“Star Wars” handler ikke kun om kampen imellem de gode og de onde. Det handler også om Box Office-kampen imod de andre store franchises i film-universet. Nu har “Star Wars” vundet slaget over “Harry Potter”-franchisen.

Se også: Top 10: “Star Wars: The Last Jedi” topper i de danske biografer i 2017

Det er Star Wars News Net, der skriver, at “The Last Jedi” nu har solgt så mange biograf-billetter, at “Star Wars”-franchisen samlet set har omsat for 8,55 milliarder dollars.

Dermed flyver “Star Wars” op på franchise-andenpladsen foran “Harry Potter”, der aktuelt har indtjent 8,53 milliarder dollars.

Til “Star Wars”-franchisen regnes de otte “Episode”-film, “Rogue One” og den animerede “Clone Wars”-film, der altså samlet set er større på Box Office end de otte “Harry Potter”-film samt “Fantastiske skabninger”.

Slaget er dog ikke tabt endnu for “Harry Potter”, der senere på året giver premiere til “Fantastiske skabninger 2”. Inden da får “Star Wars” dog mulighed for at udbygge føringen med “Solo”.

På den suveræne franchise-førsteplads ligger urørlige Marvel Cinematic Universe med en aktuel samlet omsætning på 13,5 milliarder dollars.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 MystiskeMox 6 år siden

Hvis man angiver en inflationsjusteret liste så er James Bond nummer 1 eller 2 på den liste. Den indeholder selvfølgelig også mange flere film.

I dag er kutymen bare at angive indtjening og fuldstændig glemme hvad pengene var værd.
Fortsætter man den stil så bliver man ved med at komme med uinteressante og forkerte lister og man vil kun have de nyeste film på listerne, fuldstændig uinteressant.

Fx havde verdens rigeste mand nogensinde (i købekraft) et mindre beløb på bankkontoen end en relativ simpel milliardær af i dag, men det er jo reelt uinteressant, det er hvad man kunne få for pengene der er interessant. Det samme gælder film.

En inflationsjusteret liste er ikke problemfri og man kan justere for mange flere ting, men den er i hvert fald langt mere rigtig end de hovedløse og forkerte lister som i dag præsenteres af de fleste filmsites.
Gravatar

#2 Johnny42 6 år siden

#1 Det jeg helst vil se er en box-office/movie liste for hver franchise, eventuelt inflationsjusteret, for det er klart at Marvel er i front når de spytter 2-3 film ud om året,, hvis man kun ser på samlet box-office for alle film i franchisen, men Star Wars får for 3. film i træk en box-office på over en milliard dollars, og her kan Marvel ikke være med. Musen er nok ligeglad, da pengene går i de samme lommer. :-)

Det bliver interessant at se med Solo: A Star Wars story, om trenden fortsætter eller der er nået et mætningspunkt med 2 Star Wars film så tæt på hinanden.

Skriv ny kommentar: