Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 189

Hvem ser du helst som Star Wars-instruktør?

 • Christopher Nolan
  29%
 • Denis Villeneuve
  28%
 • Peter Jackson
  9%
 • En anden
  8%
 • Joss Whedon
  7%
 • Tommy Wiseau
  6%
 • Taika Waititi
  5%
 • Ridley Scott
  4%
 • Zack Snyder
  3%
 • Patty Jenkins
  2%

#1

8. jul. 2014 10:49

Tømmermænd Tur-Retur er måske unfair at trække ind i artiklen, da det jo vist skulle være en ret dårlig film. Så kan man vist ikke kun give genren skylden.

Men ja, humor og komik har jo typisk også rod i ens egen kultur og selvom amerikansk popkultur har et omfang, der rækker over hele verden, så kan action altså også bare forstås af alle.

At Transformers klarer sig så godt, er selvfølgelig en gåde, når det meste af disse films action er "ulæselig", men det har vel mere med legetøjets good will at gøre og at filmene er skabt med tanken om allerlaveste fællesnævner, som kan ramme over alt i verden end noget som helst andet.

Men lad os se, hvordan Dum & Dummere 2 klarer sig. Godt nok er det 20 år siden, at den første udkom, men den har jo et legendarisk ry og et publikum, der stadigvæk er interesseret i at se mere fra dem.

Jeg undrer mig over, om komedien "forlades" i USA som følge af f.eks. Netflix? Komedier er jo ikke nødvendigvis film, man SKAL opleve i en biograf, hvorimod en actionfilm med al dens bulder og brag er mere oplagt at bruge de ekstra penge på? Med mindre at man tæller oplevelsen af at grine sammen med et rigtigt stort publikum for samme oplevelse, som når robotter og dinoer banker hinanden i Surround Sound... :)

Mænd Instruerer - Kvinder Menstruerer

#2

8. jul. 2014 11:01

Jeg undrer mig også lidt over, at komedien skulle være på retur. Det er jo ikke en genre, hvor filmene typisk koster det samme som "Transformers" eller en hvilken som helst anden actionfilm. Når filmene ikke koster en fantasillion at lave, er der jo også mindre, man skal tjene ind efterfølgende og det burde da være en langt mere sikker satsning, end en over-the-top actionfilm.

Komedier som "The Big Lebowski", "Office Space", "Clerks", "The Heat", "Anchorman" osv. - den slags film kan ikke være superdyre at producere, selv hvis de bliver lavet af/med kendte komikere.

#3

8. jul. 2014 11:19

Jeg troede da, at Transformers VAR en komedie? Hvem husker da ikke hysterisk morsomme scener som:

Moderen der er skæv af hash.
De voldsomt morsomme tvillingerobotter.
Agenten bundet til en lygtepæl uden tøj.
Robottens kæmpeklokkeværk.

Åh, mine indvolde vrider sig i indestængte latterkramper bare ved tanken.

Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

#4

8. jul. 2014 11:29

Jeg holder stadig meget af en god komedie, men det er bare ikke den slags film jeg tager i biografen for at se - jeg venter til de kommer på blu-ray/Netflix. I biografen foretrækker jeg typisk en film der virkeligt gør sig godt på det store lærred både visuelt og lydmæssigt, og det falder komedier sjældent under.

#5

8. jul. 2014 13:03

#3

Jeg vil anbefale dig, at søge læge hurtigst muligt. Det lyder til, at være et temmelig grelt tilfælde, du har reddet dig der ;)

Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah

#6

8. jul. 2014 14:07

Hvis jeg skal undvære en genre, så er komedien da ikke det værste at miste, men jeg tvivler nu kraftigt på, at komedien er helt på retur, bare fordi den ikke tjener nær så mange penge hjem i år. Desuden indeholder mange film jo komiske elementer, selv hvis de ikke typisk klassificeres som komedier.

Men da jeg stod i biografen (i Norge) i går og kiggede på programmet, så var der da flere komedier at spotte: 22 Jump Street kører for tiden. The Other Woman, er det ikke også en komedie? Og den der Seth Macfarlane-western. Jeg så store plakater for Sex Tape med Jason Siegel og Cameron Diaz. Er de ikke i gang med at lave en ny "Dum og Dummere", for resten? Er Apatow blevet arbejdsløs?

Jeg tror ikke, vi er helt sluppet af med komedien. Desuden har flere genrer det med at dø lidt ud for så at vende kraftigt tilbage igen. Eller der opstår nye genrer, som for eksempel superheltegenren, som ofte er en mix af action, komedie og drama.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#7

8. jul. 2014 16:55

den bedste komedie er Liar, liar , med jim carrey :-)

Ad lucem – mod lyset "TO BOLDLY GO WHERE NO MAN HAS GONE BEFORE..."

#8

8. jul. 2014 17:17

Endelig!

Baby, it's cold outside

#9

8. jul. 2014 20:11

X&O

Jeg så på et tidspunkt en video der forklarede hvordan komedier i dag primært bruger replikker til humor, i modsætning til handling (og skuespil), det synes jeg sgu' er meget rigtig rigtigt, og det forklarer i hvert fald hvorfor jeg er enig i, at komedier de seneste par år ikke har været noget at råbe hurra af.

#10

8. jul. 2014 21:11

Jeg så på et tidspunkt en video der forklarede hvordan komedier i dag primært bruger replikker til humor, i modsætning til handling (og skuespil)X&O (#9)

Hvilket jo næsten havde været ok, hvis det så faktisk blev morsomt. Mit problem er, at det synes jeg sjældent det bliver.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#11

9. jul. 2014 00:33

Komedier som "The Big Lebowski", "Office Space", "Clerks", "The Heat", "Anchorman" osv. - den slags film kan ikke være superdyre at producere, selv hvis de bliver lavet af/med kendte komikere.bruno (#2)

Men de film er også - med en enkelt undtagelse - 10 år gamle eller mere.

Og så sjov var "the Heat" heller ikke. Slet ikke på niveau med the Dude, Clerks eller Anchorman.

Det virker til, at TV-serier - herunder også komedieserier? - har erobret midterbanen mht. levende billeder. TV-formatete - serieformatet - tillader et langt dybere engagement og en vis opbygning af miljøet og humoren - eller dramaet.

Film har 10 minutter - højst - til at sætte scenen og 90 minutter til at gøre det hele færdigt i. TV-serien kan bruge hundrede timer eller mere på at fortælle en historie.

Det bliver mere udfoldende for forfatterne - og det er dem som er afgørende for, om en film eller serie er værd at se. Får man én god ide kan den udvikles - nogen vil sige malkes - meget længere og dybere, end de nogensinde vil opnå på film.

Dermed ikke sagt, at nogle film egner sig bedst til filmformatet. Anchorman ville sikkert hurtigt bliver trættende. Leon fungerer helt fantastisk på film og ville blive unødig langtrukken i et serieformat. Men jeg kan ikke forestille mig Breaking Bad, Boardwalk Empire, Sopranos eller Arrested Development fungere som 120 minutters film.

"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

#12

9. jul. 2014 05:50

Hvis man ser bort fra hvor man ser filmene er succes raten lav og det samme gælder action film. Der bliver lavet 1-2 film om året(og nogle år ingen) som virklig er gode.

This is just until June

#13

9. jul. 2014 07:41

Men de film er også - med en enkelt undtagelse - 10 år gamle eller mere.

Og så sjov var "the Heat" heller ikke. Slet ikke på niveau med the Dude, Clerks eller Anchorman.nwinther (#11)

Jeg tror du glemte at læse resten af mit indlæg og hoppede direkte til listen af film. Jeg taler om, at komedier som ovenstående, ikke kan være dyre at producere, altså er de en mindre økonomisk satsning end et effektorgie.

Om filmene blev lavet for 50 år siden eller fem min. siden, er da sagen ligegyldig, det kan ikke være specielt dyrt at lave en film, der fx foregår i et kontormiljø, derfor eksemplet "Office Space".

Og jeg forholder mig i øvrigt ikke til, om filmene er sjove eller ej, det er bare en liste over forholdsvis succesfulde komedier - humor er alligevel vanvittigt subjektivt.

#15

9. jul. 2014 18:14

Jeg forestiller mig, at aktion er universel, mens humor er mere kulturpræget. Yes, no?

Redrum Redrum Red...Rum Red...what?

#16

9. jul. 2014 18:44

Yes .

Ad lucem – mod lyset "TO BOLDLY GO WHERE NO MAN HAS GONE BEFORE..."

#17

9. jul. 2014 18:52

hvorfor ikke putte et billede af en sjov mand på istedetfor???tricopulus (#14)

Det er lidt vanskeligt at se, men er det ikke Jim Carrey på billedet?

The only way to beat a troll is to not play their game.

#18

9. jul. 2014 19:37

svært at se ja ........

Ad lucem – mod lyset "TO BOLDLY GO WHERE NO MAN HAS GONE BEFORE..."

#19

9. jul. 2014 19:41

Det er Carrey.

Smile, you son of a bitch!

#20

9. jul. 2014 20:31

ok.
grøn er vårens hæk............
men nok ikke ment sådan her ... http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/2918911/Jim/

men fra hvilken film er nyhedsbilledet så fra???

Ad lucem – mod lyset "TO BOLDLY GO WHERE NO MAN HAS GONE BEFORE..."

#21

9. jul. 2014 20:40

"Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

Smile, you son of a bitch!

#22

9. jul. 2014 21:25

okay, tak.

Ad lucem – mod lyset "TO BOLDLY GO WHERE NO MAN HAS GONE BEFORE..."

#23

9. jul. 2014 23:22

Som jo helt sikkert er en komedie - hmmmm...

Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil: http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440

#25

20. jul. 2014 14:58

http://blogs.bt.dk/sorenhoy/2014/07/20/de-nye-komediestjerner/T. Nielsen (#24)

Hehe.. dog vil jeg mene, at det snart bør nærme sig enden for de navne Høy nævner. Det har nemlig længe været en storhedstid for de nævnte navne, og der må snart komme lidt frisk blod til inden det går helt i tomgang for dem.

"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

#26

20. jul. 2014 15:34

Jeg skal hverken trække fra eller lægge til. Bemærkede blot artiklen, som jo nærmest gik stik imod Filmz artikel.

Baby, it's cold outside

#27

21. jul. 2014 23:50

Som stor af Apatow og hans disciple, så er jeg i hvert fald langt mere enig med Høy end med filmz. This is 40 er en vanvittig god komedie for voksne, der er langt bedre end samtlige tømmermændsfilm tilsammen.

Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil: http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440

#28

22. jul. 2014 11:02

#27

Sjovt du lige nævner This is 40, som jeg klart synes er den svageste af alle Apatow filmene - som jeg ellers også selv sædvanligvis er stor fan af. This is 40 har faktisk utroligt få sjove momenter og er direkte dårlig, som den eneste af hans film jeg har set.

#29

22. jul. 2014 11:15

Netop Apatow har da haft kæmpe succes de sidste 10-års tid, og stjerner som Seth Rogen, James Franco, Jason Segel, Jonah Hill, Paul Rudd og mange flere har været med til medvirke i (og ofte producere) en række af de sjoveste komedier (imo).

Humoren har måske ændret sig en smule - den er blevet mere grov, sort og ironisk - det er ofte de mere letbenede komdier (og de romantiske) der får høvl...

"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”

#30

22. jul. 2014 11:17

(og nu læste jeg lige BT-artiklen - jeg er ret enig med Høy ;) )

"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”

#31

31. jul. 2014 09:51

Til dem, der er interesseret i den slags, så var jeg i går i Radio24syv for at tale om komedier i forlængelse af den her nyhed.

Kan lyttes her: http://arkiv.radio24syv.dk/photo/10101283

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger