Så er forberedelserne til Oscar-showet 2009 for alvor skudt i gang. Fredag er 5.810 stemmesedler blevet ud til Oscar-akademiets medlemmer, der skal bestemme, hvilke film som skal Oscar-nomineres i de forskellige kategorier.

Senest 12. januar skal medlemmerne have returneret deres valg. Nomineringerne offentliggøres 22. januar, hvorefter der skal stemmes igen – denne gang på vinderne, som kan modtage deres statuetter, når Oscar-showet 2009 løber af stabelen 22. februar.

Der er dog stadig mulighed for, at den store fest kan nå at blive spoleret. Skuespillernes fagforening, Screen Actors Guild, vil efter planen senere på måneden lægge op til, at dens 120.000 medlemmer skal stemme om, hvorvidt de skal nedlægge arbejdet og gå i strejke. En strejke vil ikke kun lamme Hollywoods filmproduktion, men også Oscar-festen, da Hollywoods celebre skuespillere næppe vil modarbejde eventuelle strejkevagter.

Om det når så vidt er dog tvivlsomt, da Screen Actors Guild allerede én gang har udskudt afstemningen pga. interne uenigheder i organisationen. Bl.a. har mange af Hollywoods store stjerner opfordret til, at der ikke strejkes.



Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Andcasso 15 år siden

Det er lidt pudsigt. Mange snakker jo om Heath Ledger's Oscarmuligheder. Hans eventuelle nominering vil blive offentliggjort på årsdagen for hans død.
Gravatar

#2 squee 15 år siden

Det bliver en spændende omgang. Påtrods af et umådeligt dårligt filmår, så er det blevet bedre og bedre her sidst på året.
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#3 Spanner 15 år siden

squee (2) skrev:
Det bliver en spændende omgang. Påtrods af et umådeligt dårligt filmår, så er det blevet bedre og bedre her sidst på året.


Det er jo meget normalt at selskaberne gemmer de film, som de mener har oscarpotentiale til sidst på året, så de er frisk i erindring når nomineringerne skal ind.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem

Skriv ny kommentar: