Thomas Vinterbergs “Jagten” har vundet den eftertragtede Nordisk Råds Filmpris, hvilket nu gør Danmark til det land, der har vundet prisen flest gange foran Sverige.

Se også: ”Jagten” er bookmakers favorit til Oscar!

Priskomiteen udtaler om valget af “Jagten” som årets vinder: “Ved første blik er Thomas Vinterbergs ‘Jagten’ et ligetil drama, som både de gamle grækere og det moderne Hollywood kunne fortælle. Men under den tilsyneladende enkle historie om en mand, der fejlagtigt beskyldes for overgreb på børn, ligger flere komplekse dramaer, som tvinger publikum til at analysere og diskutere. Gennem allegorien om ‘jagten’ undersøger Vinterbergs film, hvordan individet pludselig kan blive forfulgt af et velmenende og velfungerende samfund. Historien er utrolig i sig selv, men den får ekstra styrke af Mads Mikkelsens kraftfulde skuespil, den dragende musik og de stemningsskabende billeder”.

Nordisk Råds filmpris er på 350.000 danske kroner og blev overrakt af sidste års vinder, Ruben Östlund, ved en gallafest i Operaen i Oslo onsdag aften.

Prisen gør ikke filmen til en mindre favorit ved Oscar-uddelingen i begyndelsen af 2014. En nominering synes lige om hjørnet…

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.



Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: