På trods af at Danmark både havde Nicolas Winding Refn og Mads Mikkelsen med i løbet under årets Cannes-prisoverrækkelser, så blev det ikke til nogen gylden palme i denne omgang.

I stedet for Refns “Only God Forgives” endte det med, at den fransk-tunesiske film “Blue is The Varmest Color” løb med Guldpalmen for bedste film, mens Coen-brødrenes “Inside Llewyn Davis” vandt Juryens Grand Prix og “Like Father, Like Son” Juryens Pris.

Amat Escalante blev kåret som bedste instruktør for “Heli”, mens Jia Zhangke vandt prisen for bedste manuskript med “A Touch Of Sin”.

Derudover blev Bruce Dern kåret som bedste mandlige skuespiller for sin rolle i “Nebraska”, og Berenice Bejo blev kåret som bedste kvindelige skuespiller for sin rolle “The Past”.

“Safe” snuppede prisen for bedste kortfilm, mens “The missing picture” fik Un Certain Regard-prisen, og “Ilo Ilo” fik Det Gyldne Kamera for bedste debutfilm.

Se hele listen af vindere ovre på Cannes’ hjemmeside.



Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 palooka 10 år siden

Blev alligevel nødt til at søge op på den titel.. :-P
Gravatar

#2 Lord Beef Jerky 10 år siden

Er gutterne fra De Nattergale med i "Blue Is The Varmest Color" egentlig?
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#3 RasmusFL 10 år siden

haha, godt spottet
Pvt. Witt: "You ever get lonely, sergent?" Sgt. Welsh: "Only around people"
Gravatar

#4 NightHawk 10 år siden

Superfedt på flere måder at se "La vie d'Adéle" ("Blue Is The Warmest Color") vinde de gyldne palmer, hvilket jeg fornemmer fra de kommentarer der har fulgt i filmens kølvand, var ganske fortjent. Prisen og dermed fokuset på homoseksualitet kunne desuden næppe komme på et mere perfekt tidspunkt, set i lyset af den absurde og hysteriske opstand der hersker på fuld blus i Frankrig for tiden, grundet den nye lov der tillader bøsser og lesbiske at blive gift. Ikke at nogen fra den ekstreme højrefløj nogensinde lader sig påvirke at et sådant indslag til debatten, men filmen og dens tema er stadig yderst vigtigt at få ud til så mange som muligt, især dem som endnu ikke har en klar holdning til den aktuelle debat, eller homoseksualitet generelt.

Samtidig betyder hovedprisen så også, (går jeg stærkt ud fra), at man dermed får mulighed for at se filmen i biografen herhjemme, og ikke som det er med de fleste LGBT relaterede film, (især de europæiske), blot må nøjes med at opstøve dem, når de på et eller andet tidspunkt i al ubemærkethed tilfældigvis lander på DVD/BD.

Jeg krydser fingre for at "La vie d'Adéle" får dansk bio-premiere og ser frem til dette med store forventninger. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#5 Benway 10 år siden

#4 Camera Film har netop købt både "Blue Is The Warmest Color", Paolo Sorrentinos "La Grande Bellezza" samt "The Past" hjem, og de får alle dansk biopremiere.
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#6 NightHawk 10 år siden

# 5 -

Det var jo en herlig nyhed. Tak for info! :)

"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#7 jessup 10 år siden

Jeg læste et eller andet sted at Spielberg svar til om at valget af film var et slags partsindlæg i den franske og amerikanske debat om ægteskab mellelm bøsser og lesbidske var - "de bliver ikke gift i filmen".:)
This is just until June

Skriv ny kommentar: