjene nogle penge. De får derfor den ikke ligefrem voldsomt gennemtænkte idé at blive dusørjægere og sætter jagten ind på en af verdens mest eftersøgte forbrydere. De bliver selvsagt også rodet ud i et større komplot, som jeg dog ikke vil komme ind på her – dels fordi det i sig selv kan være lige meget, og dels fordi det hele bliver fortalt så klumpet og usammenhængende, at det hurtigt bliver meget vanskeligt at hitte hoved og hale i historien.

Filmen er instrueret af Craig Frank, der også var en af folkene bag “Rejsen til Saturn”, og hvis man husker den films små-lumre tone og ganger det med hundrede, så har man et meget præcist billede af, hvordan humoren er her. Bevares – der er enkelte hæderlige satiriske indslag, men hurtigt må de vie for pik og patter-vitser, der bliver så dominerende, at det næsten føles, som om filmen ikke handler om andet. Ustandseligt skal vi chokeres til at grine, men det hele serveres så dræbende forudsigeligt og med en så manglende forståelse for timing, at selvom der både bliver kastet pis og sæd i hovedet på vores helte, så forbliver lattermusklerne ganske uanstrengte.

Selve animationen er funktionel uden ligefrem at være overvældende. Vi er på godt og ondt blevet vant til et tårnhøjt niveau via de dyre amerikanske Pixar- og DreamWorks-film, og der er selvsagt intet her, der blot tilnærmelsesvist kan måle sig med noget fra de to selskaber. Visuelt efterlader filmen en noget flad og stivbenet fornemmelse, og det skrabede budget skinner til tider meget tydeligt igennem.

Idéen om at placere handlingen i et fremtidigt København er god, men ellers så får “Jensen & Jensen” forbløffende lidt ud af sit idégrundlag, der overdøves af dårlig humor og uinspireret satire. Findes der overhovedet en målgruppe til denne film? Den er for ligegyldigt pjattet til et voksent publikum og for sex-fikseret og indforstået til børnene. Jovist, der er enkelte gode takter i “Jensen & Jensen”, men de drukner alle sammen i en sø af bæ og lange hængepatter.

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

København år 2019. Finanskrisen raser stadig og er værre, end nogen kunne have forudset. Bygninger forfalder, og alt koster penge. Rumænere og polakker har underbudt al byggeaktivitet, Hells Angels har overtaget politiets opgaver, og landet er styret af Danmarks Banken. Arbejdsløshed, inflation og kriminalitet er skyhøj, hvilket har åbnet døren for et hidtil ukendt erhverv i Danmark – dusørjægeren! Det er her, vi møder brødrene Bjarne og Jimmy Jensen. Begge står i livstruende gæld – den ene til blodtørstige kreditorer, den anden til en pengegrisk eks-kone. De vælger derfor at blive dusørjægere og går på jagt efter en af Europas mest eftersøgte forbrydere – Milo!