Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 77

Bedste film af Guillermo del Toro?

 • Pans labyrint
  40%
 • Hellboy
  17%
 • Pacific Rim
  13%
 • Blade II
  12%
 • En anden film
  8%
 • Hellboy II: The Golden Army
  5%
 • Crimson Peak
  3%
 • The Devil's Backbone
  1%
 • The Shape of Water
  1%

Paris må vente

Originaltitel: Bonjour Anne
Instruktion: Eleanor Coppola
Medvirkende: Alec Baldwin, Diane Lane
Produktionsår: 2016
Længde: 92 min.
Land: USA
Sprog: Engelsk
Genre:
Komedie, Drama, Romantik
Links: IMDb
Censur: Tilladt for alle
I biografen: 21/09-2017
Bio-distributør: SF Film

Dato: 20. September 2017   Af: Andreas Strini Lethan (Andreas Strini) - Skriv din mening i forummet

Turen går til Paris

Anne skal til Paris. Hun bliver kørt af Jacques. Undervejs lærer hun noget om sig selv og sit liv. Det er, hvad "Paris må vente" handler om. Men det er ikke kun Paris, der må vente. Det må historien om Anne og hendes liv også. For det her er mere en turguide end noget andet.


Foto: SF Studios


Turen begynder med, at Annes mand har travlt som filmproducer i Cannes. Han virker meget fraværende i forholdet. De skal til Budapest, men Anne må ikke flyve grundet problemer med ørerne. De aftaler, at mødes i Paris. Mandens kollega Jacques tilbyder derfor at køre Anne til Paris fra Cannes. Jacques er meget interesseret i kultur og mad. Og det lader "Paris må vente" mig aldrig nogensinde glemme.

Først køber Jacques pølser, brød og jordbær. Så kører de lidt mere. Så holder de ind på en lille, hyggelig kro. Så bestiller Jacques fisk, lækker vin og al den chokolade, som Annes hjerte kan begære. Så sover de. Så kører de. Og så spiser de frokost. Igen. Lækker fransk mad med endnu mere lækker fransk vin. Jeg vidste ikke, at jeg så et afsnit af "Jamie Oliver's Food Escapes". Der er så meget mad. Lækker mad. Jeg bliver helt sulten af den her film. Paris må vente, for der skal lige spises.


Foto: SF Studios


Bedst som jeg tror, at Paris ikke må vente længere, så skal der også lige ses på ruiner. Romerske akvædukter. Pyramider i Lyon skal også tjekkes ud. For ikke at glemme film- og tekstilmuseer. Det er flot. Men det fylder simpelthen for meget. Paris og konklusionen på Annes rejse ind i sig selv virker ustyrligt langt væk hele vejen mod målet i Paris. For hver gang der kommer en scene med en vigtig samtale eller en dybere indsigt i både Anne og Jacques, så afbrydes de lynhurtigt af tale om mad. Eller også af flotte billeder af det franske land.

Det er smukt. Både landskab, museer og ruiner. Maden ser forbandet lækker ud. Men det skygger simpelthen for meget for den egentlig ret interessante historie om Anne, hendes mand og specielt Jacques. Han vækkede min interesse. Hvad er det egentlig, han er ud på? Er han bare venlig? Eller prøver han at lægge an på sin vens kone? Og hvordan ender Annes skrantende forhold til husbonden? Det er såmænd ret spændende. Men hey! Lad os lige spise frokost først i den smukke natur!


Foto: SF Studios


Vurdering: Paris må vente

Jeg endte med at tage hjem og laver ratatouille efter "Paris kan vente". Så sulten og kulinarisk inspireret blev jeg. Til gengæld fangede jeg aldrig rigtig, hvad der ventede på Anne i Paris. Hvis Politikens "Turen går til" nogensinde skulle filmatiseres, så kan man hente meget inspiration i Annes rejse med Jacques. Velbekomme.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.