Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 88

Hvem ser du helst som Star Wars-instruktør?

 • Denis Villeneuve
  27%
 • Christopher Nolan
  24%
 • En anden
  10%
 • Taika Waititi
  8%
 • Peter Jackson
  8%
 • Tommy Wiseau
  6%
 • Ridley Scott
  6%
 • Joss Whedon
  6%
 • Zack Snyder
  3%
 • Patty Jenkins
  2%

#1

9. may 2014 10:00

Det kan kun løfte filmen, men jeg havde hellere set han bruget tid på andre projekter, da Scott ikke har et niveau mere, der er ham værdigt (selv om jeg da ærligt håber at måtte æde mine ord:)

Baby, it's cold outside

#2

9. may 2014 10:44

Det kan kun løfte filmen, men jeg havde hellere set han bruget tid på andre projekter, da Scott ikke har et niveau mere, der er ham værdigt (selv om jeg da ærligt håber at måtte æde mine ord:)T. Nielsen (#1)

Ville du være ærgelig over at æde dine ord eller glad for at æde dine ord.... ;-)

Jeg ville bestemt være glad. jeg krydser alt hvad jeg har, for at han kan finde tilbage til sit gamle sci-fi niveau.

#3

9. may 2014 11:21

Fedt!

Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers. Newt: It won't make any difference...

#4

9. may 2014 12:00

#2 Jeg skrev da ærligt, så jeg må misse din pointe?

Baby, it's cold outside

#5

9. may 2014 13:45

Men vigtigere er, om de har fundet nogen, der kan skrive en historie uden direkte latterlige plothuller og karakterer...

#6

9. may 2014 14:10

Som en af dem fra generatioen der voksede op med Alien, håber jeg Ridley finder sine gamle dyder frem igen. Jeg kunne godt lide Prometheus, men den historie havde så meget mere potentialle. Lad os få en film hvor det er karakterne der bære filmen.

#7

9. may 2014 15:35

Som en af dem fra generatioen der voksede op med Alien, håber jeg Ridley finder sine gamle dyder frem igen. Jeg kunne godt lide Prometheus, men den historie havde så meget mere potentialle. Lad os få en film hvor det er karakterne der bære filmen.batman291 (#6)

Enig i at historien har et rigtigt godt potentiale. Instruktør og manuskript-forfatter skal bare lige gøre sig lidt mere umage. Der var for mange dumme handlinger og manglende/urealistiske motiver for nævnte handlinger i Prometheus. Det er ærgerligt fordi for hver scene, der indeholder Hollywood-idioti for dramtisk effekt, mister man lidt for filmen. Alien var fantastisk fordi man tænkte "ja, sådan tror jeg sgu også jeg ville ha' sagt og gjort i den situation". Alien var en realistisk science fiction film, ud fra en menneskelig betragtning.

Fassbender er interessant og burde ha' haft meget mere screen time. Er ret begejstret for hans TED-tale i promotion-materialet.

#8

9. may 2014 16:18

#7 Lige præcis! :) Det er virkelighedstro personer og handlinger de foretager sig i Aliens. Det er også derfor Game of Thrones nyder så god succes, og alle jeg kender krummer tæer af Hobbitten og LoTR. De er for platte og indiana jones agtige, og selvom at Prometheus ikke har indiana jones elemented, så agerer folk fuldstændig urealistisk og utroværdigt. Jeg håber vi får den gamle Ridley Scott tilbage igen! :)

#9

9. may 2014 19:56

ja, håber også det blir en god historie ................

Ad lucem – mod lyset "TO BOLDLY GO WHERE NO MAN HAS GONE BEFORE..."

#10

10. may 2014 01:29

BN

alle jeg kender krummer tæer af Hobbitten og LoTR. De er for platte og indiana jones agtigeUlver (#8)

Nådada. ;-)

"The feel of the experience is the important thing, not the ability to verbalize or analyze it." (Stanley Kubrick)

#11

10. may 2014 10:12

Bare rolig BN, der bor ikke ret mange på den institution;-P

Baby, it's cold outside

#12

10. may 2014 11:03

BN

#11:

LOL

Mjah, det er sjældent at man ser både LOTR, Indiana Jones og Hobbitten blive smidt i en og samme "tåkrummende dårlige film"-pulje.

"The feel of the experience is the important thing, not the ability to verbalize or analyze it." (Stanley Kubrick)

#13

10. may 2014 15:01

Prometheus er så genial at få mennesker fatter den til over sokke kanten, jeg er helt klart frisk på mere.
(jeg var en af dem der skulle have den forklaret, men den er genial)

#14

10. may 2014 16:06

Prometheus er så genial at få mennesker fatter den til over sokke kanten, jeg er helt klart frisk på mere.
(jeg var en af dem der skulle have den forklaret, men den er genial)Roxtaf (#13)

Please enlighten us?

Ikke fordi jeg ikke synes filmen var god, men ligefrem genial. Historien havde kæmpe potentialle, men formåede desværre ikke.

#15

10. may 2014 23:58

#13

Jeg er lodret uenig.

Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah

#16

11. may 2014 01:36

Prometheus er så genial at få mennesker fatter den til over sokke kanten, jeg er helt klart frisk på mere.
(jeg var en af dem der skulle have den forklaret, men den er genial)Roxtaf (#13)

Please enlighten us?

Ikke fordi jeg ikke synes filmen var god, men ligefrem genial. Historien havde kæmpe potentialle, men formåede desværre ikke.batman291 (#14)

Der er et underliggende tema i filmen der handler om skabelse og magt. Alt imens menneskerne prøver at finde frem til hvem der skabte os og hvorfor, stiller androiden David det samme spørgsmål til dem; "Why did you create me?" Man kan så tag den tankegang et skridt videre og spøger; "hvem skabte Ingenørende?" som har en meget stor lighed med kloner/androider. Udryddet Ingenørende deres skabere? Og prøvede de at udrydde mennesket, at frygt for vi en dag ville udrydde dem? Vil androider en dag bliver uafhængige nok til at kunne udrydde mennesket? "A King has his reign. He dies. It's the natural order of things." siger Vicker passende i filmen.

Men mere interessant er den Græske mytologi om titanen Prometheus, som der skaber mennesket ud af ler, og giver mennesket fremdrift med gaven ild, stjålet fra guden Hephaestus. Zeus straffer derefter Prometheus ved at kæde ham til et bjerg, hvor en ørn hver dag vil flå hans lever ud fra hans mave. Denne ideologi låner sig meget til filmen, der som sagt handler om skabelse og magt, men hvor vi også flere gange ser hentydelser til Prometheus der for flået sin lever ud. Blæksprutten som der kommer fra Shaws mave, den alien der i sidste scene kommer ud af Ingenørens mave, og vægskulpturen i rumskibet hvor man kan se en Ingeniør der har fået revet højre side af sin mave ud.

Men Prometheus havde også en bror, Epimetheus, som Zeus efterfølgende giver en gave til for yderliger at hævne sig over Prometheus og menneskeheden. Gaven som Zeus skaber er Pandora og hendes æske, som de fleste ved er den der skaber sygdom, ondskab, og kaos i verden, efter Pandora åbner den. Og hentydningen til det er selvfølgelig ‘the black goo’, som der på samme måde skaber sygdom, ondskab, og kaos i filmen. Magtkampen imellem Ingenørende, menneskerne, og androiderne, kan også siges at være en hentydning til konflikten imellem Zeus, Prometheus, og Epimetheus.

Det er hvad der gør filmen til en lille genistreg.

"A day without laughter, is a day wasted." –Charlie Chaplin

#17

11. may 2014 11:09

#16

At ridse græsk mytologi op gør ikke en film genial i min bog. Det kan jeg sådan set Google mig frem til. Ikke at filmen ingen forbindelse har til det. Jeg stiller bare spørgsmålstegn ved, hvorvidt det sådan for alvor er vellykket. En film som "A Dangerous Method" er ikke i sig selv genial fordi den omhandler Freud og Jung. Spændende udgangspunkt, ikke en særlig god film.

#18

11. may 2014 11:48

Prometheus er en analogi, eller har lidt præg af dette måske nok nærmere. Et sammenrod indrømmet og fyldt med Google symbolik. Psykologisk er karaktererne svagt understøttet og den har ret mange direkte tåbelige indfald og plotmangler (nej, ikke fordi den skal forklare mere!). Den så ellers god ud og historien havde da bestemt potentiale. At den skal foregå i samme univers som mesterværker 'Alien' synes jeg dog er lidt irriterende. 'Alien' var langt mere sublim i dens tilgang, fremfor så udtalt papreligiøs! Nuvel, måske en to'er kan redde lidt, men jeg frygter det modsatte:-/ Men som Bruno ville sige, så står det mig frit for at ignorere den:-)

Baby, it's cold outside

#19

11. may 2014 14:32

Prometheus går også dybere end Græsk mytologi.Planetens navn LV-223, kan også siges at være en hentydning til bibelen 22:3.

Leviticus 22:3
Say to them: "For the generations to come, if any of your descendants is ceremonially unclean and yet comes near the sacred offerings that the Israelites consecrate to the LORD, that person must be cut off from my presence. I am the LORD".

En hentyding til at have magt over sin skabning.

Luke 22:3
And Satan entered into Judas who was called Iscariot, belonging to the number of the twelve.

En hentyding til 'the black goo', og hvordan den overtager menneskerne.

Jeremiah 22:3
This is what the LORD says: "Do what is just and right. Rescue from the hand of the oppressor the one who has been robbed. Do no wrong or violence to the foreigner, the fatherless or the widow, and do not shed innocent blood in this place".

Muligvis en hentydning til hvorfor Ingenørende valte at vi skulle udryddes. Slog vi en af dem ihjel, og hang ham på korset?

Movies.com: We had heard it was scripted that the Engineers were targeting our planet for destruction because we had crucified one of their representatives, and that Jesus Christ might have been an alien. Was that ever considered?

Ridley Scott: We definitely did, and then we thought it was a little too on the nose. But if you look at it as an “our children are misbehaving down there” scenario, there are moments where it looks like we’ve gone out of control, running around with armor and skirts, which of course would be the Roman Empire. And they were given a long run. A thousand years before their disintegration actually started to happen. And you can say, "Let's send down one more of our emissaries to see if he can stop it."

"A day without laughter, is a day wasted." –Charlie Chaplin

#20

11. may 2014 16:02

and that Jesus Christ might have been an alien. Was that ever considered?Mr. Anderson (#19)

Det har jo været oppe og vende som mulige teorier/tolkninger. Er der noget særligt du lægger op til?

#21

11. may 2014 22:17

Du bekræfter jo blot at det er et rodsammen af mere eller mindre religiøse indfald og billige hentydninger, sikkert hvad manus-forfatteren lige har magtet at Google sig til og uanset, når det grundlæggende i en film ikke fungerer, forbliver det et noget middelmådigt resultat!

Ergo, filmen er INGEN lille genistreg.

Baby, it's cold outside

#22

12. may 2014 16:26

Disse religiøse hentydninger, gør jo netop at historien får en baggrund for dens handlinger, hvilket hjælper med at forklare det, der ellers bare kan virke som noget rod. Jeg siger jo ikke at filmen er perfekt, blot at der er en dybere mening med galskaben. Hvis du syntes at filmen er dårlig, er der jo ikke rigtig noget jeg kan gøre, der vil ændre på det. Jeg kan jo ikke lave filmen om. Men for os der godt kunne lide filmen i forvejen, giver de religiøse hentydninger den et ekstra løft, der gør den til en lille genistreg.

"A day without laughter, is a day wasted." –Charlie Chaplin

#23

12. may 2014 17:05

#22 Jeg ser ... indtil videre (og fordi kun en 2'er vil kunne give de endelige "svar") ... ikke kun "de religiøse" indslag som hentydninger. Eftersom Ridley Scott bevidst har undladt at proppe svar ned i halsen på seerne, har man istedet benyttet sig af religion og myter, både visuelt og i dialog, til at guide seerne mod "en mening med galskaben".

Det kan man så hade eller synes er fedt, men det er så absolut en individuel præferencesag. Personligt synes jeg adskillige af "hentydningerne" er ret så genialt konstruerede, i det de ikke blot er "ren Hercule Poirot gejl", men faktisk også er gode oplæg til seriøse debatter mellem videnskab og religion, uagtet hvor "ortodoks til værks" begge parter har det med at stå stejlt på en allerede "indtaget position" og kæmpe mod sci-fi aspektet.

I think it's safe to say, that nobody here is gonna be splitting the atom, Marty!

#24

12. may 2014 17:38

#22

Også helt fint med mig. Lytter gerne selvom filmen (begge gange) skuffede mig.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger