Anmelderne elskede den – 180.000 billetter solgte den i danske biografer. “Underverden” er netop blevet udtaget til Oscar-shortlisten på tre film, hvor den ene bliver Danmarks kandidat til en Oscar i 2018.

Se også: Anmeldelsen af “Underverden”

Fenar Ahmads action-brag med Dar Salim i hovedrollen som hævner er oppe imod Peter Schønau Fogs “Du forsvinder” samt Henrik Ruben Genz’ “Gud taler ud”, der først får premiere d. 28. september.

I det selskab er “Underverden” favorit til at blive udvalgt, når den danske Oscar-komité den 20. september afslører årets Oscar-kandidat, som skal kæmpe i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film.

For en komedie som “Gud taler ud” vil få det svært – da humor kan have vanskeligt ved at krydse grænser – imens “Du forsvinder” blev modtaget lunkent af anmelderne.

Oscar uddeles i 2018 d. 4. marts.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Tsunamijhoe 6 år siden

Glem det,oscar,aldrig.. Filmen er ikke noget specielt,selvom Dar Salim giver en rigtig god præstation..Den vil aldrig vinde en oscar da det "bare" er samme type film som alle de andre revenge thrillers. Der er ikke noget der skiller den her ud fra mængden.
Gravatar

#2 Silver666 6 år siden

Enig
Gravatar

#3 Gorman 6 år siden

Den er god, men #1 og 2 har ret.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#4 Gasivodo 6 år siden

Og i US af A er mere melanin, vel ikke ligefrem en nyhed?

"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#5 X&O 6 år siden

Jeg er ikke helt enig. Nej, den kommer højst sandsynlig ikke til at blive oscar shortlistet, men på mange måder føles Underverdenen i sin fortælling amerikansk, og det kan både være en fordel og en ulempe. Det er ikke en typisk oscar-film, men som action thriller synes jeg godt den kan hamle op med meget af det der bliver lavet i Hollywood i dag. Dertil kommer det eksotiske ved at den foregår i en ukendt by, der her bliver fremstillet på en (for amerikanerne) ny måde. Jeg tilskriver i hvert fald denne film en del højere joker-chancer end fx den gang vi sendte en Nils Malmros film afsted.
Gravatar

#6 BlackJesus 6 år siden

Hvorfor vælger man ikke film der er mere oscar matriale. Underverdenen er en god dansk film, men hvordan kan de få sig selv til shortliste en actionfilm til Oscar?

Især med tanke på historikken ang. udenlandske film der vinder oscars. Der skal være følelsesmæssigt drama!

Skriv ny kommentar: