Slut med “Avatar” i 2D i Kina

Til trods for fantastiske salgstal i Kina, der lagde ud med en rekord på åbningsdagen, så er det snart slut med at se James Camerons “Avatar” i det kommunistiske land – i hvert fald i 2D.

Avisen Apple Daily fra Hong Kong beretter, at biograferne, der viser filmen i 2D, er blevet beordret af myndighederne til at pille filmen af programmet senest på lørdag. Det drejer sig om 1.628 lærreder.

Årsagen er ifølge avisen, at filmen er for stor en succes og dermed har tjent for mange penge og stjålet markedsandele fra kinesiske film. Der er også et politisk twist, idet Na’viernes kamp i filmen mod mennesket, der vil forflytte dem for at få fat i værdifulde ressourcer, bringer paralleler med eksproprieringen af fattige kinesere.

Samtidig har den kinesiske storfilm “Confucius” med Chow-Yun Fat i hovedrollen premiere på fredag – en film, der er støttet af den kinesiske stat med, hvad der svarer til 15 millioner kroner.

Det vil dog stadig være muligt at se “Avatar” i de 900 3D-biografer, der viser den.

Se også: ”Avatar” og James Cameron vinder Golden Globes.



Vis kommentarer (30)
Gravatar

#1 KVASAR 14 år siden

Nu ligger Rhett garanteret og gnegger i sin grav.
AVATAR A James Cameron Film - Total $2.782.206.970 Worldwide
Gravatar

#2 mr gaijin 14 år siden

Der er også et politisk twist, idet Na'viernes kamp i filmen mod mennesket, der vil forflytte dem for at få fat i værdifulde ressourcer, bringer paralleler med eksproprieringen af fattige kinesere.


Gad vide om russerne noget lignende, da "Star Wats" udkom. "Hey, ham der Darth Vader opfører sig som Stalin! Shit, det havde vi aldrig opdaget, hvis ikke det var for denne film."
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#3 Rasputinoch 14 år siden

Ha ha... jeg elsker Avatar, men jeg troede godt nok ikke at den kunne genere nogen. - Min fejl!! Diktatur-Kina kan på ægte stalinistisk paranoid vis altid finde noget at bortcensurere, som måske en lille bitte smule kunne minde de stakkels uvidende kinesere om hvor meget de bliver trådt på.
Gravatar

#4 KEiZ 14 år siden

#1 hvem er Rhett???
What are your names, Neil and Bob, or is that like what you do?
Gravatar

#5 Yoda 14 år siden

Længe leve de frie markedskræfter.

Herhjemme burde man implementere samme metode på ALLE Regner Grastens film.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#6 Tang 14 år siden

You watched it! You can't unwatch it! Stay tuned for more: Tales of Interest!
Gravatar

#7 Rasputinoch 14 år siden

#3 Hov... glemte lige at den ganske uskyldige feel good film jo da også generede den amerikanske ortodokse anti-ryger lobby. Herligt at de nu er kommet fint i selskab med de kinesiske diktatorer.
Gravatar

#8 moviefan20 14 år siden

Det giver jo absolut ingen mening.. der må være en andre grunde til at de tager 2D versionen af. Ellers er Kina ikke blot mod enhver form for ytringsfrihed eller fri konkurrence, men samtidigt herre over totalt tilfældige beslutninger og fortjener en kåring som verdens mest latterlige land. Tror af og til nærmere, at der sker et alvorligt knæk i informationerne fra kina.. noget må gå tabt i pressens fortolkninger og forvrængninger.
Gravatar

#9 puffin 14 år siden

Ifølge DR/TV2 der bragte nyheden for et par dage siden, skyldes det såmend bare, at kineserne kun vil have udenlandske film til at spille i 2 uger, for derefter at lade flere kinesiske film komme til. Avatar har spillet i Kina i over 2 uger, så hvis det passer, har de nok nærmere fået lang snor :)

DR skriver også:
http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2010/01/19/161413.htm?rss=true skrev:
Kina tillader kun 20 udenlandske film om året i de kinesiske biografer. Og ifølge New York Times vises filmene kun i 10 dage, før de igen tages af plakaten.
Heh Heh Heh! Lisa! Vampires are make believe, just like elves and gremlins and eskimos!
Gravatar

#10 KVASAR 14 år siden

#4 . . . KEiZ

Prøv at spørge bruce, men det drejer sig om nogle bomuldsmarker.





AVATAR A James Cameron Film - Total $2.782.206.970 Worldwide

Skriv ny kommentar: