Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 124

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  59%
 • Reindeer Games (2000)
  24%
 • Sleuth (1972)
  6%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  5%
 • Sleuth (2007)
  3%
 • Masquerade (1988)
  2%
 • Nightkill (1980)
  2%

#1

5. aug. 2014 09:11

Han har også en god humor i teksten :-)

"...the best damn crew of mostly-British bastards."

Ser frem til, at den kommer ud i Belgien :-)

#2

5. aug. 2014 14:57

Ifoelge Filmz.dk's anmelder, burde der ikke vaere meget for instruktoeren at rose sine fans og kollegaer for...
Maaske filmz skulle begynde at finde anmeldere der faktisk er i stand til at give laeseren en ide om hvilken kvalitet af en film man kan forvente?

Guardians 3 stjerner, Noah 1 stjerne... pineligt.

[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]

#3

5. aug. 2014 17:41

Enig....Filmz anmeldere har det med at give dårlige anmeldelser af film som rent faktisk er gode.
Se nu bare på IMDB hvor alle kan rate film; her får Guardians of the Galaxy 8,8 ud af 10...og de fleste aviser giver den også top karakterer.
Så når jeg ser en dårlig anmeldelse af en en film herinde, så er det da helt klart jeg skal se den LOL:).

#4

5. aug. 2014 17:59

Se nu bare på IMDB hvor alle kan rate film; her får Guardians of the Galaxy 8,8 ud af 10...Aragorn76 (#3)

The Dark Knight ligger som den fjerde højest ratede film derinde, så de ratings er alligevel ikke helt så meget værd ;-)

"I'm single! I love being single! I haven't had this much sex since I was a Boy Scout leader!"

#5

5. aug. 2014 18:59

#2 og #3 Ja, tænk at ét menneskes subjektive mening ikke stemmer overens med de andres.. For når den første anmelder har givet 6/6, så har de andre bare af at følge trop!

I saved Latin. What did you ever do?

#6

5. aug. 2014 19:07

Så når jeg ser en dårlig anmeldelse af en en film herinde, så er det da helt klart jeg skal se den LOL:).Aragorn76 (#3)

Så fik du alligevel noget ud af at besøge filmz :)

#7

5. aug. 2014 19:52

#2 og #3 Ja, tænk at ét menneskes subjektive mening ikke stemmer overens med de andres.. For når den første anmelder har givet 6/6, så har de andre bare af at følge trop!

#5 man ville tro at et paastaaeligt fjols, ville sige sin subjektive mening som var det fakta. Men som anmelder stilles der nogle krav, og her burde saadan en person vaere i stand til at skeldne imellem et personligt had eller manglende interesse for en bestemt genre og saa det at virkelig mene at den givende film ikke er interessant for den gennemsnitlige dansker.

[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]

#8

5. aug. 2014 21:47

Guardians 3 stjerner, Noah 1 stjerne... pineligtknekker (#2)

Jeg er fuldstændig ligeglad med hvor mange stjerner Just Morten eller andre filmz-anmeldere giver. Så længe de argumenterer for deres synspunkter, og det er nogenlunde læseligt. Mere kunne selvfølgelig også gøre det. Men at kritisere anmeldelserne alene på grund af karaktererne de giver, synes jeg er uholdbart.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#9

6. aug. 2014 07:15

Filmz anmeldere giver bare dårligere anmeldelser end andre medier, det er facts!.

Når en film er en Blockbuster succes, så betyder det at flertallet rent faktisk kan lide den, pånær nogle anmeldere herinde på filmz, ellers ville den jo ikke indtjene så meget.

IMDB afspejler en films popularitet hos den menige biografgænger, og så kan diverse anmeldere som Ann Lin og andre rende og hoppe.

The Dark Knight er berettiget den placering på IMDB, der er jo altid nogle få mennesker som ikke kan lide de fede film, og som hælder mere til dogme film.
Tag for eksempel Twillight filmene, som er pænt dårlige og som også får hug på IMDB selvom mange teenagere utvivlsomt er vilde med dem.

Min pointe er bare at man ikke skal høre på anmelderne før publikum har bedømt en film. Alle kan anmelde en film, men det er publikum der i sidste ende bestemmer om den bliver en succes. Tag for eksempel filmen "Bodyguard" med Kevin Costner, som blev haglet ned af anmelderne, men som publikum elskede:).

#10

6. aug. 2014 07:50

Vi har haft diskussionen om anmeldere og deres meninger et utal af gange herinde.

Kort fortalt: anmeldere anmelder film, de skriver deres egen subjektive vurdering af filmen og det er ikke en personlig fornærmelse, hvis de ikke kan lide samme film som [indsæt evt. dit eget navn her] og det betyder heller ikke, at de kun kan lide polske sort/hvid-film om fiskerinoteringer. Det er en god chance for, at de kan lide genren, da de selv vælger hvilke film der anmeldes, men måske gør filmen det bare ikke for dem.

Man læser anmeldelser for at få [indsæt anmelderens navn her]s subjektive vurdering af filmen, intet andet. Man kan så være enig eller uenig med vedkommende og har man læst nok af samme anmelder, får man en fornemmelse af personens smag og kan dermed vurdere om [indsæt filmens navn her] er man vil se, uanset om man er enig eller uenig med filmen.

Hvis man vil have et gennemsnit af publikums og anmeldernes vurderinger, så kan man bruge sites som IMDb, Rotten Tomatoes og scope.dk, og man kan bruge Box Office Mojo, hvis man vil vide hvor meget en film har indtjent.

Bare fordi en film er havnet på top 250 på IMDb, gør det altså ikke nødvendigvis til en film der er elsket af alle, INGEN film i verdenshistorien er elsket af alle mennesker. Det betyder bare, at mange mennesker kan lide den.

Eksempel:
Jeg har læst tegneserier siden jeg var lille knægt, jeg vil tro omkring 4-5 års alderen og i dag er jeg 40 år gammel. Batman har alle dage været en af mine favoritfigurer, jeg prøver at se alle tegneseriefilmatiseringer, jeg kan komme i nærheden af og jeg er stor fan af god action, som jeg er stor fan af næsten alle andre filmgenrer. Blandt de film, jeg har rated højest på IMDb, ligger der en sort/hvid-film fra 1928 og "Batman: Mask of the Phantasm".

Jeg er ikke supergod til at lave lister, men gi' mig en dags tid eller to, så kan jeg med garanti finde 250 film, jeg finder bedre end "The Dark Knight". Jeg er Batman-fan, men er ikke supervild med Nolans fortolking og er især ikke vild med Christian Bales fortolkning af Batman, samt Ledgers fortolkning af Joker. Er det en velproduceret film med gode skuespillerpræstationer og effekter? Helt sikkert, og det er måske endda en film jeg ser igen om nogle år, når jeg har fået hele trilogien på afstand.

Så, jeg kan lide actionfilm, jeg er Batman-fan, men er ikke supervild med Nolans trilogi - så er det måske bare mig der tager fejl og skal rette ind med resten, så jeg ikke skal have skudt i skoene, at jeg bedre kan lide dogmefilm bare fordi jeg ikke er enig med flertallet - er det sådan det fungerer, eller er det ok, at jeg har min egen mening, ligesom det er ok, at anmelderen har sin egen mening og udtrykker denne?

Also, hvis man reelt mener at anmeldelser er ligegyldige har jeg tre spørgsmål:

1. hvorfor læser man dem?
2. hvorfor hidser man sig op, hvis en anmelder er af en anden mening?
3. er det kun anmeldere, der er uenig i ens smag der er ligegyldige? Hvad med de 92% af de amerikanske anmeldere, der synes at "Guardians of the Galaxy" er en god film (ifølge RT)?

#11

6. aug. 2014 07:55

#9 det kommer vel an på ens egen smag. Den gennemsnitlige stemme på imdb stemmer altså ikke altid ovenens med min smag i hvert fald. Alle mennesker har forskellige meninger - det hedder individualitet. Det ansvar der hviler på ens skuldre som anmelder, ligger i det skrevne ord - ikke i karakteren.

"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

#12

6. aug. 2014 08:01

Tilføjelse til #10 -

Der kan selvfølgelig være dårlige anmeldelser, som Riqon er inde på, hvor man enten skriver som hat & briller, eller er ude af stand til at argumentere for at en film er god eller dårlig, men så er vi over i en helt anden diskussion.

#13

6. aug. 2014 08:27

Ifoelge Filmz.dk's anmelder, burde der ikke vaere meget for instruktoeren at rose sine fans og kollegaer for...
Maaske filmz skulle begynde at finde anmeldere der faktisk er i stand til at give laeseren en ide om hvilken kvalitet af en film man kan forvente?

Guardians 3 stjerner, Noah 1 stjerne... pineligt.knekker (#2)

Enig....Filmz anmeldere har det med at give dårlige anmeldelser af film som rent faktisk er gode.
Se nu bare på IMDB hvor alle kan rate film; her får Guardians of the Galaxy 8,8 ud af 10...og de fleste aviser giver den også top karakterer.
Så når jeg ser en dårlig anmeldelse af en en film herinde, så er det da helt klart jeg skal se den LOL:).Aragorn76 (#3)

YEAH I KNOW RIGHT? FILMZ MORE LIKE STINKZ.DK! RIGHT? RIGHT!?!?!

WAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! LOLOLOLOLOLOL #YOLO

Undskyld jeg ved ikke lige hvad der gik af mig der. :S

#14

6. aug. 2014 09:10

"Bodyguard" med Kevin Costner, som blev haglet ned af anmelderne, men som publikum elskede:). Aragorn76 (#9)

Ja, så må den så sandelig være en god film, den der Bodyguard.....blandt folkeskole eleverne.

Nå, men hvorfor i øvrigt også hidse sig op over en anmelder, som du i virkeligheden ligger langt fra?

Find en håndfuld anmeldere som du har tiltro til og hold dig til dem. Nu nævner du selv IMDB som guideline, hvilket er fint, men siden er heller ikke fri for trolls hvilket betyder mange useriøse stemmer, hvis man nøje analyserer på stemmerne. Det indberegnet, så rammer IMDB nu ganske fornuftigt den generelle opfattelse af gode, populære film, som Rottentomatoes også tit bekræfter. Personligt har jeg ikke tiltro til gud og hvermand, så jeg har typisk udvalgt nogle få anmeldere samt nogle folk fra min omgangskreds, som jeg kan forholde mig til. Det er da fint, at en film kan generere tal der hedder 96% på Rottentomatoes og 8.4 på imdb, det kan få mig i biografen, men det siger ikke noget om hvor jeg personligt vil ligge.

#15

6. aug. 2014 09:36

Tag for eksempel Twillight filmene, som er pænt dårlige og som også får hug på IMDB selvom mange teenagere utvivlsomt er vilde med dem.Aragorn76 (#9)

Nu nævner du "Twilight"-filmene som et eksempel på at IMDb-ratingsystemet fungerer. Har du overhovedet tjekket hvordan rating-fordelingen er på de film? Hver ny "Twilight"-film bliver på IMDb en kamp mellem fangirls, der giver filmene 10 og drenge der synes at det er noget tøsepjat og giver dem karakteren 1, på trods af at de færreste af dem der giver dem den karakter formentlig har set filmene(med mindre de er blevet hevet ind af deres kærester). "Twilight"-filmene er et godt eksempel på at deres rating-system lider af at rigtigt mange brugere stemmer 1 til de film de ikke kan lide og 10 til dem de kan lide, og at mange brugere giver karakterer før de har set filmene, som et udtryk for hvor mange de ser frem til at se filmene.

Så længe at man har sådanne og andre forbehold i baghovedet, så kan IMDb-ratingsystem dog sagtens bruges.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#16

6. aug. 2014 10:10

#11 En ting er sikkert, IMDB's gennemsnitlige karakter er lang lang langt mere nuanceret end filmz.dk anmeldere.

Hvad kan man egentlig bruge filmz karakter scala til, naar det er anmeldere som kun er til dogne film og ligende niche film. Faa dog nogle folk ind som ogsaa kan finde ud af at anmelde block buster film, saa vi faktisk kan begynde at tage filmz anmeldser alvorligt.

[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]

#17

6. aug. 2014 10:10

Når en film er en Blockbuster succes, så betyder det at flertallet rent faktisk kan lide den, pånær nogle anmeldere herinde på filmz, ellers ville den jo ikke indtjene så meget.Aragorn76 (#9)

Du har helt ret i den betragtning, at Filmz's anmeldelser ikke plejer at afspejle pøblen, og at de (i hvert fald tidligere) har formået at kalde en lort for en lort, selv om der sidder tusind fluer på den. Det er der for øvrigt også mange andre medier, der præsterer. Mange blockbusters bliver jo svinet til af anmeldere, selv hvis de tilfredsstiller et bredt publikum (eller i hvert fald får dem lokket i biografen). Forskellen på dig og mig er vel så, at hvor du beskriver det som en dårlig ting, så ser jeg det som noget positivt.

Sagen er den, at mere erfarne filminteresserede bare er bedre til at se, hvad dårlige film fejler, end den almindelige biografgænger er. Dygtige anmeldere skal være mere kræsne end Hr. og Fru Jensen, som kommer hjem efter at have set den sidste Mick Øgendahl-komedie og uden at anstrenge pandelapperne konkluderer, at "den var da meget god". Jeg læser derfor ikke anmeldelser for at vide, hvad naboen synes, eller ham fyren jeg så på bussen. Jeg vil tværtimod høre, hvad de eftertænksomme, erfarne filmkiggere synes. Det er ligesom med musik og andre kunstarter. At genkende kvalitet er faktisk noget, man skal lære gennem erfaring. Det er fx erfaring med gode sci-fi actionfilm, der gør os i stand til at se, at Transformers-filmene er noget bras, selv om mange teenagedrenge ikke er klar over, at Michael Bay tager røven på dem gang på gang på gang.

Man læser anmeldelser for at få [indsæt anmelderens navn her]s subjektive vurdering af filmen, intet andet.bruno (#10)

Du har helt ret, og dog kan jeg se en pointe i, at anmelderen bestræber sig lidt efter objektivitet og ikke bedømmer filmene ud fra helt personlige præferencer såsom "jeg havde ikke lyst til at se en rumfilm den dag" eller "jeg er mere til brunetter end blondiner i kvindelige hovedroller". En helt subjektiv anmeldelse vil da stå i fare for også at blive irrelevant for andre læsere.

Men dette er den gode gamle problemstilling med objektivitet kontra subjektivitet, hvor vi selvfølgelig alle er klar over, at ren objektivitet ikke findes, selv om det er et rigtig fint ideal at sigte efter...

The only way to beat a troll is to not play their game.

#18

6. aug. 2014 10:11

#11 En ting er sikkert, IMDB's gennemsnitlige karakter er langt mere nuanceret end filmz.dk anmeldere.knekker (#16)

Det synes jeg, ironisk nok, var en unuanceret konklusion.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#19

6. aug. 2014 10:17

#18 Og jeg synes dit indlaeg nu, er lige saa unuanceret som #13

[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]

#20

6. aug. 2014 10:22

#19 - Men #13 var morsommere :)

The only way to beat a troll is to not play their game.

#21

6. aug. 2014 10:32

Du har helt ret, og dog kan jeg se en pointe i, at anmelderen bestræber sig lidt efter objektivitet og ikke bedømmer filmene ud fra helt personlige præferencer såsom "jeg havde ikke lyst til at se en rumfilm den dag" eller "jeg er mere til brunetter end blondiner i kvindelige hovedroller". En helt subjektiv anmeldelse vil da stå i fare for også at blive irrelevant for andre læsere.

Men dette er den gode gamle problemstilling med objektivitet kontra subjektivitet, hvor vi selvfølgelig alle er klar over, at ren objektivitet ikke findes, selv om det er et rigtig fint ideal at sigte efter...Riqon (#17)

Jo, men så vil jeg mene, at problemet nok ikke er subjektivitet, men at anmeldelsen er dårligt skrevet. Så længe man argumenterer for sin holdning i forhold til filmen, kan man slippe afsted med det meste.

Hvis man skriver "jeg er mere til brunetter end blondiner i kvindelige hovedroller", vil jeg også mene, at subjektivitet ikke er problemet, men det blot er et udtryk for, at man er lidt smådum. :D

#22

6. aug. 2014 13:30

#20 helt enig, #13's indlaeg var sjovere end din.

[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]

#23

6. aug. 2014 13:52

kun kan lide polske sort/hvid-film om fiskerinoteringerBruno

Den er ellers fremragende!

Baby, it's cold outside

#24

7. aug. 2014 07:32

#20 helt enig, #13's indlaeg var sjovere end din.knekker (#22)

Vi kan desværre ikke alle være komikere.

The only way to beat a troll is to not play their game.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger