Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 101

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  58%
 • Reindeer Games (2000)
  24%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  5%
 • Sleuth (1972)
  5%
 • Sleuth (2007)
  4%
 • Masquerade (1988)
  2%
 • Nightkill (1980)
  2%

Team Hurricane

Originaltitel: Team Hurricane
Instruktion: Annika Berg
Medvirkende: Eja Penelope Roepstorff, Ida Glitre, Ira Rønnenfelt, Maja Leth Bang, Mathilde Linnea Daugaard Jensen, Mia My Elise Pedersen, Sara Morling
Produktionsår: 2017
Længde: 96 min.
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Genre:
Drama
Links: IMDb
I biografen: 11/09-2017
Bio-distributør: Angel Films

Dato: 08. September 2017   Af: Morten Vejlgaard Just (Morten Vejlgaard Just) - Skriv din mening i forummet

Ungdomsklubben

Kunst eller bræk? Pigerne og pædagogen henne i klubben er ikke enige om det værk af syltede rødbeder og ostepops, der ligger på idrætssalens gulv. Det splitter dem. Helt nyt, aldrig set før. Vildt og vulgært. Det samme kan siges om "Team Hurricane". For lige meget, hvor meget jeg forsøger at definere og inddæmme Annika Bergs eksplosive form-sprængning af bitchet www-retro, så mislykkes jeg. Det her er afgørende nyt. Og det er en kunst.


Foto: Adomeit Film


For det her er ikke "Skam", måske "Skam" på håndholdt syre. I mobil-format som i Sean Bakers flabede "Tangerine", men med evigt skiftende filter. Uden filter. Nostalgi fra Webbyen og Arto blandet med webcam og vlogs i en følsom, selvudleverende YouTube-kultur. De er bare en gruppe girls i klubben. Men de er dejligt befriet fra Julie Andems Skammeligt korrekte moral. Her lærer ingen noget. De ér bare. Unge. Med farvet hår, der smadres igennem et Insta-worthy filter af kontrastfarver, så det ligner popkultur a la Warhol.

Det er måske det, som "Team Hurricane" er. Et popkulturelt blandingsbatteri, hvor der ikke skelnes imellem kunst og bræk. Nihilistisk "Spring Breakers"-attitude møder inderlig ungdom, som taler åbent om undervægt, anoreksi. LOL og nedern i energisk vildskab, vildere, vildere, vildere – nu skifter skærmen til en kinesisk æske af pigeportrætter med blinkende rammer i alle verdens pang-farver. Det handler ikke så meget om unge, som det selv ér ungt. Ligeglad og historieløs; er Lolland på Sjælland eller Fyn?


Foto: Adomeit Film


Det spørgsmål bliver den nye pige, Ida, fra Lolland spurgt om. Og om hun har en kæreste? Jep, mødt ham på Instagram. Hendes hund hedder også Ida. Quirky! Fucking bitch, dømmer de andre hende over et spil ludo skudt oppefra og ned på pigerne, der spiller og sladrer. Det er ment som et kompliment, bitch. Hun er seriøst også en bitch, da Sexualisterne kigger forbi klubben til en snak om kondom og blowjobs. De er nedern. Taler kun om straight sex. De her piger kan ikke inddæmmes af den slags kønskasser.

Men selv om de har mere attitude end en orkan, så er der også skrøbelig dybde. Undervægtige Zara hader koteletter i fad, siger hun til en selvholdt vlog-session, inden hun cykler på Bispebjerg hospital til tvangsfodring. Mia græder ud derhjemme foran sit cam. Det er ikke let at være ung. Men det er let at se, hvor lækkert hendes ansigts-glimmer ser spacy fedt ud i mørket. Jeg har aldrig før set så Insta-worthy en film.


Foto: Adomeit Film


Vurdering: Team Hurricane

Jeg må give op. Jeg kan ikke inddæmme "Team Hurricane". Ligesom de vilde bitches ikke kan spises af med voksne moraler eller konform form. Det er ikke "Skam" eller "Spring Breakers". Det er nyt. Det er rødbeder og ostepops på et gulv henne i ungdomsklubben. Det er LOL, nedern og langt fra straight. Det ér kunst.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.