Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 103

Hvem ser du helst som Star Wars-instruktør?

 • Christopher Nolan
  26%
 • Denis Villeneuve
  25%
 • En anden
  10%
 • Peter Jackson
  9%
 • Joss Whedon
  8%
 • Taika Waititi
  7%
 • Tommy Wiseau
  6%
 • Ridley Scott
  5%
 • Zack Snyder
  3%
 • Patty Jenkins
  2%

#1

26. oct. 2016 09:34

*facepalm*

#2

26. oct. 2016 09:53

Hvordan dælen kan man sige, at man kun vil have kvindelige instruktører, uden at det er forskelsbehandling? Hvis man vender det om og siger at man kun ville ansætte mandlige instruktører til en serie, ville det da vække ramaskrig.

#3

26. oct. 2016 10:09

Hvordan dælen kan man sige, at man kun vil have kvindelige instruktører, uden at det er forskelsbehandling? Hvis man vender det om og siger at man kun ville ansætte mandlige instruktører til en serie, ville det da vække ramaskrig.rauhe (#2)

Der er fordi "ligestilling" i mange vestlige lande ikke længere handler om ligestilling, men om positiv særbehandling af kvinder.
Eksempel: Der skal indføres kvoter på hvor mange procent kvinder der findes i lederstillinger
...men der skal f.eks. ikke indføres kvoter på hvor mange kvinder der er ansat som kloakarbejdere eller skraldemænd.

On topic:
Jeg så hele første sæson af Jessica Jones og jeg synes faktisk at serien var kedelig - der var for meget snak og for lidt action - jeg manglede simpelthen noget mere superhelteagtigt.
Skuespillet var godt, men jeg synes ikke den havde noget som mindede mig om at det var en Marvel-serie.
Jeg er ikke sikker på jeg skal se sæson to af JJ.

I felt a great disturbance in the Force, as if millions of voices suddenly cried out in terror and were suddenly silenced.

#4

26. oct. 2016 10:46

#2 fuldstændig enig. Har ikke noget imod kvinders ligestilling, men det skal gøres uden forskelsbehandling.

#5

26. oct. 2016 12:16

Så blev sæson 2 af JJ lagt i graven. Gider ikke den positive særbehandling af kvinder. Ligestilling ja. Men sku ikke det her

#6

26. oct. 2016 12:20

Der kan sku nå at ske mange endringer på 18 måneder. Særbehandling er forkert, men jeg er sku ret ligeglad. Faktisk glæder jeg mig lidt til at se hvad et team a kvinder kan gøre med en superhelte serie uden maskulint input.

Om intet andet bliver det da noget nyt.

#7

26. oct. 2016 14:24

Virtue-signaling?

Jeg fristes til at sige "Så lad dog pigebarnet". Hvad er det værste der kan ske? Der er vel næppe noget mere ligegyldigt, end hvem der laver film og TV?

Jeg ved godt, at der er masser af serier, hvor det kun har været mandlige instruktører. Men showrunners på dé serier, har aldrig udtrykt, at det var med vilje - altså de valgte mandlige instruktører, fordi de havde en tissemand. Fruen kan vel bare ansætte instruktører med en tissekone. Hvorfor fortælle om det til gud og hver mand? Medmindre man altså gør det for opmærksomhedens skyld (på egen person, forstås)?

Men hvorfor stoppe ved instruktøren? Hvorfor ikke lave en produktion, hvor det kun er kvinder som står for lyssætningen? Eller kun er kvinder, som står for elektrikerarbejdet? Eller...

Som Mr. AC siger, så er det bemærkelsesværdigt, at det kun er i de magtfulde stillinger - altså dér, hvor du beder andre om at gøre noget - som kvinderne søger kvoter for. De arbejder, hvor det er surt slid, er ikke så interessante. Hvorfor mon ikke?

"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

#8

26. oct. 2016 14:30

#3 Jeg er bange for at du har ret i at "ligestilling" faktisk betyder "positiv særbehandling til kvinder" :(

#9

26. oct. 2016 15:26

Så bliver der nakkes slemme mænd hele tiden haha

#10

26. oct. 2016 17:07

I sidste ende er det gudhjælpemig da ligegyldigt om det er en kvinde eller en mand der instruerer et afsnit af en serie eller en film. Synes det er helt fint med denne beslutning - specielt i en serie som Jessica Jones hvor kvinderne er de mest centrale karakterer. Det skaber sikkert en hel anden dynamik som kun bliver forfriskende at opleve. Desuden findes der utallige mere end kompetente kvindelige TV-instruktører. Folk som Michelle MacLaren og Lesli Linka Glatter hører til blandt den absolutte elite i TV-regi.

#11

26. oct. 2016 19:28

Medmindre folk boykotter alt Marvel laver over en længere periode, så tror jeg Marvel er ligeglade med om de mister nogle seere af en enkelt tv-serie.

#12

27. oct. 2016 15:56

Lader til det vigtige kriterie for at arbejde som instruktør på den serie, er at man er kvinde. Man behøves åbenbart ikke kunne instruere. Kvinderne tager hævn - nu kønsdiskriminere de. De er ikke en skid bedre.

"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger