Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 213

Bedste Liam Neeson-film?

 • Schindlers liste
  53%
 • Taken
  36%
 • En anden film
  6%
 • The Grey
  4%
 • Non-Stop
  1%
 • Sidste stop
  0%
 • Run All Night
  0%
 • Begravet i fortiden
  0%

Lost City of Z, The

Originaltitel: Lost City of Z, The
Instruktion: James Gray
Medvirkende: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Tom Holland, Sienna Miller
Produktionsår: 2016
Længde: 141 min.
Land: USA
Sprog: Engelsk, spansk, portugisisk, tysk
Genre:
Action, Drama, Adventure
Links: IMDb
I biografen: 10/08-2017
Bio-distributør: UIP

Dato: 10. August 2017   Af: Andreas Strini Lethan (Andreas Strini) - Skriv din mening i forummet

Den fortabte film om Z

"Ingen vil begribe, hvad vi har opdaget," siger Percy Fawcett til sin søn. Det har han fuldstændig ret i. Jeg ved stadig ikke, hvad målet med eventyret var for Fawcett. For der er ikke meget eventyr og opdagelse over Fawcetts besættelse af den fortabte by, Z.


Foto: UIP


Der bliver ellers lagt op til det helt store eventyr. Jagten på en forsvunden by i Amazonas. Det er ren Indy. Eventyret over alle eventyr. Og det lader "The Lost City of Z" os ikke glemme: "Jeg er opdagelsesrejsende. Verden vil høre om vores eventyr. Verden vil høre om vores opdagelser." På repeat. På en tømmerflåde gennem Amazonas med helten, den fordrukne makker, den indfødte og andre lakajer. Nævnte jeg, at de lover os eventyr?

Desværre lover "The Lost City of Z" mere, end den kan holde. For eventyr er der ikke meget af på denne opdagelsesrejse. Et arkæologisk eventyr i Amazonas skal da have vilde indfødte, slanger og andre farlige dyr samt guld og grønne skove. Ligesom Indiana Jones. De farlige indfødte angriber da også vores helte. Yes, så begynder eventyret! Mere, tak. Yes, nu kommer de igen! Men nu bliver Fawcett bare venner med dem. Ej, altså! De virker altså ikke specielt farlige, selv om Fawcett og co. kalder dem vilde. Det er de altså ikke.


Foto: UIP


I stedet må jeg nøjes med sult og sygdom. Det er også slemt. Men ikke specielt Indiana Jones-agtigt. Og selv om de hoster blod op og ligner lig af sult, så virker det ikke specielt uhyggeligt eller dramatisk. Men måske et farligt dyr så kan skabe lidt machete-action? Hov, var det en farlig jaguar, der truer os? Den bakker vi bare stille og roligt væk fra. Nej! Frem med macheten eller geværet. Kæmp! Sving jer i det mindste væk i lianer. I lovede jo et eventyr!?

Eventyret bliver kun mindre eventyrligt tilbage i England. For man skulle da tro, at en film, der lover eventyr og opdagelse, ville foregå primært i det eksotiske. Næ nej, dramaet skal skam ligge og vente hjemme i England. Her venter Fawcetts kone og børn, de mistroiske Royal Geographic Society og 1. verdenskrig. I England er problemerne mange. Er kvinder lige med mænd? Kan vilde i Amazonas være lige så udviklede? Og så er der også lige en krig. Der bliver taget en masse gode temaer op, som dog ender med at forstyrre. Det forstyrrer det, jeg blev lovet: Eventyret.


Foto: UIP


Vurdering: Lost City of Z, The

Man skal holde, hvad man lover. Og lover "The Lost City of Z" mig eventyr i Amazonas, så skal den ikke give mig politisk drama eller familieforhold. Der må være mere eventyr end blot sygdom og sult. Jeg blev lovet et eventyr om den fortabte by, Z, men i stedet endte "The Lost City of Z" med at tabe mig. Jeg har stadig ikke den fjerneste idé om, hvad de opdagede.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.