Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 224

Bedste MCU-skurk?

 • Loki
  49%
 • Red Skull
  10%
 • En anden
  8%
 • Ultron
  7%
 • Erik Killmonger
  6%
 • Hela
  6%
 • Vulture
  4%
 • Helmut Zemo
  4%
 • Alexander Pierce
  3%
 • Nebula
  2%
 • The Mandarin
  2%
 • Ego
  0%

My Little Pony Filmen

Originaltitel: My Little Pony: The Movie
Instruktion: Jayson Thiessen
Medvirkende: Karoline Munknæs, Niels Ellegaard, Sara Grabow, Julie Steincke
Produktionsår: 2017
Længde: 99 min.
Land: Canada, USA
Sprog: Dansk
Genre:
Animation, Adventure
Links: IMDb
Censur: 7 år
I biografen: 05/10-2017
Bio-distributør: Nordisk Film

Dato: 04. October 2017   Af: Morten Vejlgaard Just (Morten Vejlgaard Just) - Skriv din mening i forummet

Glimrende ponyer

Jeg er totalt færdig med det nuttede pony-halløj. Det siger den onde, onde Stormkonge, der vil stjæle de magiske kræfter fra de fire prinsesseponyer, der bor i Equestria. Det troede jeg sådan set også, at jeg hurtigt ville være. Men jeg overgiver mig til overfladen af hjerter, sløjfer, blomster, regnbuer og masser af glimmer. Min indre brony er på vej ud af stalden.


Foto: Nordisk Film


For "My Little Pony Filmen" er meget mere end pige-ponyer kandiseret ind i langt hår, makeup og pastelfarver. Okay, måske ikke meget mere, men i hvert fald lidt mere. Det åbner som i "Wonder Woman". Et isoleret hunkøns-samfund gør sig klar. Ikke til amazonkriger-kamp, men til venskabsfest. Det er venskabsprinsessen Twilights store dag. Det hele skal være pænt og perfekt – alle skal være venner i Equestria. Det er ren overflade.

På den måde er Twilight, Pinkie Pie og Rainbow Dash pony-pendanten til Nikita Klæstrups 'Girl Squad' af fjerdebølgefeminister, der kæmper for retten til at glimmerpynte overfladen, hvilket samtidig ikke udelukker, at der gemmer sig en modig, klog Wonder Woman under pastelfarverne. For det gør der hos den lilla venskabs-pony, da Stormkongens grå, grimme og behårede undersåtter angriber anført af den hornløse enhjørning, Tempest. Hun har et ar som Scar – og en sang som skurke-kollegaen fra "Løvernes konge". Det er Disney-modellen med hjem-ud-hjem til en catchy musical-melodi.


Foto: Nordisk Film


Det bliver nemlig også til en 'topsej' sang, da søhest-havfrue-ponyerne skal overbevises om at hjælpe til i kampen imod Stormkongen, imens de Stormkonge-ansatte postfugle genfinder gejsten som pirater til en selvstændig sang ledsaget af en lidt for opmærksomhedskrævende regnbue. Tænk nu, hvis Tempest ser den, Rainbow Dash! Det gør hun. Præcis som jeg ser humoren, når Rarity omskriver 'vilje-til-vej'-vendingen til 'Hvor der er en by, er der et spejl.' Nikita og Twerk Queen ankommer helt sikkert til gallapremieren udklædt som den pastel-lyseblå med lilla krøl i håret.

For det er pæne piger, der kan selv i "My Little Pony Filmen". Her er ingen Chris Pine, som dumforklarer den store omverden for det her 'Pony Squad'. I stedet er der en forræderisk hankat med grønne øjne, som repræsenterer mændenes verden sammen med den magtgale Stormkonge, der er helt ligeglad med, at venskabsfesten ødelægges med de grå skyer. Glimmer ser altså bedre ud i solskin!


Foto: Nordisk Film


Vurdering: My Little Pony Filmen

Derfor er jeg ikke totalt færdig med det nuttede pony-halløj. Lauren Fausts overflade-behandlede ponyer gemmer nemlig på samme sejhed, som hendes "Powerpuff Girls" også gjorde det. Så nu har du det fra ponyens egen mund: Jeg er en brony.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.