Det bliver ikke Fenar Ahmads anmelder-roste “Underverden”, som skal være Danmarks kandidat til Bedste ikke-engelsksprogede film. I stedet sender den danske Oscar-komite publikums-hittet “Du forsvinder”.

Se også: ”Underverden” er på shortlist som dansk kandidat til Oscar

For med 191.668 solgte biograf-billetter så var “Du forsvinder” det mest populære valg af de tre shortlist-kandidater, der også tæller “Gud taler ud”. Billetsalget var dog kunstigt hjulpet på vej af rabatordningen Biografklub Danmark.

Til sammenligning solgte “Underverden” 180.643 billetter uden rabat og med et stort set enigt anmelder-korps af 5 og 6 stjerner.

“Du forsvinder” derimod fik blandet modtagelse med blandt andet 2 stjerner fra Filmz. Til gengæld var Peter Schønau Fogs roman-filmatisering med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne udtaget til den internationalt prestigefulde Toronto International Film Festival. Den opmærksomhed har været afgørende, udtaler den danske Oscar-komite.

Oscar uddeles d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Tsunamijhoe 6 år siden

Fornuften sejrede,har dog ikke set omtalte film endnu,dog er underverdenen IKKE en oscar film på noget som helst plan,underholdende,ja,oscar materiale,nej..
Gravatar

#2 Star Trek fever 6 år siden

Er det fordi en Oscar-film, som hovedregel, skal være hamrende kedelig?
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 Johnny42 6 år siden

Jeg har set begge film, og vil sige 'Du forsvinder' er en okay film, dog ikke fantastisk.
'Underverden' er er god og en bedre film end 'Du forsvinder'. Uden at have set nogen af modkandidaterne til bedste ikke-engelsksprogede film, så vil jeg dog sige at ingen af disse to film har nogen som helst chance for at vinde en Oscar.

Det er så også lidt underligt at høre at opmærksomheden ved en film-festival er afgørende for at filmen bliver udtaget, så åbenbart ikke noget med at kigge nøgternt på om man selv mener at filmen er god eller om det er den bedste danske film.
Gravatar

#4 Tsunamijhoe 6 år siden

Star Trek fever (2) skrev:
Er det fordi en Oscar-film, som hovedregel, skal være hamrende kedelig?

Er "du forsvinder" kedelig? I så fald gider jeg ikke se den..Ud fra synopsis har du ret i at den lyder lidt kedelig..
Men de kan vel ikke sige "vi har ingen oscar film i år" for så er alle tilskudsmidlerne jo gået tabt :-)

Skriv ny kommentar: