Nomineringerne til Golden Globe 2010 er nu blevet offentliggjort. Golden Globe uddeles af Hollywoods udenlandske presse og kan ofte give et fingerpeg om, hvilke film der løber med Oscar-nomineringerne.

Up in the Air” fører an med i alt seks nomineringer, musicalen “Nine” har fået fem, og “Avatar” og “Inglourious Basterds” har begge fået fire nomineringer.

Set med danske øjne er Lone Scherfigs “An Education” repræsenteret i kategorien Bedste kvindelige skuespiller (Carey Mulligan).

Nomineringerne fordeler sig således:

– Bedste film – Drama: “Avatar”, “The Hurt Locker”, “Inglourious Basterds”, “Precious”, “Up in the Air”.

– Bedste film – Musical eller komedie: “500 Days of Summer”, “Tømmermænd i Vegas”, “Det’ indviklet”, “Julie & Julia”, “Nine”.


– Bedste instruktør: Kathryn Bigelow (“The Hurt Locker”), James Cameron (“Avatar”), Clint Eastwood (“Invictus”), Jason Reitman (“Up in the Air”), Quentin Tarantino (“Inglourious Basterds”).

– Bedste mandlige skuespiller – Drama: Jeff Bridges (“Heart”), George Clooney (“Up in the Air”), Colin Firth (“A Single Man”), Morgan Freeman (“Invictus”), Tobey Maguire (“Brothers”).

– Bedste mandlige skuespiller – Musical eller komedie: Matt Damon (“The Informant!”), Daniel Day-Lewis (“Nine”), Robert Downey Jr. (“Sherlock Holmes”), Joseph Gordon-Levitt (“500 Days of Summer”), Michael Stuhlbarg (“A Serious Man”).

– Bedste kvindelige skuespiller – Drama: Emily Blunt (“Young Victoria”), Sandra Bullock (“The Blind Side”), Helen Mirren (“The Last Station”), Carey Mulligan (“An Education”), Gabourey Sidibe (“Precious”).

– Bedste kvindelige skuespiller – Musical eller komedie: Sandra Bullock (“The Proposal”), Marion Cotillard (“Nine”), Julia Roberts (“Duplicity”), Meryl Streep (“Det’ indviklet”), Meryl Streep (“Julie & Julia”).

Hele listen over de nominerede kan ses på Golden Globes hjemmeside.

Den røde løber til den 67. udgave af Golden Globe Awards rulles ud 17. januar.



Vis kommentarer (31)
Gravatar

#1 filmz-jonasgr 14 år siden

Den største overraskelse må være Julia Roberts i Duplicity, hvem havde lige set den komme. Det siger måske lidt om, at der ikke har været så mange pragpræstationer blandt kvinderne. Også bemærkelsesværdigt at Tobey Maguire bliver nomineret, så er han pludselig i spil til en oscar.

Men da jeg ikke har set så mange af filmene er det svært at sige hvorvidt det er de rigtige valg.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#2 filmz-Megan Fox 14 år siden

Nu er det i comedy at Roberts er nomineret. Så nok mest på den front der har manglet nogle kandidater.
Gravatar

#3 Michael Andersen 14 år siden

Bedste instruktør: Kathryn Bigalow ("The Hurt Locker"), James Cameron ("Avatar")


Meget sjov duel der mellem tidligere kone og mand :)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#4 misuma 14 år siden

Det er naturligvis ikke meget at gå efter, men Tobey Maguire virker udhungret og intens i Brothers-traileren. Glæder mig til at se om hans præstation er en Golden Globe værdig.
Redrum Redrum Red...Rum Red...what?
Gravatar

#5 Lord Beef Jerky 14 år siden

#1 Personligt er jeg mere overrasket over Sandra Bullock i The Proposal. Bullock har absolut ingen komisk timing, og hendes rolle i den film er så overfladisk og ligegyldig, at jeg nærmere havde forventet en nominering til en Razzie for den.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#6 mr gaijin 14 år siden

Det mest imponerende er "Hurt Locker". Den har haft tre ting imod sig:

1) Det er en krigsfilm om Irak. Der har været adskillige dundrende fiaskoer om den krig på det seneste. Både hvad angår anmeldelser og indtjening.

2) Det er en indie-film. Den har ikke samme opbakning og promoveringskroner som de mellemstore produktioner, som Hollywood typisk smider ud som Oscar-bait.

3) Den udkom alt for tidligt i forhold til oscar-sæsonen.

Den havde seriøst brug for et boost fra en institution som Golden Globes-uddelingerne, der er de mest mainstream- og Hollywood-venlige af alle uddelinger. Så det ser rigtig godt ud for dens Oscar-chancer.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#7 filmz-jonasgr 14 år siden

#6 Ja den skal nu nok få en oscarnominering, det har ligget i kortene i et stykke tid. Om den så vinder, er det store spørgsmål. Men den bliver da, som det ser ud nu og det kan jo altid ændre sig, ud til at være blandt favoritterne.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#8 MMB 14 år siden

Det lyder da spændende. Jeg fatter dog intet af, at Inglouriuous Basterds får så mange nomineringer. Jo, filmen havde sine gode momenter (starten og slutningen), men den blev alt for langtrukken.

Uden at have set den havde jeg håber på en nominering til Invictus i "bedste film" kategorien. :)
Gravatar

#9 mr gaijin 14 år siden

#8 Det er også lidt mærkeligt, at "Invictus" ikke er nomineret for bedste film, når Eastwood er for bedste instruktør. Der er jo kun fem pladser til instruktører og ti til film (fordelt på to kategorier). Men nu har de jo altid gået efter så mange stjerner og glamour som muligt, og derfor må en ukendt instruktør fra Precious selvfølgelig vige pladsen for Clinten. Og dermed for højere seertal.

Der er godt nok også mange stjerne-navne i år: Clint Eastwood, Morgan Freeman, Matt Damon, Julia Roberts, Sandra Bullock, Robert Downey, Daniel Day-Lewis, Lady Helen Mirren, Spider-man, George Clooney, Jim Cameron, Q. Tarantino.

Det er et Golden Globe-år, hvor navne som Julianne Moore, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Woody Harrelson, Joseph Gordon-Lewitt og Jeff Bridges ikke er blandt top ti over de største stjerner.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#10 filmz-jonasgr 14 år siden

Se det ville for alvor være spændende, hvis Tobey Maguire kom i sit spiderman kostume, hvilket vil være en god måde at gøre opmærksom på sig selv i blandt det selskab.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"

Skriv ny kommentar: