Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 101

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  58%
 • Reindeer Games (2000)
  24%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  5%
 • Sleuth (1972)
  5%
 • Sleuth (2007)
  4%
 • Masquerade (1988)
  2%
 • Nightkill (1980)
  2%

Logan Lucky

Originaltitel: Logan Lucky
Instruktion: Steven Soderbergh
Medvirkende: Adam Driver, Channing Tatum, Katie Holmes, Katherine Waterston, Seth MacFarlane
Produktionsår: 2017
Længde: 119 min.
Land: USA
Sprog: Engelsk
Genre:
Komedie, Drama, Krimi
Links: IMDb
Censur: 11 år
I biografen: 07/09-2017
Bio-distributør: Scanbox

Dato: 06. September 2017   Af: Morten Vejlgaard Just (Morten Vejlgaard Just) - Skriv din mening i forummet

Et kup

Det bliver kaldt Ocean's 7-Eleven. De uheldige Logan-brødre fra hillbilly-staten West Virginia forsøger heldigt at plyndre et NASCAR-løb. Kuppet er discount-udgaven af Steven Soderberghs "Ocean's Eleven". Ikke dårligere, men bare tættere på hverdagens 7-Eleven end drømmenes Las Vegas. Som en redneck-version af Danny Oceans elegante kasino-kup.


Foto: Scanbox


Det er igen Steven Soderbergh, som har samlet et vidunderligt heist-hold. Hollywoods A-liste elsker at samarbejde med Soderbergh, der oftest laver ensemble-film, hvor flere får lov at shine. Det er skuespiller-film med instruktøren i baggrunden. De elsker det. Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes, Riley Keough og også en Oscar-dame som Hilary Swank, der lige hilser på med et par scener til sidst. Bare for hyggens skyld. Det er star power på frikvarter med Hollywoods hyggeligste gårdvagt.

Men selv om det igen handler om et hold, der skal udføre deres livs kup, så er der langt til de smooth jakkesæt, som George Clooney, Matt Damon og Brad Pitt kuppede i. Channing Tatum er derimod en elskelig bonderøv med skyggen bøjet på kasketten og John Denver på truckens anlæg. Take me home, country roads. Til et sted, hvor du bliver fyret, fordi du halter på det ene ben, imens Adam Driver som brormand serverer drinks bag disken på baren Duck Tape. Med én arm. Den anden røg i Irak. De to er altid uheldige. Nu skal lykken vende med et kontant kup. De mangler bare en, der kan lave en bombe.


Foto: Scanbox


Det kan Daniel Craig. James Bond-skuespilleren, der her er Joe Bang – get it? I rollen som den her JB har Craig det noget sjovere, end han havde det på "SPECTRE". Klorin-affarvet og med 'F-E-A-R' tatoveret på de højre knoer er han længere fra Bond, end West Virginia er fra London. Han har også to uduelige brødre, der skal kuppe med, inden han siger ja til som en anden Dynamit Harry at lave en bombe ud af pletfjerner, snydesalt og vingummibamser. Bang!

Men selv om de kendte fra Hollywood spiller dumme rednecks, så sker det med stor kærlighed. Som i "Hell or High Water", hvor to bonderøve længere sydpå retfærdigt røvede banken, der sendte Average Joe i akut finanskrise. På samme måde peger Soderbergh ikke nedsættende fingre af datterens medvirken i en skønhedskonkurrence for børn eller af Riley Keoughs white trash-store øreringe til en smagløs leopard-top. De får sympatien til tonerne af John Denver, der elsker sine smukke tabere.


Foto: Scanbox


Vurdering: Logan Lucky

"Logan Lucky" beviser, at du kan gøre et kup langt fra Las Vegas. Det er "Ocean's Eleven" om igen her mere end 15 år senere. Kuppet er denne gang bare mere jordnært. Tættere på de country roads, der tager dig hjem til West Virginia med et luksus-lift fra Hollywoods A-liste.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.