Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 44

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  61%
 • Reindeer Games (2000)
  16%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  7%
 • Sleuth (2007)
  7%
 • Sleuth (1972)
  5%
 • Masquerade (1988)
  5%
 • Nightkill (1980)
  0%

Jumanji: Welcome to the Jungle

Originaltitel: Jumanji: Welcome to the Jungle
Instruktion: Jake Kasdan
Medvirkende: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Nick Jonas
Produktionsår: 2017
Længde: 111 min.
Land: USA
Sprog: Engelsk
Genre:
Adventure, Familie
Links: IMDb
Censur: 11 år
I biografen: 25/12-2017
Bio-distributør: UIP

Dato: 22. December 2017   Af: Morten Vejlgaard Just (Morten Vejlgaard Just) - Skriv din mening i forummet

Terningerne er kastet væk

Robin Williams sagde farvel i 2014. Han forsvandt fra Jordens overflade. Lidt som i adventure-nyklassikeren "Jumanji" fra 1995. Bare med den afgørende forskel, at Williams aldrig igen vender tilbage til virkelighedens brætspil. Og dog. For nu genopstår "Jumanji", der fortsætter i "Welcome to the Jungle", som adventure-okay svarer på, hvad Alan Parrish fik tiden til at gå med i de 26 år, han var spærret inde i verdens vildeste brætspil: JUMANJI!


Foto: UIP


Af åbenlyse årsager er der ingen cameo fra Robin Williams. Men der hilses høfligt på hans Alan Parrish, der som barn slog med Jumanji-terningerne, hvorefter han måtte vente 26 år inde i junglen på næste tur. Dengang fortsatte spillet ude i virkeligheden. Junglens løve og aber brød ud af spillet, når terningerne blev kastet. Denne gang siger vi "Welcome to the Jungle". Fortsættelsen tager turen ind i junglen, hvor Robin Williams måtte vente - Dwayne Johnson og slænget går adventure-oprigtigt i det originale eventyrs fodspor. Dog med to afgørende opdateringer.

For hvem gider at spille brætspil i dag? "Jumanji" må udvikle sig med tiden, så det gør det. Fra bræt- til videospil. Du vælger en spilkarakter, som du spiller inde i junglen. Med tre liv og udvalgte evner som stærk, klog, kortlæser og dance fight-specialist. "Welcome to the Jungle" har også udviklet spillets deltagere. Fra familie-setup i 1995 med to voksne og to børn til fire high school-teens, der her i 2017 får eftersidning a la "Breakfast Club". De er forskellige, men skal lære, at de sammen som et hold er bedre end enkeltvis. Det trick twistede forårets "Power Rangers" fint med superhelte-overbygning - det samme gør "Jumanji 2" nu bare med god, gammeldags action-adventure.


Foto: UIP


For når først den nørdede Spencer er blevet forvandlet til muskelmennesket The Rock, football-spilleren Fridge til lille Kevin Hart, generte Martha til Karen Gillans babefigur og den mobilafhængige blondine til Jack Black, så er "Welcome to the Jungle" et dejligt old school eventyr. Slanger, næsehorn og mænd på motorcykler jagter de fire spillere, der skal fragte en grøn glimmersten til den anden ende af junglen og igen råbe: JUMANJI! Så simpelt er det. Og det er ægte okay.

For i modsætning til sommerens "Baywatch", hvor Dwayne Johnson vakte en anden 90'er-klassiker til live, så gør humoren denne gang ikke grin med originalen. Mitch og "Baywatch"-stranden blev udstillet som latterlig, hvilket er som at slås med en mand uden arme. For let. Denne gang griner The Rock med sit 90'er-offer i rollen som Dr. Bravestone. Særligt Jack Black hiver bonuspoint hjem i rollen som overfladisk teenagepige, der bestemt ikke er tilfreds med at være forvandlet til en buttet, midaldrende mand. Hun kan dog godt se fidusen i en tissemand, hvilket rent faktisk skaber en sjov penis-joke. Utroligt, hvad man kan finde i junglen.


Foto: UIP


Vurdering: Jumanji: Welcome to the Jungle

"Jumanji" kan være vanskelig at se i dag. De over 20 år gamle effekter er ikke længere abeskønne. Faktisk er aberne ret hæslige. Men eventyret var godt. Derfor er det bare helt okay, at Dwayne Johnson og de andre spillere har videreudviklet eventyret i junglen. Det hilser jeg velkomment.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.