Marcus & Martinus: Sammen om drømmen

InstruktionDaniel Fahre

Længde62 min

GenreDokumentar, Musik

IMDbVis på IMDb

I biografen26/01/2017

Anmeldelse

Marcus & Martinus: Sammen om drømmen

1 6
Drømmen brister på det store lærred

Norsk film og tv er på alles læber i disse dage. “Skam” har gået sin sejrsgang i næsten samtlige unge hjerter i Danmark. “Kongens valg” var tæt på en Oscarnominering. Nu byder vores norske naboland så på deres bud på Justin Bieber – tvillingerne Marcus og Martinus. Det er dog så uinteressant, at den må Norge skam gerne beholde for sig selv.

Hvem er så de her Marcus og Martinus? Det er to fjortenårige knægte fra det nordlige Norge, der vandt Junior MGP i 2012. Siden har de indtaget pigeværelserne i hele Norden. Og de piger vil instruktør Daniel Fahre helt sikkert gerne have ud fra værelset og ind i biografen. Fahre forsøger at låne fra en af mine musikfilm-favoritter; “Oasis: Supersonic”. Konceptet er præcis det samme: Oasis’ klimaks var Knebworth-koncerterne, mens Marcus’ og Martinus’ mål er at fylde Spektrum i Oslo igen – arenaen, hvor de vandt MGP og pigernes hjerter.

Oasis var imidlertid præget af anholdelser, stoffer, druk og personlige problemer – Marcus og Martinus bliver bare trætte af at spille så mange koncerter. Jamen altså, hvor har de det dog hårdt. Noel og Liam Gallagher sloges som vanvittige – Martinus er genert under interviews, så Marcus snakker og stjæler billedet, og så bliver Martinus irriteret. Tilkalder nogen ikke snart gårdvagten?! De vinder ikke én af de tre priser, de er nomineret til. Bu-hu. Nu kender forkælelsen da snart ingen grænser.

Ikke nok med at nedturen overhovedet ikke er dramatisk, så drukner “Sammen om drømmen” også i overdreven brug af ‘rockstjerner-er-bare-almindelige-mennesker’-virkemidler. ’Når vi er hjemme, kan vi være os selv,' siger de, mens de spiller fodbold i baghaven i hjembyen, Trofors. Dette krydres med en masse hjemmevideoer af de to Bieber-brødre som små, mens melankolsk klavermusik spiller i baggrunden.

Der er faktisk nogle interessante emner, som kunne være taget op. Bare spørg “Skam”. Marcus og Martinus har en far, som er et klasseeksempel på en forælder, der pacer sine børn. Selv om Marcus og Martinus er ved at tude over flere koncerter, så skal de smile og være professionelle, siger farmand. Men muligheden for et kritisk syn på hans rolle, inden disse to bliver til Amy Winehouse, bliver aldrig for alvor brugt. Det er ikke det, pigerne vil have.

Billetsalget er nemlig det vigtigste. Det føles, som om “Marcus & Martinus: Sammen om drømmen” udelukkende er produceret for at hive folkeskolepiger i biffen. Det er en hyldest til to fjortenårige drenge, som der er absolut intet spændende ved. Måske skal de vende tilbage om 10 år, når de har sloges, taget lige så mange stoffer og været anholdt som Oasis? Marcus og Martinus er sammen om drømmen, men det ender som et mareridt af en film.

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Den norske drengeduo Marcus & Martinus har det seneste år taget Skandinavien med storm. Nu kommer filmen om de to teenagere fra den lille by Trofors og deres vej til at blive superstjerner.
Tvillingebrødrene Marcus og Martinus er 14 år og begyndte allerede som 4-årige at synge i kor. Karrieren tog fart efter en optræden i et familieshow under en ferie i Thailand, og i 2012 vandt de alles hjerter, da de sejrede med sangen ”To dråber vann” ved MGP junior i Norge. Deres største hit ”Elektrisk” er set over 30 millioner gange på YouTube og drengene har over 500.000 følgere på Instagram.

Dokumentarfilmen følger drengene fra deres karriere for alvor tog fart i starten af 2015 og frem til efteråret 2016, hvor de udgiver deres første album på engelsk, som er dedikeret til deres fans, og spiller to udsolgte koncerter i Oslos største koncerthal, Spektrum.

I sommeren 2016 spillede Marcus & Martinus i Tivoli. Oprindeligt skulle det have været en halv times koncert på en mindre scene, men da man opdagede den store interesse blev koncerten flyttet til Plænen, hvor drengene spillede i en time for mere end 10.000 fans.