Spider-Man: Homecoming” og “Thor: Ragnarok” havde produktions-budgetter i størrelsesordenen 175-180 millioner dollars. Det overgår “Black Panther” – fordi det er en vigtig film.

Se også: DC-fangruppe opfordrer til negativ rating af “Black Panther”

“Black Panther” er nemlig en af de første større superheltefilm med en sort superhelt i hovedrollen. Derfor er årets første Marvel-film en stor film med et stort budget:

”De ressourcer, der er brugt på denne film, er lige så store, faktisk større end vores seneste par film. Det er en stor fortælling, der fortjener at blive fortalt på en stor måde på grund af alle de kulturelle og politiske årsager, som folk taler om,” siger Feige til Vulture.

Marvel Studios har da også gjort sig umage med ikke at ‘hvidvaske’ “Black Panther”.

Således er instruktør Ryan Coogler sort, Chadwick Boseman i hovedrollen er sort, Michael B. Jordan som skurken er sort, og soundtracket er signeret af selveste Kendrick Lamar.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (38)
Gravatar

#1 Gorman 1 måned siden

De er også lykkes med det. Filmen virker (det fantasifulde til trods) yderst troværdig og autentisk med netop aktuelle politiske og kulturelle problemstillinger. Er vi indadvendte og os selv nok eller vil vi - inden for de givne og valgte rammer - åbne os og give vores bidrag til verden.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 Star Trek fever 1 måned siden

Aha. Så for at undgå divserse kampagner, så skal der gåes til den. Fa***e om jeg skal se den. Det jo til at brække sig over
Gravatar

#3 Mejse 1 måned siden

#2 heldigvis er de nok ligeglade :D

forstår ikke hvordan du kan se det du gør som bedre ?
Gravatar

#4 Star Trek fever 1 måned siden

Fordi der skal startes en modbølge mod det pjat. Mennesker er mennesker. Hold op med at politisere det. Racisme forsvinder aldrig, når der konsekvent er positiv særbehandling af sorte
Gravatar

#5 Mejse 1 måned siden

#4 men det fixer jo ikke noget, en modbølge gør bare forskellen større, og begge sider bliver mere ekstreme.....det er den værste måde at løse det på der findes
Gravatar

#6 Johnny42 1 måned siden

Det giver jo mening at det meste af castet er sort, da de er det i tegneserien, og det foregår i et afrikansk land. Men man kunne vel godt have anvendt en hvid instruktør, uden at være blevet beskyldt for white-washing. Jeg ved ikke om nogen ville have kunnet se forskellen, hvis instruktøren ikke havde været sort. Nu kan jeg så ikke brokke mig over slut-resultatet, så jeg går ud fra at det var den bedst kvalificerede, der blev valgt. Men på samme måde behøver det jo ikke være en kvinde der instruerer en kvindelig superhelte-film, men det er åbenbart det der er trenden lige nu.

Der hvor det også er ved at kamme over at man nu angriber Disney for at hyre to talentfulde mandlige manuskriptforfattere, til at skrive en række manuskripter til kommende Star Wars film, hvor nogen mener man burde have hyret kvinder i stedet. Disney ville være tåber, hvis de ikke fik fat på disse 2. Hvis der var en hærskare af kvinder parat, som alle blev afvist, kun fordi de er kvinder så ville man have en sag, men det er altså svært at hamle op mod den massive succes der er Game of Thrones, og hvis man ikke havde fået fat i disse 2, så havde det jo været den modsatte diskussion. Så havde man afvist dem, fordi de er MÆND, og man ville have sendt et statement om at man sandelig også var hoppet med på #metoo bølgen.
Gravatar

#7 Gorman 1 måned siden

#4 stop nu - positiv særbehandling af sorte! Du kender ikke meget til den store verden. Ville du helt ærligt germe bytte dit liv med dem du synes bliver i og åh så uretfærdigt godt behandlet? Det tror jeg næppe du vil.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#8 Mejse 1 måned siden

#4 noget helt andet ud over at det er den værst tænkelige metode at løse noget på, det er jo ikke positiv særbehandling der skabte racisme, eller grunden til det stadig er her, det er faktisk omvendt og ved at starte en "modbølge" forstærker du det bare.
Gravatar

#9 Star Trek fever 1 måned siden

Næh. Man stopper racisme ved ikke at fremhæve de forskelle der åbenbart er. Jeg kan ikke se forskelle på mennesker, udover de forskellige træk de har. Alt efter verdensdele osv. Men politisk korrekthed gør ikke andet end at nære racismen og holder den derved i live.
Gravatar

#10 Gorman 1 måned siden

# 9 Jeg kan ikke se at man udøver politisk korrekthed ved at lave en film - der omhandler en sort superhelt i et afrikansk land og med sort persongalleri - med også at besætte instruktør og soundtrack med sorte kunstnere. Herregud, stort set alle andre Hollywood film er kun besat med hvide på alle de poster, så hvordan kan det modsatte så være urimeligt, kunstigt eller politisk korrekt? Hvis du mener at der skal tvinges hvide ind i filmproduktionen, så er det jo netop dig, der forlanger politisk korrekthed...

For mig er det da bare at gøre filmen og setup'et så autentisk som muligt. I øvrigt er filmen fyldt med mange hvide biroller.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#11 Kau 1 måned siden

Blade og Hancock er vel også sorte superhelte, men dem glemmer vi da bare.........
Gravatar

#12 Johnny42 1 måned siden

#11 Dengang var der jo så ikke bare samme fokus på at castet samt instruktør absolut skulle være sort. Det ville nok have skabt et ramaskrig hvis man havde ændret på Blade, men Hancock er en original superhelte film hvor det ikke var afgørende at han er sort, men da man hyrede Will Smith til rollen var det den farve han havde.
Gravatar

#13 Gorman 1 måned siden

# 11 og 12 - Og ikke mindst: Blade og Hancock foregår ikke hovedsagligt i Afrika i Wakanda, hvor alle er sorte!!
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#14 Justin 1 måned siden

#11

De er superhelte der tilfældigvis har en mørk hudfarve

Her er der tale om en film hvor man har brugt ekstra mange penge, for at kunne lave en god Neger film, men man har været så opsat på at det skal være en Neger produktion, at man glemte at holde med om man faldt ned i grøften på den anden side at vejen
Gravatar

#15 Mejse 1 måned siden

#9 som du selv sagde vil rasicme altid være der, ikke på grund af politisk korrekthed, men fordi at mennesker, altid vil have behov for at finde lette "ofre" og du er godt klar over at ved at starte en "modbølge" eller mene det er løsningen, så gør du forskel på mennesker ik ?

ved at råbe politisk korrekthed, hver gang der er nogen der siger noget, bidrager du til problemet, du på ingen måde løser det, det er lidt som at få en eller anden sygdom, og i stedet for at tage kuren, mene at løsningen er alle bare får sygdommen, mere ekstremisme har aldrig løst ekstremisme, det eneste det gør er at gøre problemet værre.

#14 ja der er brugt flere penge, fordi at de mente det var hvad der skulle til, for at leverer den film de gerne ville, en film der forresten ser ud til at blive en af de bedst indtjenende marvel film, så de er måske faldet ned i grøften, men grøften er fuld af guld, og mon ikke man har valgt sort instruktør, og sort soundtrack, af den simple grund at de sandsynligvis ved lidt mere om den kultur, man prøver at vise, det er hverken politisk korrekthed eller blackwashing, det er smart....hvis jeg skulle lave en film, om elefanter ville jeg jo heller ikke finde en tiger ekspert til at hjælpe mig, det ville da være dumt.
Gravatar

#16 BlackJesus 1 måned siden

Racismen kan man da også finde her på siden, som nr. 14 tydeligt udtrykker.

Flot at snakke om særbehandling, når der ikke engang kan undgås racisme i et lavtbefolket forum som filmz..

Gravatar

#17 Kaversmed 1 måned siden

Mejse (15) skrev:
ved at råbe politisk korrekthed, hver gang der er nogen der siger noget, bidrager du til problemet, du på ingen måde løser det, det er lidt som at få en eller anden sygdom, og i stedet for at tage kuren, mene at løsningen er alle bare får sygdommen, mere ekstremisme har aldrig løst ekstremisme, det eneste det gør er at gøre problemet værre.


Hørt!

Et eller andet sted bunder det i at folk er så skide usikre på sig selv, at de føler sig truet af de her bevægelser fra bl.a. kvinder og sorte. Jeg kunne forstå hvis bevægelserne handlede om at udrydde hvide mandlige skuespillere fra filmbranchen, men det er jo slet ikke det, det handler om. Jeg siger ikke at bevægelserne altid håndterer det her helt rigtigt, men at det kan få folks pis i kog, siger vist mere om dem selv.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#18 SublimeKen 1 måned siden

Kau (11) skrev:
Blade og Hancock er vel også sorte superhelte, men dem glemmer vi da bare.........


Ligesom Luke Cage, så er det at være sort, en stor del af Black Panther's identitet. Blade er en "superhelt" hvis hudfarve tilfældigvis er sort, det samme med Hancock.
Gravatar

#19 Mejse 1 måned siden

#17 exactly, hvorfor forbedre noget, eller håndtere et problem, når man bare kan råbe "DET ER ALLE DE ANDRE"
Gravatar

#20 Gorman 1 måned siden

# 19 fordi nogen er usikre og gerne vil være dejlig fri for at udøve selvindsigt og stille sig selv ubehagelige udviklende spørgsmål. Verden skal være nem at forstå og helst med syndebukke, så man selv kan påtage sig offerrollen Du er enten med eller imod mig. Sort/hvidt. Men husk at "Only Sith deals in absoluts (quote Obi Wan) :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#21 Mejse 1 måned siden

#20 jep det er en af menneskehedens mere utiltrækkende tilbøjeligheder :)
Gravatar

#22 Hive 1 måned siden

Jeg glæder mig allerede til beskyldningerne om racisme hvis ikke den vinder en håndfuld Oscars for et eller andet.
Gravatar

#23 Star Trek fever 1 måned siden

Den vinder det hele. Der jo bred stemning for at sorte skal vinde. Talent eller ej
Gravatar

#24 Justin 1 måned siden

#15
Nej, jeg tror ikke at fordi man er neger så ved man meget om neger kulturen
Ligesom jeg heller ikke tror at man er god til basketball fordi man er høj

Så det med at alle negre er eksperter i neger kultur, hvor kommer den fejlslutning fra ?

#22
Måske de uddeler en Oscar til bedste Neger ??

Gravatar

#25 Morten Vejlgaard Just 1 måned siden

#Alle: Uenighed er udmærket. Men hold nu også lige debat-tonen på et udmærket niveau. Tak!
Gravatar

#26 Mejse 1 måned siden

#24 er lidt i tvivl om hvor jeg sagde, at alle sorte var eksperter ? sagde ordret "sandsynligvis ved lidt mere om kulturen" :) så hvis du nu startede med at læse hvad jeg skriver kan vi gøre lidt fremskridt :)

men hvad er det helt præcist du vil have ? burde de have valgt en hvid instruktør ? det er jo ikke fordi han ikke er kvalificeret, og han passer ret godt på den profil, de har på de fleste af deres instruktører, "mindre" folk med gode film bag sig som tydeligvis har potentiale, men som ikke har haft så mange store succeser, at de ikke kan "styres" om han ved noget om sort kultur eller ej, skal jeg ikke kunne sige jeg kender ham ikke, men chancen for det er da større end hvis man valgte en tilfædig hvid intruktør, må indrømme jeg har svært ved at se problemet.
Gravatar

#27 Justin 1 måned siden

#26
Så vi er altså enig om af det at være Neger ikke nødvendigvis betyder at man ved mere om Neger-kulturen end en der ikke er Neger ?

Jeg vil have de vælger den bedste instruktør, fordi vedkommen er den bedste indtruktør de kan få fat i

Gravatar

#28 Mejse 1 måned siden

#27 selvfølgelig ikke, var heller ikke i nærheden af det jeg sagde, du burde altså læse ordentligt efter :)

og det ved du de ikke har fordi han er sort eller hvad ? men lad os da hører alle dem, du bare ved havde gjort det bedre, selv uden at have set filmen, eller noget andet end at ham de valgte er sort, og har lavet gode film tidligere.
Gravatar

#29 SublimeKen 1 måned siden

Nu vil jeg altså lige sige, at på trods af at Ryan Coogler er sort, så er han altså også en fremragende instruktør (Creed, Fruitvale Station). Så jeg tror bestemt han blev valgt pga sine kvalifikationer. Om det at han var sort var vigtigere for Marvel end hans kvalifikationer skal jeg ikke kunne sige, men manden har altså samtidigt de rigtige kvalifikationer til at lave denne film, så dette burde slet ikke være et emne. Det er jo ikke fordi de har valgt en halvdårlig instruktør til jobbet, bare fordi han var sort. Ryan Coogler er umiddelbart en af de bedste nyere instruktører der findes lige for tiden, så det at han tilfældigvis også er sort, burde ikke være fokus punktet.

Jeg ville kunne forstå kritikken, hvis de havde valgt en dårlig instruktør bare fordi han var sort, men dette er langt fra tilfældet, så må indrømme at jeg finder kritikken ignorant, biased og måske en smule racistisk.
Gravatar

#30 Mejse 1 måned siden

#29 exactly og han passer især marvel instruktør profilen perfekt, men selvfølgelig er det politisk når en sort, bliver valgt som instruktør det siger jo sig selv eller noget i den stil.
Gravatar

#31 Gorman 1 måned siden

# 30 Trist at det har politisk relevans, og at det pisser visse folk så meget af. Empati har trange kår - også her på filmz.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#32 Mejse 1 måned siden

#31 har aldrig helt forstået det, hvordan er folk endt op med at tro at fordi nogen bevægelser, råber op om dit og dat (noget relevant andet langt fra) så skal man bare råbe igen og gerne højere, og så bliver alt bedre.

altså ja, nogen gange vil der være politik, og pres indblandet, i beslutninger, men betyder det virkelig at man skal kaste sig frådende over hver eneste, mulighed og råbe "fuck politisk korrethed"

som sagt kunne jeg forstå det, hvis det var langt fra kvalificeret folk der var valgt, men det er jo ikke tilnærmelsesvis den situation der er.

folk er sære :)
Gravatar

#33 Gorman 1 måned siden

Åh nej, nu bliver de stakkels konspiranterne bekræftet i deres værste anelser: https://www.bt.dk/film-og-tv/black-panther-paa-vej...
Hvor er livet uretfærdigt...
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#34 Bachone 1 måned siden

#alle

Hvis nu, hvis nu!... at filmen hed White Panther og var kun med hvide skuespillere, var det så ok?

eller er det kun ok når det er sorte der gør det?

kinesere har også kun primært kinesere med i deres film har jeg lagt mærke til, og det er også helt ok?

er det ikke ved at være "hvide" der er minoriteten efterhånden?

til info er jeg egentlig pisse ligeglad, jeg gider ikke læse om det lort da det rager mig en papand hvilken hudfarve skuespillerne har og om de er kvinder eller mænd bare det passer ind og de ikke gør wonder woman til en mand, eller iron man til en pige... (tjah....)

læste denne artikel grundet god clickbait..
Gravatar

#35 Bachone 1 måned siden

hov hey vent!
er stan lee så udskiftet med en sort skuespiller ??
Gravatar

#36 Kaversmed 1 måned siden

#34 For det første så er Black Panther ikke en film, hvor kun sorte skuespillere må være med. Et hurtigt kig på rollelisten ville have afsløret for dig, at både Martin Freeman og Andy Serkis er med. Derudover så er Black Panther baseret på en figur fra AFRIKA - jeg kan vitterligt ikke se noget kontroversielt i filmen. Det er kun fordi anti-social justice warriors har for lidt at gå op i.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#37 Justin 1 måned siden

#28
jeg læser ordentilgt efter, jeg pakker bare ikke mine meninger ind som andre kan finde på af gøre


Det var dig der sagde af man havde valgt ham netop fordi han var Neger og derfor måtte formodes af vide mere om Neger kulturen

Det der med af slutte af med af letterliggøre personer, der virker ikke for Kim, og det virker heller ikke for dig, så jeg undrer mig over hvorfor i gør det
Gravatar

#38 Mejse 1 måned siden

#37 pakker skam ikke min mening ind, skriver præcis hvad jeg mener, nemlig at der er en sandsynlighed for at de ved mere om kulturen, og at det derfor giver mening at vælge dem, mest bare som et ekstra plus, det var på ingen måde det du fik ud af det, hvilket betyder du tydeligvis ikke læser ordentligt efter :)

det var så igen ikke det jeg sagde :) bare læs ordene og hold din egen mening væk fra dem så skal du nok ramme rigtigt

hvis du tog det som latterliggørelse, underskylder jeg, var bestemt ikke ment som sådan, det er et helt reelt spørgsmål, og det virker mere bare som om du ikke kan svare end at du egentlig føler dig latterliggjort :)

Skriv ny kommentar: