Filmselskaberne vil have deres film hurtigere ud i hjemmebiografen efter biograf-premieren. Det nuværende eksklusiv-vindue på 90 dage fra biograf til home entertainment sikrer biograferne monopol i perioden. Den periode skal nu som minimum halveres.

Se også: Biograf-direktør om Netflix-kritik: Hjemmebiografen er ikke i samme liga

Det er Wall Street Journal, der skriver, at Hollywood-selskaberne i øjeblikket arbejder på en model, de kalder ‘premium video on demand’.

Der er dog ikke enighed blandt selskaberne om, hvor meget biograf-vinduet skal forkortes. Alt fra helt ned til 10 dage eller ‘kun’ en halvering på 45 dage diskuteres.

Modellen forsøger at tage højde for det mulige tab, som biograf-ejerne vil opleve, når deres eksklusiv-periode forkortes. Derfor skal de have del i indtægterne fra ‘premium video on demand’.

Således bliver der heller ikke tale om almindelige streaming-priser for den nye model, men derimod i et leje omkring 30-50 dollars pr. VOD-film.

Følg Filmz på Facebook.



Vis kommentarer (35)
Gravatar

#1 Geekalot 7 år siden

Morten det passer jo ikke !!!!! Siger Kongen af biograf film jo :)
Lad os sige en film køre i 3 uger i en biograf, er det ikke minimalt hvor mange der kommer den sidste uge og ser den ? Går ud fra presset ligger i den første uge til 1½ uge.
Gravatar

#2 superman001 7 år siden

Hep, spørgsmål!

Der er dog ikke enighed blandt selskaberne om, hvor meget biograf-vinduet skal forkortes. Alt fra 10 dage til 45 dage diskuteres.


Forkortes med 10-45 dage? Eller til 10-45 dage?
Gravatar

#3 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#2 Har præciseret i teksten - giver det bedre mening nu?
Gravatar

#4 superman001 7 år siden

Yep gi'r mening, men tror første afsnit er forkert nu?

Den periode skal nu som minimum halveres.
Gravatar

#5 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#4 Hvordan tænker du? Nu er vinduet 90 dage - det skal så ned på som minimum 45 dage (halvering), men nogen ønsker det så langt ned som til 10 dage. Det er der vel rygdækning for også i det første afsnit?
Gravatar

#6 kblood 7 år siden

Jeg synes det giver mening nu. Går nok stadigt noget tid før det rent faktisk sker, men det kommer da helt klart til at ske.
Gravatar

#7 Mejse 7 år siden

#6 enig nu mere der kommer ud om det nu mere mening giver det.....men dog har Kim nok ret i at der er visse aftaler der skal udløbe først og ting og sager af den art....og der er tydeligvis stadig mange detaljer som SLET SLET ikke er på plads :) men bliver spændende at se hvad det ender med selvom jeg stadig ikke er målgruppen eller hvem ved hvis nogen af pengene går til biograferne kan jeg jo blive nød til at støtte op om det :P
Gravatar

#8 Kim Pedersen 7 år siden

Det kan undrer Filmz hårdnakket fremturer med at bringe disse løse rygter til torvs.
Gravatar

#9 Mejse 7 år siden

#8 hvordan kan det undre ? det er noget ALLE filminteresserede har interesse i ligemeget om de er for eller imod
Gravatar

#10 Kim Pedersen 7 år siden

Så længe det blot er baseret på løse rygter, giver det ingen mening. I stedet burde Filmz nuancere hele problematikken og give læserne et bredt kendskab til problematikken, i stedet for blot at give læserne den samme historie igen og igen. Kun få ved hvad forhandlingerne handler om. Men der er uden tvivl flere ting i spil. To amerikanske filmstudier som er ejet af kabelselskaber (Warner/AT&T og Universal/Comcast) har af deres moderselskaber fået til opgave at etablere et Premium vod-vindue. Antal dage og pris er alt sammen gætterier.

Overfor dette ønske står mange hindringer:

1. Undersøgelser har påvist at forbrugerne slet ikke vil betale de $30-$50 dollars der nævnes.
'
2. Mange filminstruktører vil slet ikke have deres film ud i home entertainment-sektoren så hurtigt. http://www.seattletimes.com/business/premium-video... F.eks. har Chris Nolan i sin kontrakt med Warner et punkt der garantere et langt eksklusivt biografvindue. Faktisk er det kun få instruktører som ønsker et kortere biografvindue. Og de store instruktører har magten i Hollywood.

3. Biograferne vil have kompensation, dvs. andel i indtægterne filmselskaberne får fra vod.

4. Filmstudierne er bundet op af fler-årige aftaler om vindues-kronologien, som man ikke bare sådan kan komme ud af.

Der er ikke fugls møde på Filmz uikritiske videregivelse af løse rygter, som er baseret på meget tyndt grundlag.

Skriv ny kommentar: