Sandrew Metronome, der er et af landets største distributionsselskaber, lukker i det nye år. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Selskabets direktør Frederik Juul fik besked mandag fra de norske ejere, mediekonglomeratet Schibsted, og det kommer næppe som den helt store overraskelse. Schibsted satte nemlig allerede i marts Sandrew Metronome til salg. Men tilsyneladende er det ikke lykkedes dem at finde en køber, og derfor lukkes biografdistributionen nu helt.

Frederik Juul udtaler, at der endnu ikke er nogen endegyldig dato på lukningen.

Sandrew Metronome har ellers i årevis haft lukrative distributionsaftaler for bl.a. danske Nimbus Film med succeser som “Flammen og Citronen” og for udenlandske aktører som amerikanske Warner Bros. Selskabet har med “Harry Potter og dødsregalierne: Del I” således lige præsteret den bedste åbning for en “Harry Potter”-film nogensinde i Danmark.

Frederik Juul understreger da også, at selskabet har ”performet fint”. Lukningen, der betyder, at 20 medarbejdere i hele Norden mister deres arbejde, skyldes udelukkende en omstrukturering af Schibsted.

Sandrew Metronomes afdeling for dvd-distribution vil fortsat eksistere uafhængigt af lukningen af afdelingen for biografdistribution.

Se også: Harry Potter tryller penge op af biografgængernes lommer.



Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Nadjah 13 år siden

Åh nej! Gad vide hvad det betyder for kommende biograffilm såsom HEREAFTER, THE RITE og RED RIDING HOOD...
www.horrorfilm.dk
Gravatar

#2 Nicki52 13 år siden

Eller Harry Potter og dødsregalierne: Del II???!!!
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#3 Yoda 13 år siden

Det kommer næppe til at betyde noget som helst for "Harry Potter". En kapitalindbringende film som den forbliver ikke uden distributør mere end et sekund eller to.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#4 frahm-2 13 år siden

jeg tror også bare det er et spørgsmål om tid, før en anden distributør tegner en major aftale med Warner Brothers.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com

Skriv ny kommentar: