Det var de færreste, der kunne se det komiske, da rumdramaet “The Martian” vandt årets Golden Globe for bedste komedie. Den slags vil Hollywood Foreign Press Association, som uddeler prisen, nu sætte en stopper for.

Se også: Honest trailer: “The Martian” er “Cast Away” i rummet

Det er nemlig sådan, at det er filmselskaberne selv, der er med til at indstille og påvirke, hvilken kategori filmene skal konkurrere i, da Golden Globes som bekendt både hylder bedste drama og komedie/musical. Derfor indskærper HFPA nu reglerne:

”Spillefilm skal tilføjes i den kategori, som bedst passer til den overordnede tone og det overordnede indhold i filmen. Således skal dramaer med komiske undertoner eksempelvis registreres som dramaer,” lyder det fra HFPA ifølge Deadline med en tydelig tanke på netop “The Martian” og Matt Damon, der vandt for bedste komiske hovedrolle i samme film.

Derudover har HFPA skærpet reglerne for interaktion mellem HFPA-medlemmer og nominerede forud for stemmeafgivelsen ved at forbyde, at parterne mødes i en række sammenhænge.

Følg FILMZ på FACEBOOK.



Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Nagash 7 år siden

En skandale ligefrem? Så var det vel heller ikke være. Synes bestemt det var underligt, at den var nomineret i den kategori, men det var da ikke ligefrem en skandale.
Gravatar

#2 Heisenberg 7 år siden

Alt er en skandale eller en shit storm eller en katastrofe i dag. Ordene har fuldstændig mistet deres betydning. Hvis det her er en skandale, hvad fanden skal vi så kalde Panama-papirerne?
Gravatar

#3 Juiceren 7 år siden

#2
Naturligt... desværre.

Skriv ny kommentar: