Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 147

Hvem ser du helst som Star Wars-instruktør?

 • Christopher Nolan
  27%
 • Denis Villeneuve
  27%
 • Peter Jackson
  9%
 • En anden
  9%
 • Joss Whedon
  7%
 • Tommy Wiseau
  6%
 • Taika Waititi
  5%
 • Ridley Scott
  4%
 • Zack Snyder
  3%
 • Patty Jenkins
  2%

#1

30. apr. 2012 09:18

Hvad sker der lige for den "Ekstra Bladet" overskrift? Manden er ikke Star Wars hader - faktisk er han stor fan af Star Wars. Det er kun de tre prequels han opponere imod...

#2

30. apr. 2012 09:30

damn de er griner de reviews

#3

30. apr. 2012 09:51

Jeg fik en mail fra ham, sikkert fordi jeg købte hans film "Feeding Frenzy" om, at han kom til København og efter at have set dette interview, kunne det faktisk have været meget sjovt at møde ham.

Oh well. :)

Tidligere: utyske/drebble

#4

30. apr. 2012 09:54

Nå det er sådan manden ser ud. Har været rigtig godt underholdt af hans anmeldelser af især Star Wars I - III. Tak for et godt indlæg, Filmz TV.

Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah

#5

30. apr. 2012 10:51

Selv om jeg ikke syntes, han var så stærk på komikken, så er hans anmeldelse af The Phantom Menace efter min mening spot-on. Jeg kan især godt lide, hvordan hans anmeldelser inkluderer "bag om"-materiale, der viser George Lucas tage nogle meget forkerte beslutninger.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#6

30. apr. 2012 11:02

Er der egentlig ikke et rettighedsproblem med hans film? Der bliver jo vist rimelig mange klip fra filmene - Lucas har vel næppe sagt god for den... ?

#7

30. apr. 2012 11:14

Er der egentlig ikke et rettighedsproblem med hans film? Der bliver jo vist rimelig mange klip fra filmene - Lucas har vel næppe sagt god for den... ?Nirvana (#6)

Det falder formenligt under "fair use", hvor det bl.a. er tilladt at bruge dele af copyrighted materiale til kritik og parodi:

Section 107 contains a list of the various purposes for which the reproduction of a particular work may be considered fair, such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research.Kilde

Selv hvis den ikke helt falder under det, så tror jeg ærligt talt ikke at Lucas bekymrer sig om det.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#8

30. apr. 2012 11:19

Ok, tak for info :-)

#9

30. apr. 2012 12:32

Star Wars fortsættelserne er da på ingen måde middelmådige. Det er stadig noget af det bedste vi har set filmmæssigt, selv om de ikke kan hamle op med den gamle saga, men det er der jo intet der kan.

Nå, men så må jeg hellere tjekke de anmeldelser ud selv om han var elendig i Filmz anmeldelsen.

#10

30. apr. 2012 12:38

#9: Nej. Bare nej.

#11

30. apr. 2012 12:43

selv om han var elendig i Filmz anmeldelsen.MystiskeMox (#9)

Oh, come on...

The only way to beat a troll is to not play their game.

#12

30. apr. 2012 13:29

Star Wars fortsættelserne er da på ingen måde middelmådige. Det er stadig noget af det bedste vi har set filmmæssigtMystiskeMox (#9)

The Opposite!!!!

SW 1-3 er noget af det værste der er projiceret op på et biograflærred. The Room er bedre. Dens ufrivillige komik er i det mindste uendeligt sjovere end SW's bevidste komik. Handlingsmæssigt er The Room SW 1-3 klart overlegen.

"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

#13

30. apr. 2012 14:01

Oh, come on...Riqon (#11)

Det kan KUN være sjovt, hvis man kender hans anmeldelser. Ellers er det elendigt. Men det er fair nok, at han lever på at hans anmeldelser er kendte og dem som har set dem og synes om dem kan genkende det i hans lille Filmz anmeldelse og dermed få genkendelsens glæde.

Nu er jeg i gang med at se anmeldelserne.

#14

30. apr. 2012 14:16

Det kan KUN være sjovt, hvis man kender hans anmeldelser. Ellers er det elendigt.MystiskeMox (#13)

Slap af. Det var ikke mere end ca. 20 sekunders improviseret intro, som rigtigt nok skal fungerer som reference til hans anmeldelsesstil. Det er rigtigt at det "sjove" aspekt ved det, kun fungerer hvis man kender hans anmeldelser, men ellers fungerer det da fint som introduktion til Mike Stoklasas karakter.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#15

30. apr. 2012 14:55

Hvad sker der lige for den "Ekstra Bladet" overskrift? Manden er ikke Star Wars hader - faktisk er han stor fan af Star Wars. Det er kun de tre prequels han opponere imod...Nirvana (#1)

+1 til dette. Du finder ikke mange større Star Wars fans end Mike Stoklasa

"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666 "Do not talk to me about pork when we have a crisis on my...

#16

30. apr. 2012 15:12

Jeg venter bare på BN kommer....

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#17

30. apr. 2012 15:29

Kruse, ja netop det er ikke sjovt, men bare en reference. Dog stadig elendigt hvis det bare står alene og man ikke kan referere det til noget (dvs. hvis man ikke har set hans reviews).
Dit "slap af" forstår jeg ikke ?

#18

30. apr. 2012 15:35

Kruse, ja netop det er ikke sjovt, men bare en reference. Dog stadig elendigt hvis det bare står alene og man ikke kan referere det til noget (dvs. hvis man ikke har set hans reviews).
Dit "slap af" forstår jeg ikke ?MystiskeMox (#17)

Men hvorfor er det elendigt som introduktion Mike Stoklasas karakter? Selvom at man ikke kender referencen til at kunne smile lidt af det, så fungerer det da alligevel fint som Filmz TV-intro. Derfor synes jeg at det er overdrevet at kalde det for elendigt.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#19

30. apr. 2012 16:31

Du har ret i at det er nok overdrevet at kalde det elendigt.
Men det giver ikke meget mening eller ret meget indblik når det står alene og det var på ingen måder sjovt og gav ikke mig lyst til at se Star Wars anmeldelserne. Det fungerer kun hvis man har set anmeldelserne. Men jeg kan da godt forstå at Filmz gerne ville have ham til at give en lille intro, som formentlig er sjov for de som synes om anmeldelserne.

Jeg forstår ikke hvor Filmz kalder Star Wars I-III "mildest talt middelmådige". Hverken anmeldelserne på Filmz eller brugernes karakterer understøtter dette, men det er måske for at kunne træde i deres udvalgtes fodspor eller de taler måske på hans vegne.

#20

30. apr. 2012 17:27

BN

Jeg venter bare på BN kommer....Batsy (#16)

Her er jeg ... Folk kender allerede min holdning, som er at de tre prequels samlet set er bedre end den gamle trilogi, og at de har givet den samlede SW-saga et tiltrængt kvalitetsmæssigt løft.

... og så er jeg smuttet igen.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#21

30. apr. 2012 17:41

Jeg forstår ikke hvor Filmz kalder Star Wars I-III "mildest talt middelmådige"MystiskeMox (#19)

Det er ikke Filmz der kalder dem "mildest talt middelmådige", men Johan Albrechtsen som er værten på Filmz TV.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#22

30. apr. 2012 17:47

#21, præcis! :-)

Og så er jeg naturligvis ked af, at andre finder introen decideret "elendig", men er al humor ikke afhængig af seerens/lytterens kendskab til konteksten? Det lød godt nok kringlet (og en anelse prætentiøst), men min pointe er, at jeg nok heller ikke ville finde vores tidligere indslag med Liam Neeson eller Chris Hemsworth muntre, hvis jeg aldrig havde hørt om skuespillerne og/eller de film, vi talte om. D'herrer er naturligvis bare langt mere kendte end Mike Stoklasa, og derfor flyver "joken" selvfølgelig lettere over hovedet på én end de andre.

War. War never changes.

#23

30. apr. 2012 18:21

Det er ikke Filmz der kalder dem "mildest talt middelmådige", men Johan Albrechtsen som er værten på Filmz TV. Kruse (#21)

Og bare vent til han en dag står ansigt til ansigt med BN. Så behøver han ikke engang at tage sin nye selvmordsbluse på i Barcelona, BN klarer det samme herhjemme ;)

Og jeg står i BN's ringhjørne ;)

So, at last we meet for the first time for the last time.

#24

30. apr. 2012 18:27

Filmz TV er vel en del af Filmz ? (det er i hvert fald via Filmz og med Filmz-navnet).
Hvis det er tilfældet så står Filmz (eller en underafdeling) som afsenderen, selv om det måske i sidste ende bare er en enkelt repræsenterende persons mening.

Ikke at Filmz ikke må have den holdning.

#25

30. apr. 2012 18:31

Og bare vent til han en dag står ansigt til ansigt med BN. Så behøver han ikke engang at tage sin nye selvmordsbluse på i Barcelona, BN klarer det samme herhjemme ;)

Og jeg står i BN's ringhjørne ;)Åkepool (#23)

Takken for støtten. hehe

Men jeg er nu bange for, at The Insider og jeg bare ville ende med at få en drink sammen og bruge et par timer på at skamrose Paul Greengrass og hans film. ;-)

Ja, vi ville nok ikke kunne holde os til SW-emnet.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#26

30. apr. 2012 18:32

#22 Bah, sådan er det med given humor, nogen har forudsætningerne, andre har ikke; nogle forstår den, andre gør ikke; og blandt sidstnævnte finder nogen den morsom og andre gør ikke.

Men pointen er, at jeg synes, det er en sjov intro, og så betyder andres mening jo ikke noget!!! ;D

#23 Jeg er i Johans ringhjørne, og jeg ka'rate! :P

#24 Anmelderne på Filmz har jo også forskellige holdninger. Det er lidt, som når du ser interviews på ekstramateriale til film, og der så står, at den pågældende persons holdning ikke er et udtryk for filmselskabets ditto. Hvis Johan udtaler sig om Filmz' politik i forskellige henseender, taler han på vegne af siden, men hans (og de øvrige tilknyttedes) holdninger til/vurderinger af film er og bliver subjektive - med Filmz som outlet. :)

"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"

#27

30. apr. 2012 18:34

#23, Og jeg står i BN's ringhjørne ;)

Eeeeeeeeeeejjj......

Det havde dog været langt sjovere med en face/off mellem Mike Stoklasa og BN. Det havde jeg gerne betalt for at se!

#24, naturligvis repræsenterer Filmz TV (til en vis grad, det kommer vi lige straks ind på) den samlede Filmz-redaktions mening. Men hver anmeldelse repræsenterer den enkelte, enkeltstående anmelders vurdering (derfor krediteres anmelderne også for deres anmeldelser undervejs), mens de øvrige udtalelser som regel står på egen regning. Du vil formentlig også opdage, hvis du virkelig nærlæser anmeldelserne af de tre Star Wars-prequels, at de ikke just bliver bifaldet i nogen tilnærmelsesvis voldsom grad, og jeg er temmelig sikker på, at hvis du tog en rundspørge blandt hele redaktionen, ville du nå frem til samme konklusion :-)

#25, uha, et socialt arrangement med Paul Greengrass-skamrosing på dagsordenen lyder ikke som den værst tænkelige aften!

#26, thanks, dude! Du er min Mickey Goldmill!

War. War never changes.

#28

30. apr. 2012 18:38

BN

Det havde dog været langt sjovere med en face/off mellem Mike Stoklasa og BN. Det havde jeg gerne betalt for at se!The Insider (#27)

Ingen problem. Vi tager kun 30.000 kr. pr. arrangement.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#29

30. apr. 2012 18:53

#28, deal!

War. War never changes.

#30

30. apr. 2012 18:54

Jeg er i BN's Ringhjørne! Og jeg er en stormtrooper, bare se mine akimbo guns!

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#31

30. apr. 2012 18:55

Et tu, Batsy?

War. War never changes.

#32

30. apr. 2012 19:01

Et tu, Batsy?The Insider (#31)

Yes, No and Mabye!

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#33

30. apr. 2012 19:36

Yes, no and goodbye! ;)

"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"

#34

30. apr. 2012 19:47

Jeg forstår ikke hvor Filmz kalder Star Wars I-III "mildest talt middelmådige".MystiskeMox (#9)

Det gør jeg heller ikke. 1'eren og 2'eren er jo mildest talt endnu værre.

Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!

#35

30. apr. 2012 19:49

Men jeg er nu bange for, at The Insider og jeg bare ville ende med at få en drink sammen BN (#25)

Ja så vil jeg sgu ikke bare stå i ringhjørnet! Jeg skal da deltage :)

So, at last we meet for the first time for the last time.

#36

30. apr. 2012 20:09

Yes, no and goodbye! ;)evermind (#33)

Watch out we got a zombie slayer over here!

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#37

1. may 2012 12:39

Fantastisk. Jeg har før henvist til de tre anmeldelser, og om hvor god Mike Stoklasa er til at ramme hovedet på sømmet.
Hvor dejligt at han overhovedet får så meget offentlig opmærksomhed, og at jeg, som privat person, ikke står alene med min negative holdning omkring SW 1-3.
Mike Stoklasas anmeldelse, satte ord på alle de tanker jeg havde omkring de tre film. Dejligt og befriende

Johan@ - Min ros til dig forøvrigt, for altid at ramme hovedet på sømmet, i dine filmanmeldelser.
Jeg mindes i hvert fald ikke at du har anmeldt film, hvor jeg ikke har været enig

PS. Nu mangler vi bare at MS også lige laver en anmeldelse af "I am Legend" som i den grad mangler en ordentlig anmeldelse

#38

1. may 2012 12:42

Tusind tak for de venlige ord! :-) Jeg så ham også gerne tage et par andre Star Trek-film under kærlig behandling ;-)

War. War never changes.

#39

1. may 2012 14:17

IK

Han har jo lovet at kaste sig ud i Matrix efterfølgerne. Se det bliver interessant. :)

#40

1. may 2012 14:29

Niiiiiiiiiiice

War. War never changes.

#41

1. may 2012 14:33

IK

NiiiiiiiiiiiceThe Insider (#40)

Også Terminator Salvation og Star Wars Prequels i 3D. Hehe.

#42

1. may 2012 18:49

Tænk at man viser gamle film i en dårligere version (3D) i biografen igen og får folk til at betale endnu mere end hvad det koster at se en almindelig film.

Insider, anmelderne giver Star Wars I-III karakteren 4, hvilket må kunne oversættes til en god film. Brugerne giver lidt bedre. Du giver dem "karakteren" mildest talt middelmådige, der kan oversættes til at må være dårligere end middel grundet tillægsordene du benytter. Således er din karakter vel omkring 2½. Nu ved jeg så ikke om anmelderne hører med til Filmz, hvis ja så er der vist ikke helt enighed. Heller ikke at der skal være det (selvfølgelig ikke), du antyder det bare.

Jeg respekterer selvfølgelig at du og en masse andre ikke synes de er særlig gode.
Jeg synes også de kunne være bedre, men jeg regner dem stadig som noget af det bedste vi har på film, hvilket især skyldes at Jedi-universet er så fedt som det er. Selvfølgelig er de klart slået af den første saga og LOTR og et par enkelte andre film.

#43

1. may 2012 21:28

Hvor dejligt at han overhovedet får så meget offentlig opmærksomhed, og at jeg, som privat person, ikke står alene med min negative holdning omkring SW 1-3.elsotho (#37)

Jeg kan forstå, hvis man finder det "dejligt", at andre deler éns POSITIVE holdning til en given film, og at man kan lide at tale om den pågældende film. ... Men hvorfor er det "dejligt", at andre deler en NEGATIV holdning til en film? Behøver man at blive bestyrket i, at en film er dårlig? Hvorfor beskæftige sig så meget med film, man ikke kan lide? Hvorfor gå sådan op i dem? Kom dog videre.

Og hvorfor er det "dejligt", at Mike Stoklasa får "så meget offentlig opmærksomhed"? Eksisterer der da ligefrem et behov for at begrunde overfor folk, hvorfor de tre prequels (angiveligt) er dårlige? Det kan de vel selv finde ud af! Ja, jeg troede ellers, at folk havde en selvstændig holdning, om så den var positiv eller negativ.

Mike Stoklasas kritikpunkter er de værste fejlskud, jeg nogensinde har set på nettet vedrørende prequels-trilogien. Hans kritik er ulogisk, selvmodsigende og ofte decideret pinlig. Man må naturligvis respektere, at han og andre ikke kan lide episode 1, 2 og 3, men hans begrundelser finder jeg helt ekstremt tynde og uholdbare. Og det siger jeg ikke, fordi han ikke må have sine negative meninger, men fordi han finder det så vigtigt at udbasunere dem til andre. M.h.t. logik og udtryksmåde har han virkelig ikke gjort sit hjemmearbejde særlig godt.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#44

1. may 2012 21:40

#43 - Lige et øjeblik. Jeg synes da ikke der er kommet opdatering på din top 200 ;)

Så kunne du godt ha' deltaget i quizzen ;)

So, at last we meet for the first time for the last time.

#45

1. may 2012 21:55

BN

#43 - Lige et øjeblik. Jeg synes da ikke der er kommet opdatering på din top 200 ;)

Så kunne du godt ha' deltaget i quizzen ;)Åkepool (#44)

Haha. ... Se mit indlæg i tråden til den nye Batman-trailer.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#46

2. may 2012 09:29

Hmm, den tråd sprang jeg let og elefant over, da den var blevet diskuteret i "Bedøm alt"-tråden (hvor jeg oven i købet udgav mig for at være nogle jeg ikke er ;)).

Men jeg hopper lige derover så.

So, at last we meet for the first time for the last time.

#47

5. may 2012 00:01

#43
Lad mig sige det på den måde, at jeg finder det rart, at der er andre der deler ens opfattelse af film. Helt specielt er det rart når det er så elendige film som StarWars 1-3 det drejer sig om. Jeg har igennem flere år kun hørt folk lovprise disse film (og I-am-Legend, som jeg direkte hader, pga alle fejl og mangler) Når så mange mennesker, set med mine øjne, er blevet ført bag lyset, så kan man ikke undgå at føle sig lidt alene, og så er det rart at en gut som MS, kommer frem med en så grinagtig og, og set med mine øjne, supergennemført analyse, af filmhistoriens største makværk.

Jeg syntes det er ENORMT vigtigt at filmisk makværk bliver belyst og analyseret, så der bliver større mulighed for at undgå lignende i fremtiden.
For eks. er det jo dejligt at læse hvordan Joss Whedon kaserede Zak Penns manuskript til The Avengers, og så bag efter lavede sit eget geniale manuskript. Specielt er det dejligt når man tænker på hvordan Zak Penn har været indirekte årsag til makværk som "X-Men 2" "The Incredible Hulk" "Elektra" og "X-Men: The Last Stand". (Alle er film der burde have været fantastiske)

#48

5. may 2012 08:21

Jeg har igennem flere år kun hørt folk lovprise disse film elsotho (#47)

Arh, så er du vist kommet i en anden verden end mig, for det er da lige præcis pisse trendy, at nedgøre Star wars 1-3

So, at last we meet for the first time for the last time.

#49

5. may 2012 09:01

for det er da lige præcis pisse trendy, at nedgøre Star wars 1-3Åkepool (#48)

Hvorfor mener du at det er "trendy" at nedgøre filmene?

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#50

5. may 2012 15:14

Hvorfor mener du at det er "trendy" at nedgøre filmene?Kruse (#49)

Trendy er måske et forkert ord at bruge, da det jo nærmest ville betyde at det er sådan lige nu. Det har jo selvfølgelig stået på i lang tid, at de film og især de to første, har fået på puklen til højre og venstre.
Jeg mener, og det står selvfølgelig for egen regning, at det er smart (et mere bredspektret udtryk end trendy) at være på nakken af Lucas for enhver bevægelse han har foretaget sig, siden den originale trilogi. Jeg synes det er lidt over the top at en bruger som elsotho kalder det filmhistoriens største makværk, en udtalelse han ikke står alene med og det er sgu en kende latterligt, for det er da at nedgøre bare for at nedgøre, for jeg kan nævne hundredevis af film der er dårligere end de tre film (jeg regner endda den ene som bedre en den ene af de gamle), hvilket jeg også er ganske sikker på at du f.eks. også vil kunne klare.

Bevares, de er ikke mesterværker, selvom den sidste er til tæt på topkarakter hos mig. Der er dårlig dialog ind imellem, men det var der immervæk også i de originale og som sagt i hundredevis af andre film. Jeg synes bare man skal kalde en spade for en spade og ikke bare nedgøre fordi det er Lucas, som mange ynder at hade lidt mere end fortjent.

Det er lige gået lidt hurtigt, da jeg er ved at gøre mig selv + børn klar til 60 års fødselsdag, men jeg håber du har fanget essensen af det jeg vil sige :)

So, at last we meet for the first time for the last time.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger