Tillykke til Damien Chazelle og “La La Land”. Sådan må konklusionen være efter nattens uddeling af DGA Awards, hvor “La La Land”-instruktøren vandt instruktørernes pris. Nu venter Oscar.

Se også: Oscar: “Deadpool” blev forbigået – dansk film er nomineret!

For i og med at “La La Land” allerede har vundet producenternes PGA Award, så har den roste musical vundet to ud af award-sæsonens tre største guild-priser. “Hidden Figures” vandt skuespillernes SAG Award for bedste cast.

Og det er Oscar-vigtigt, fordi det er de samme branchefolk, der stemmer til de store guilds, som også sidder i Oscar-akademiet.

Således er det kun sket tre gange i historien, at en film med en award fra PGA og DGA ikke også er gået videre til at vinde Oscar for bedste film.

Samtidig er nattens DGA-sejr personligt godt for Damien Chazelle, idet 60 ud af 67 DGA-vindere derefter har vundet sig en Oscar som bedste instruktør, hvilket Alejandro González Iñárritu senest gjorde sidste år for “The Revenant”.

Nattens DGA Awards gav også priser til Ezra Edelman for dokumentaren “O.J.: Made in America” samt Garth Davis, der tog prisen for bedste debut foran blandt andre Tim Miller (“Deadpool”) med “Lion”.

Oscar uddeles d. 26. februar.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 MadsFalk 7 år siden

Mere intetsigende Musical med kedelige numre, skal man lede længe efter. Arrival og Hacksaw Ridge er flere niveauer over hvad angår skuespil og instruktion og det kommer fra en som normalt godt kammede musicals..

Skriv ny kommentar: