Af: Daniel Hartvig Nielsen | Udgivet: 2015-01-04

2’ere, 3’ere, 4ere, 5’ere… Der er gået mode i at lave fortsættelser, eller også er der bare penge i skidtet. Bølgen af blockbusterfranchises har vokset sig stor siden 1970erne, hvor unge instruktører som Steven Spielberg og George Lucas indledte en helt nye æra i amerikansk mainstreamfilm. Og det er da også franchises skabt af netop de to nævnte instruktører, som lever videre i 2015. Her er de fem mest ventede franchisefortsættelser i 2015:

5. “The Avengers: Age of Ultron

Superheltefilmen lever i bedste velgående i disse år. Denne toer følger i de forventningsfulde fodspor på den både kritikerroste og populære “The Avengers” fra 2012. Det er svært ikke at glæde sig til en film fyldt med Marvels bedste superhelte; Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye, Black Widow og Iron Man. Og det er også svært at se, hvordan helteensemblet, der endnu en gang skal redde verden, skulle floppe. Tilmed er to yderligere Avengers-film allerede annonceret med forventet premiere i 2018 og 2019. Marvel har de senere år stået for flere af de største og bedste blockbustere – og Avengers 2 bliver formentlig ingen undtagelse.



4. “Jurassic World

Den fjerde film i Steven Spielbergs dinosaurfranchise udklækker i 2015, og tyrannosaurus rex og co. kan meget vel blive sommerens helt store blockbuster. Den første film kom i 1993, og det er 14 år siden, at fortidsøglerne sidst fyldte det store lærred i den mildest talt ringe “Jurassic Park III”. Det er derfor med lidt betænkning, at 4’eren her indtager listens fjerdeplads. Men med Chris Pratt fra “Guardians of the Galaxy” i hovedrollen og en lovende trailer, så er der gode odds på, at fjerde gang er dinoernes gang.



3. “Klovn Forever

Hvis man troede, at “Klovn: The Movie” ikke kunne leve op til tv-seriens standard og popularitet, så tog man fejl. Casper Christensen og Frank Hvams film blev nemlig intet mindre end den mest sete danske film i 2010 og formåede tilmed at træde ud af serieuniverset og skabe en helstøbt og endnu mere grotekst film. Mon de kan slå det i den ventede fortsættelse? Det bliver svært, men hvis man kender de to spasmagere ret, så skal de nok have noget i ærmet. Plottet hemmeligholdes indtil videre, det er dog sluppet ud, at dele af den optages i USA – så det tyder på, at det bliver vildt og stort.



2. “Star Wars: The Force Awakens

Verdens bedst sælgende franchise nogensinde får et syvende kapitel. Om det er klogt eller ej, svarede filmens teaser-trailer på i november måned: Hele verdens Star Wars-fans vågnede op til dåd. De seneste film i franchisen, episode I-III, levede ikke op til forventningerne, men med sci-fi-nørden J.J. Abrams i spidsen virker 7’eren til at være i sikre hænder. Kraften er med os i 2015!



1. “Spectre

Da James Bond-franchisen så dagens lys i 1962 var det en innovativ actionfilm. Den tabte dog pusten op gennem 1970erne, men Agent 007 lever jo som bekendt (kun) to gange, og franchisen fik også sit andet liv, da Daniel Craig genfødte filmserien med sin hyperseriøse Bond i 2006. Filmene fik en helt ny tone, “Casino Royale” (2006) og den seneste, “Skyfall” (2012), er blandt franchisens allerbedste. Og med “Skyfall”-instruktør Sam Mendes i spidsen for den 24. film, så er der lagt i kakkelovnen til endnu et veldrejet actionbrag, der for alvor kan bringe alletiders agent tilbage på tronen som den største. Titlen antyder, at den kommende film leverer et nostalgisk comeback til den velkendte Bond-forbryderorganisation Spectre. Og med Christoph Waltz i front og danske Jesper Christensen på rollelisten kan man ikke andet end at glæde sig. Respekt til en franchise, der på sit 53. år måske er bedre end nogensinde.


Gravatar

#1 Hive 9 år siden

James Bond som nr. 1, foran Star Wars? Klovn over The Avengers? Really??
Gravatar

#2 patrickjane 9 år siden

Jer ser, i denne rækkefølge frem til disse i 2015.

1. Spectre
2. The Force Awakens
3. Avengers 2
4. Klovn
5. Jurassic World

:o)
Gravatar

#3 SublimeKen 9 år siden

1. Avengers: Age of Ultron
2. Star Wars: The Force Awakens
3. Jurassic World
4. Klovn Forever
5. Spectre
Gravatar

#4 Geekalot 9 år siden

1. Avengers 2
2. Star wars
3. James bond
4. Klovn
5. Jurassic world
Gravatar

#5 X&O 9 år siden

1. Star Wars
2. Spectre
3. Avengers 2
4. Jurassic World
5. Klovn
Gravatar

#6 Snipp 9 år siden

Jurassic world en lovende trailer? Den var da mildest talt ringe. Og selve plottet er da ikke noget at råbe hurra for. Det er bestemt ikke en film jeg ser frem til. Den skal nok blive ringe.

Glæder mig dog til de andre 4. og hvis jeg skulle vælge en 5. Så var det nok blandt de følgende:

Mænd og høns
blackhat
the imitation game
american sniper
mad max
MI5
... blot for at nævne nogle.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#7 patrickjane 9 år siden

uhh ja Blackhat havde jeg helt glemt:o) Den skal klart ses. Men nu var temaet franchises;o) Og der kan jeg tilslutte mig Mad Max og MI5...
Gravatar

#8 Alex- 9 år siden

1. Star Wars: The Force Awakens
2. Avengers: Age of Ultron
3. Spectre
4. Misson Impossible 5
5. Jurassic World
100. Klovn Forever

Kan på ingen måde forstille mig at Spectre skulle være mere ventet en The Force Awakens. Er dette en personlig liste eller hvordan er rangeringen begrundet?
Gravatar

#9 Anders Baad Mai 9 år siden

1. Tomorrowland - alt med Brad Bird fortjener at ligge nummer 1
2. Avengers: Age of Ultron
3. Spectre
4. Big Hero 6
5. Inherent Vice
6. Foxcather
7. Star Wars: The Force Awakens
8. Mad Max
9. Kingsman: The Secret Service
10. Chappie
Gravatar

#10 Snipp 9 år siden

patrickjane (7) skrev:
uhh ja Blackhat havde jeg helt glemt:o) Den skal klart ses. Men nu var temaet franchises;o) Og der kan jeg tilslutte mig Mad Max og MI5...


når ja for fanden. Det havde jeg glemt. Så må det være mellem mad max og MI5 :) og Star Wars er nok den mest ventede af alle franchises.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: