I denne uge er der biografpremiere på det prisbelønnede hollandske drama “Borgman” – en af årets mest absurde, surrealistiske og originale film.

Filmen handler om en gådefuld mand, Camiel Borgman, som flytter ind hos en tilsyneladende almindelig hollandsk familie, hvorefter der sker en masse frygtelige ting… Folk bliver dræbt, moderen oplever pludseligt en masse makabre mareridt, og hele familien synes at miste besindelsen.

Tidligere i år var “Borgman” med i kapløbet om De Gyldne Palmer på filmfestivalen i Cannes, og for nylig var filmens instruktør, Alex van Warmerdam, i København, og Filmz TV mødte den europæiske auteur og fik sludret om hans seneste, særprægede opus.

Vi fik talt om alt fra middelalderlige dæmoner og folk, der får lyst til at kaste op under hans film, til årsagen til, hvorfor “Borgman” var den første hollandske film i knap 40 år, som kæmpede om De Gyldne Palmer.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!



Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Buck Rogers 10 år siden

Et par af van Warmerdams tidligere film (Ober og The Last Days of Emma Blank) har kørt til filmfestivalerne her i Kbh., og de har været meget seværdige og spacy begge to :)
"Now, what can a man do with his clothes off for twenty minutes?"

Skriv ny kommentar: