Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2015-03-02

Han har nedkæmpet slanger ombord på et fly, diskuteret burgermenuer med John Travolta og er blevet fortæret af en gigantisk haj. Nu er Samuel L. Jackson tilbage på det store lærred som læspende skurk i Matthew Vaughns actionkomedie ”Kingsman: The Secret Service”. Vi hylder den 66-årige ‘bad motherfucker’ og kårer de fem bedste øjeblikke i hans karriere.

5. Samuel L. Jackson får nok af ‘motherfucking’ slanger
”Snakes on a Plane” er ikke nogen god film. Faktisk er den helt forfærdelig. Men det er svært ikke at holde en lille smule af Samuel L. Jacksons hårdtprøvede FBI-agent, der er hamrende træt af de ubudne gæster ombord på flyet. ”Enough is enough. I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane”. Det er ikke stor kunst. Men det er fandeme sjovt.



4. Samuel L. Jackson giver den som Onkel Tom
Der er noget grundlæggende morsomt ved at se en gråhåret og indsunket Samuel L. Jackson krybe og kravle for den unge, sadistiske slaveejer Leonardo DiCaprio i Quentin Tarantinos ”Django Unchained”. Men samtidig er det også dybt foruroligende at stirre direkte ind i de tomme øjne hos en mand, der slugte sin stolthed og værdighed for mange år siden. Jacksons ‘house nigger’ får Onkel Tom til at minde om Martin Luther King Jr., og han har sjældent været bedre.



3. Samuel L. Jackson bliver hajføde
Hvis du ikke har set ”Deep Blue Sea” endnu, så lad endelig være. Det er en forfærdelig b-film om en flok genmodificerede megahajer, der æder sig igennem et elendigt manuskript og en endnu værre flok skuespillere. Men der er én scene, som er helt fantastisk. Og den er selvfølgelig med Mr. Bad Ass Himself, Samuel L. Jackson. Det er ikke så meget det, han siger, der gør scenen vellykket, men mere måden han på brutal vis får stoppet sin talestrøm på.



2. Samuel L. Jackson redder Bruce Willis’ røv i Harlem
Det ligner ikke ligefrem begyndelsen på et langt venskab, da Bruce Willis løber ind i Samuel L. Jackson iført et skilt med påskriften ”I Hate Niggers” i John McTiernans ”Die Hard – Mega Hard”. Men på trods af lidt startvanskeligheder finder det umage makkerpar snart melodien og kemien i en af halvfemsernes bedste actionfilm. Og helt ærligt: hvem andre end Samuel L. Jackson kan få så grimme læsebriller til at se så cool ud?



1. Samuel L. Jackson leger lejemorder
Det er ikke svært at vælge Samuel L. Jacksons bedste rolle nogensinde, for ingen når op på siden af hans übercool lejemorder Jules i Quentin Tarantinos mesterværk ”Pulp Fiction”. Til gengæld er det næsten umuligt at vælge én scene. Et godt bud er dog sekvensen, hvor Samuel L. Jackson med harmdirrende stemme og lynende øjne prædiker Guds ord, inden han skyder knoppen af sit offer. Den rolle og uforglemmelige monolog definerede resten af hans karriere – på både godt og ondt – og han har aldrig nået de samme højder igen.


Gravatar

#1 sluppermand 9 år siden

The Long Kiss Goodnight indeholder nogle af de bedste Sam Jackson øjeblikke nogensinde.

[url= in point[/url]
Gravatar

#2 Lawman 9 år siden

Vil også gerne fremhæve The Long Kiss Goodnight, fantastisk film hvor Jackson leverer den ene fede replik efter den anden. Deep Blue Sea kunne I vist godt have udeladt...
Gravatar

#3 TP-DK 9 år siden

Synes nu også hans rolle i Unbreakable som Mister Glass er værd at nævne.
"I'm single! I love being single! I haven't had this much sex since I was a Boy Scout leader!"
Gravatar

#4 Geekalot 9 år siden

Ikke håbe den var serøs den liste der hehe
Gravatar

#5 Alfonsen 9 år siden

Hvor dælen er Black snake moan......Sam Jackson som ubercool bluesguitarist der lænker Christina Ricci til en radiator......nuff said
Gravatar

#6 region 2 killer 9 år siden

Time out! Y'all take a chill! Ya need to cool that shit out!
Jaws 3 makes Jaws 2 look like Jaws and if Jaws: The Revenge hadn't surfaced to make Jaws 3 look like Jaws 2, Jaws 3 would have been known as the bigge
Gravatar

#7 MartinEH 9 år siden

Jeg må indrømme, at jeg mangler Long Kiss Goodnight, samt 51st State (at han har kilt på igennem hele filmen, burde være nok) - han har bare en evne til at levere citater af guld :-)

Og damn it... er han allerede 66 år...

Skriv ny kommentar: