Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 63

Bedste film af Guillermo del Toro?

 • Pans labyrint
  37%
 • Hellboy
  19%
 • Pacific Rim
  14%
 • Blade II
  11%
 • En anden film
  10%
 • Hellboy II: The Golden Army
  6%
 • Crimson Peak
  3%
 • The Devil's Backbone
  0%
 • The Shape of Water
  0%

#1

18. feb. 2011 11:02

Jeg plejer at kalde disse små ændringer for "kunstnerisk frihed" og så er det helt fint med mig. (Og føler faktisk at de i de her nævnte tilfælde, gør filmene bedre.)

Hvis man forventer en 100% sand fortælling, så bør man nok holde sig til dokumentarer og faglitteratur. Selvom disse jo bestemt heller ikke har nogen garanti for at fortælle historien sandfærdigt.

"Stupid cunt. There ain't no bullets in this thing. It's all fucking mind power."

#2

18. feb. 2011 11:07

Ingenting

#3

18. feb. 2011 11:10

#1 What he said.

#4

18. feb. 2011 11:16

Det er fiktions film. De påstår kun at tage udgangspunkt i en rigtig historie, ikke at være dokumentariske. Jeg ser intet problem i at de ændrer flere detaljer for at få en bedre historie på film, så længe at de ikke påstår at alt i filmen er historisk fakta.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#5

18. feb. 2011 11:20

Hvis man forventer en 100% sand fortælling, så bør man nok holde sig til dokumentarerreschat (#1)

nope

Det der må ske må ske, måske

#6

18. feb. 2011 11:26

Trivial article is trivial.

... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.

#7

18. feb. 2011 11:39

De ændringr der er i filmen Social Network er gode og fungerer bare bedre, end virkelighedens portræt. Hvad skulle vi også med et mere sympatisk portræt af Zuckerberg, med en ligegyldig kæreste. Fincher laver ikke opløftende og feel-good film.

#8

18. feb. 2011 11:57

Hvis man forventer en 100% sand fortælling, så bør man nok holde sig til dokumentarerreschat (#1)

Det passer så heller ikke...:)

Mht. 127 Hours, så undrede jeg mig faktisk lidt over undergrundspool-scenen, det så ikke troværdigt.

Men altså...fuck da det, om de tager sig kunstneriske friheder, de må gøre lige, hvad de har lyst til

#9

18. feb. 2011 12:03

Trivial article is trivial.Thomsen (#6)

Ja, egentlig. Men alle oscar-relevante for tiden på grund af aktualitetskriteriet.

En lidt mere interessant artikel om oscar-filmene er denne:
http://latimesblogs.latimes.com/the_big_picture/2011/02/the-oscar-box-office-mystery-what-brought-adult-moviegoers-back-to-the-theaters.html

Den påpeger for det første, at "kvalitetsfilm" har succes i box office i USA i øjeblikket. Dernæst peger den på, at det er sket, efter filmstudierne har skåret ned på specialty divisions som Miramax. Måske lægger filmstudierne flere penge i distributionen, når de lancerer filmene via hovedselskabet. Det er en interessant udvikling, da de fleste gik ud fra, at nedskæringerne på specialty divisions ville betyde en nedskæring på kvalitetsfilm. Det kan vise sig, at det omvendte bliver tilfældet.

Happiness is not always the best way to be happy.

#10

18. feb. 2011 12:09

Det er fiktion, men det kan da være interessant hvorledes en film afviger hvis den bygger på virklige personer og begivenheder.

This is just until June

#11

18. feb. 2011 12:25

Der er små hvide løgne og så er der de slemme. U-571 som kan få en ikke oplyst befolkning til at tro på, at amerikanerne opbragte Enigma maskinen fra Tyskerne. Den er slem.

Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos

#12

18. feb. 2011 12:38

"The Social Network": I filmen portrætteres Mark Zuckerberg som en asocial, nørdet enspænder, men i virkeligheden havde Zuckerberg en kæreste i sin tid på Harvard, som han stadig kommer sammen med. I filmen er kæresten udeladt.

Jeg har ikke noget imod dramatiseringer og begrebet kunstnerisk frihed, men lige netop den her ændring fatter jeg ikke. Har de udeladt hans faste kæreste, sådan at de med vold og magt kunne fremstille ham som en ensom person med en ulykkelig kærlighed?

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#13

18. feb. 2011 12:50

#12

Han har en pige i filmen Zuckerberg, men forholdet bliver ødelagt. Prøv se filmen, den overgår faktisk den kedelige virkelighed, som filmen bygger over :)

#14

18. feb. 2011 12:56

BN

Prøv se filmen, den overgår faktisk den kedelige virkelighed, som filmen bygger over :)Babo Rises (#13)

Det tror jeg såmænd gerne. ;-)

Men i betragtning af en sådan markant omskrivning af hans kærlighedsliv, har filmen så en tekst, der siger "Baseret på en sand historie", så folk ikke tror på alt hvad de ser i filmen?

Han har en pige i filmen Zuckerberg, men forholdet bliver ødelagt.Babo Rises (#13)

Ja, jeg husker at have set et klip, hvor han opsøger hende ved et middagsselskab el. lign. EFTER bruddet og bliver koldt afvist af hende.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#15

18. feb. 2011 12:56

Og så er der naturligvis Da Vinci Mysteriet:

Se spoiler >>

I virkeligheden har Robert Langdon ikke klaustrofobi. Men resten er rigtigt nok. :P

The only way to beat a troll is to not play their game.

#16

18. feb. 2011 13:03

BN

Mener ikke der hverken stod baseret eller inspireret.. husker det ihvertfald ikke, men som filmen er, så vil jeg sige, at den nok er inspireret af en sand historie, og det er sandt :)

Skal du ikke se alle de oscar film? Du kan roligt starte med Social Network, den tror jeg du vil kunne lide :)

#17

18. feb. 2011 13:05

Mht. Zuckerberg, hans pige og filmen, så synes jeg absolut det er en kedelig omskrivning. Netop dette element udstiller jo direkte Zuckerberg og på liden flatterende vis. En film som måske bliver Oscar vinder og udstiller et nulevende menneske med asociale egenskaber, det ville jeg personligt nok have følt var injurierende, hvis netop udstillingselementet ikke havde hold i virkeligheden.

Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos

#18

18. feb. 2011 13:07

BN

Mht. Zuckerberg, hans pige og filmen, så synes jeg absolut det er en kedelig omskrivning. Netop dette element udstiller jo direkte Zuckerberg og på liden flatterende vis. En film som måske bliver Oscar vinder og udstiller et nulevende menneske med asociale egenskaber, det ville jeg personligt nok have følt var injurierende, hvis netop udstillingselementet ikke havde hold i virkeligheden.Bruce (#17)

Det er præcist samme tanke jeg selv havde. Jeg ville blive sur over en sådan fremstilling, hvis det var mig.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#19

18. feb. 2011 13:09

BN

Skal du ikke se alle de oscar film?Babo Rises (#16)

Jo, det skal jeg nok. Men det haster nu ikke. Jeg regner med at se de fleste af dem, når de kommer på dvd - inklusiv fjæsbog-filmen. ;-)

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#20

18. feb. 2011 13:23

Virkelighedens Zuckerberg har formentlig været en røvsyg person, til at egne sig på film. Fincher og forfatteren gjorde det eneste rigtige. De skabte en ny karakter. En asocial og til tider usympatisk fyr, der skaber et socialt netværk? Hvordan kan det lade sig gøre? Det er her Fincher viser sig som mesteren. Men han længes efter mere, som den sidste sekvens er et godt billede på, som jeg ikke vil ind på her uden spoilers. Filmen tager om nogle klassiske temaer, og dette skildres nuanceret. Fincher er ligeglad med, hvad den rigtige Zuckerberg mener og ikke mener... det er trods alt bare film, når det kommer til stykket. Jeg ville ærligt ikke blive sur hvis de fremstillede mig sådan.. det må de hjertens gerne, hvis dette gør filmen god. Jeg gider squ ikke se på en film der blot gengiver kedelige facts om f.eks mig, hvor jeg så kan klappe i mine hænder og sige; "ihh ja, sådan følte, så, mærkede og havde jeg det også".... det er som at se mit liv på film. Hvor spændende.

#21

18. feb. 2011 13:26

BN

Fincher og forfatteren gjorde det eneste rigtige. De skabte en ny karakter. En asocial og til tider usympatisk fyr, der skaber et socialt netværk? ..... Jeg ville ærligt ikke blive sur hvis de fremstillede mig sådan.. Babo Rises (#20)

"En ny karakter"? Helt fint med mig. Men så skulle de have ændret hans navn.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#22

18. feb. 2011 13:33

Jeg gider squ ikke se på en film der blot gengiver kedelige facts om f.eks mig, hvor jeg så kan klappe i mine hænder og sige; "ihh ja, sådan følte, så, mærkede og havde jeg det også".... det er som at se mit liv på film. Hvor spændende.Babo Rises (#20)

Jeg kan så næsten regne ud, du ikke er meget for en film som 127 Hours? The Insiders interview med (jeg glemmer altid hvad han hedder) mindede jo meget om dit indlæg, da han forklarer, at filmen netop fanger essensen og følelserne af hans oplevelse til trods for den digteriske frihed, Danny Boyle har taget. Det er ikke utænkeligt for mig, at Fincher kunne have fortalt en interessant historie om Mark Zuckerberg uden at skulle dreje virkeligheden 180 grader. Det er gjort mange gange før. Mange mennesker har faktisk interessante livshistorier, som ikke bliver mindre spændende af at blive formidlet på det store lærred.

The only way to beat a troll is to not play their game.

#23

18. feb. 2011 13:34

Ingen tvivl om at alle biografier tager sig deres friheder. Nogle over nulevende, andre afdøde personer. Ofte tager biografierne udganspunkt i et subjektivt partsindlæg. Det har jeg ingen problemer med. Men jeg bryder mig personligt ikke om, at man decideret tager sig friheder, som ikke på nogen måde tager udgangspunkt i reelle udsagn eller hændelser om personen, men blot er opdigtede til lejligheden.

Det er jo i værste fald injurier om en persons karakter og hvis 500 mill. ser filmen, så er det da et ret stort problem, hvis man gerne vil fremstå på anden måde overfor offentligheden.

Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos

#24

18. feb. 2011 13:41

#17 Det var netop den vinkel, der for mit vedkommende gjorde filmen interessant.

Se spoiler >>

At manden bag verdens største vennenetværk til sidst sidder helt alene ved computeren, og nærmest besat bliver ved med at trykke på F5 i håbet om at få kontakten tilbage med en rigtig ven (ekskæresten), imens Beatles synger "Baby, You're a Rich Man". Tillykke mand, du har sejret ad helvede til.

Men jeg er også ligeglad med om en "autentisk" film er fuld af løgn eller ej, og f.eks. hvad folk tænker om mig. Så hvis nogle en dag skulle lave en film om mit liv, vil jeg da håbe at de lyver så det driver. Det vil være mere interessant for tilskueren :)

Smile, you son of a bitch!

#25

18. feb. 2011 13:51

BN

Ingen grund til at ændre navn. Filmen er inspireret af en sand historie, og må vel bruge lidt fra den, uden at gengive den 100%. Jeg synes stadig, uanset ændringer, at filmen giver et realistisk indblik i karakteren, problemerne osv.

Riqon

127 Hours fandt jeg god nok, og Boyles intention har været en anden, end Finchers. Der hvor Boyle vinder er mere den måde han visuelt skildrer den mentale tilstand på. Ellers sidder man jo bare og venter på de virkelige "facts", hvor han falder i, og skærer sig fri..

#26

18. feb. 2011 13:56

#24 Spørgsmålet er om den opdigtning, som gør én interessant for andre som underholdning, har en slags retmæssig præcedens over vedkommendes reelle person. Det er jo et tema som sikkert kan diskuteres meget, men det ligger jo lidt i tiden med manipulation i reality shows for At fremstille folk uvederhæftige for det underholder trods alt mest. Jeg bryder mig ikke om det, når det sker i sammenhæng med det at give udtryk for autencitet.

Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos

#27

18. feb. 2011 14:05

Hvis Fincher og Sorkin ikke følte sig dygtige nok til, at fortælle en god historie baseret på den virkelige Mark Zuckerberg... ja så burde de have valgt en anden person at lave en film om.
Jeg er helt med på at instruktøren og forfatteren må tage sig visse friheder, men denne ændring er bare for markant i forhold til den virkelige Mark Zuckerberg.

En større ærlighed omkring filmens fremstilling af sine karakterer ville have klædt filmen.

Det der må ske må ske, måske

#28

18. feb. 2011 14:15

#26 Fair nok. Jeg er mere interesseret i om det er en god film eller ej, end om det er manipulation.

Smile, you son of a bitch!

#29

18. feb. 2011 14:16

Hvis Fincher og Sorkin ikke følte sig dygtige nok til, at fortælle en god historie baseret på den virkelige Mark ZuckerbergHøegh (#27)

Dette er næppe problemet. Det er nok mere logisk at antage, at de nok ikke følte der var ret meget at fortælle om, ved at gengive kedelige facts. De kunne, men gjorde det heldigvis ikke.

karakterer ville have klædt filmenHøegh (#27)

Men hvorfor?

#30

18. feb. 2011 14:21

ja så burde de have valgt en anden person at lave en film om.Høegh (#27)

hvem så, når de ville lave en film om facebook?

#31

18. feb. 2011 14:28

Natalie Portmann ?

J. J: "This is one of my Favorite shots." Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

#32

18. feb. 2011 14:36

Dette er næppe problemet. Det er nok mere logisk at antage, at de nok ikke følte der var ret meget at fortælle om, ved at gengive kedelige facts. De kunne, men gjorde det heldigvis ikke. Babo Rises (#29)

Men hvorfor så overhovedet lave en film der handler om Mark Zuckerberg?

Og hvem siger at den virkelige Mark Zuckerberg var kedelig? det virker som en ret kraftig formodning fra din side.
Hvorfor skulle man fx ikke kunne have fortalt en god historie hvor han havde en kæreste?

Men hvorfor?Babo Rises (#29)

Mindre misinformation.

hvem så, når de ville lave en film om facebook?Babo Rises (#30)

Dont know. Hvad med en hvor de ikke var nødsaget til at ændre markant på den virkelige historie?

Det der må ske må ske, måske

#33

18. feb. 2011 15:06

#29 Det er også det som både Sorkin og Fincher har påpeget i flere interviews.

Som Fincher har udtalt, så havde han ingen ideer om at filmen ville blive betragtet som et tidsbillede af årtiet der er gået. Han ville blot lave en underholdende film. Som han også nævner, er det jo bare en film.

Wisdom's a gift, but you'd trade it for youth.

#34

18. feb. 2011 15:09

Hmm.. Jeg troede en så helt og aldeleds ligegyldig artikkel ville implodere.. Jeg tog så fejl :-(

#35

18. feb. 2011 15:33

nopeHøegh (#5)

Det passer så heller ikke...:)Skeloboy (#8)

Og hvis I havde læst resten af det afsnit I citerede så kunne I jo se at jeg fortsatte:

Hvis man forventer en 100% sand fortælling, så bør man nok holde sig til dokumentarer og faglitteratur. Selvom disse jo bestemt heller ikke har nogen garanti for at fortælle historien sandfærdigt.Reschat (#1)

Så til en anden gang: Læs afsnit færdige, og lad vær' med at citere ud af kontekst.

"Stupid cunt. There ain't no bullets in this thing. It's all fucking mind power."

#36

18. feb. 2011 16:01

Det er præcist samme tanke jeg selv havde. Jeg ville blive sur over en sådan fremstilling, hvis det var mig.BN (#18)

Tror det er en bagatel i hans hverdag ;) har lige læst han chillede med Obama, Jobs & Schmidt her den anden dag. Tror sgu egentlig bare han syntes det er ret cool, en film om ham der programmerer ligefrem vinder oscars :P

#37

18. feb. 2011 16:02

Men hvorfor så overhovedet lave en film der handler om Mark Zuckerberg?Høegh (#32)

Fordi det er ham bag Facebook, trods alt. Og det navn ville folkene bag filmen bibeholde, selvom fremstillingen er en anden. Vi snakker ikke just om helligdom.

Og hvem siger at den virkelige Mark Zuckerberg var kedelig?Høegh (#32)

Kender ham ikke, men jeg må formode dette, da Zorkin vælger en anden vinkel på karakteren. Desuden vil han utvivlsomt blive hyldet som en eller anden nationalhelt, hvor han fremstår sympatisk og ufejlbarlig.. det er squ for kedeligt. Muligt han var alt det, men det behøver nu ikke også forekomme på film.

Hvorfor skulle man fx ikke kunne have fortalt en god historie hvor han havde en kæresteHøegh (#32)

Kunne man nok godt. Men den del passede så ikke ifølge Zorkin og Fincher.

Mindre misinformation.Høegh (#32)

hvad skulle det gøre godt for? hvis man vil have sandheden, så se en dokumentar og find info om den pågældende person på nettet eller via resurche.

Hvad med en hvor de ikke var nødsaget til at ændre markant på den virkelige historie?Høegh (#32)

Men hvorfor, når de ville lave en film om Facebook og det sociale netværk? Så hver gang en instruktør brænder for en historie, så skal han rette sig efter facts, ellers skal de bare lave andet??

#38

18. feb. 2011 16:06

Det skal også lige påpeges, hvilket ingen har nævnt, at manuskriptet er baseret på bogen "The Accidental Billionaires" af Ben Mezrich.

Wisdom's a gift, but you'd trade it for youth.

#39

18. feb. 2011 16:09

#38

Netop...

#40

18. feb. 2011 16:21

Desuden vil han utvivlsomt blive hyldet som en eller anden nationalhelt, hvor han fremstår sympatisk og ufejlbarlig.. det er squ for kedeligt. Muligt han var alt det, men det behøver nu ikke også forekomme på film. Babo Rises (#37)

Er det ikke rigeligt sort og hvidt som du fremstiller det der? Man kan sgu da godt lave en spændende, interessant og vedkommende film, som holder sig tættere på fakta, uden at det ender som feel-good, opløftende eller andre af dine påstande af den grund. Det handler jo om dramatisering af tingene. Det behøver man ikke nødvendigvis at fordreje tingene fuldstændigt for. TSN er en fremragende film, men den kan kun slippe afsted med sine påstande fordi det er en film. Havde det været en avis-artikel eller lignende, havde det været et stort problem.

I have my principles - And if you don't like them, I have others

#41

18. feb. 2011 16:28

BN

Tror det er en bagatel i hans hverdag ;) har lige læst han chillede med Obama, Jobs & Schmidt her den anden dag. Tror sgu egentlig bare han syntes det er ret cool, en film om ham der programmerer ligefrem vinder oscars :Pesbenp (#36)

Filmen er ikke mere bagatel end for ham at han selv har været ude og lægge afstand til den (ihvertfald som autentisk beretning betragtet), idet han har understreget, at den ikke har meget med virkeligheden at gøre.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#42

18. feb. 2011 16:28

#40

Man kan sgu da godt lave en spændende, interessant og vedkommende film, som holder sig tættere på fakta, uden at det ender som feel-good, opløftende eller andre af dine påstande af den grundThomas E. Nielsen (#40)

Jeg snakker om Facebook, ikke andre film. Og jeg tror faktisk ikke på den havde fungeret ligeså godt anderledes, men jeg ved det ikke.

Havde det været en avis-artikel eller lignende, havde det været et stort problem. Thomas E. Nielsen (#40)

Men det er heller ikke det vi snakker om.

#43

18. feb. 2011 16:39

Ingen tvivl om at alle biografier tager sig deres friheder. Nogle over nulevende, andre afdøde personer. Ofte tager biografierne udganspunkt i et subjektivt partsindlæg. Det har jeg ingen problemer med. Men jeg bryder mig personligt ikke om, at man decideret tager sig friheder, som ikke på nogen måde tager udgangspunkt i reelle udsagn eller hændelser om personen, men blot er opdigtede til lejligheden.

Det er jo i værste fald injurier om en persons karakter og hvis 500 mill. ser filmen, så er det da et ret stort problem, hvis man gerne vil fremstå på anden måde overfor offentligheden.Bruce (#23)

Godt indlæg.
- Det er jo netop problemet, når filmselskabet sammen med instruktøren, vælger at fordreje sandheden eller ændre markant på passager, at det mister idéen med at lave film med rod i virkelige begivenheder og personlige livshistorier.

- Der har været film, hvor personer er blevet samlet sammen til få, i forhold til de oprindelige. Og i få tilfælde er de sluppet rimeligt fra det.
Men som hovedregel, så skal historiske fatcs fastholdes - ellers kan filmselskaberne ligeså godt lave reelle fiktionsfilm - og glemme alt om historien!

I den nærmeste fremtid er der i Danmark filmen om Dirch Passer, som enten kan blive reel fakta - eller mere fiktion.

#44

18. feb. 2011 16:51

Jeg snakker om Facebook, ikke andre filmBabo Rises (#42)

Jeg snakker så om film og ikke om Facebook;)

Men det er heller ikke det vi snakker om.Babo Rises (#42)

Det var vist en perspektivering af en art jeg forsøgte at komme med, så den var relevant nok Babo, også selv om du ikke forstod den.

I have my principles - And if you don't like them, I have others

#45

18. feb. 2011 17:03

Undskyld mig, men det er sgu latterligt denne nyhed, åh nej nu har man fundet nogle fejl i oscar filmene, ja men så må vi vil hellere nominere dem som ikke har nogen fejl held og lykke med det oscar komiteen.

The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.

#46

18. feb. 2011 17:23

Jeg snakker så om film og ikke om Facebook;)

Men det er heller ikke det vi snakker om.Babo Rises (#42)

Det var vist en perspektivering af en art jeg forsøgte at komme med, så den var relevant nok Babo, også selv om du ikke forstod den.Thomas E. Nielsen (#44)

Det er godt nok en hardcore bromance I to har gang i. Det ene øjeblik flirter I. Det andet øjeblik taler I forbi hinanden som et gammelt ægtepar :)

Happiness is not always the best way to be happy.

#47

18. feb. 2011 17:24

Filmen er ikke mere bagatel end for ham at han selv har været ude og lægge afstand til den (ihvertfald som autentisk beretning betragtet), idet han har understreget, at den ikke har meget med virkeligheden at gøre.BN (#41)

Men stadig en bagatel nok til at han havde en optræden i Saturday Night Live da Jesse Eisenberg var gæstevært for at tage lidt pis på sig selv :)

Og jeg hører til dem der ikke kan se det store problem i det. Jeg ser det ikke som sådan at Fincher og Sorkin ville lave en film om Mark Zuckerberg, men snare at de ville lave en film om ambition og hvilke ofrer man kan blive nødt til at tage undervejs for at realisere sine ambitioner. Og desuden hvad ville hans kæreste kunne bruges til i historien? Hun ville bare være fyld og i vejen for den historie som de prøvede at fortælle. De har aldrig påstået at det er en fuldstændigt sand historie, men bare at den er bygget på en.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#48

18. feb. 2011 18:04

Og jeg hører til dem der ikke kan se det store problem i det.Kruse (#47)

Det gør jeg heller ikke. Det er jo ikke mig, men en anden person det drejer sig ... for nu at være egoistisk et øjeblik. Men jeg finder det alligevel relevant at spørge, hvor langt filmfolk kan gå af rent dramatiske hensyn? Det er jo ikke alle der læser så meget om film og deres baggrund som du og jeg og andre brugere på filmz.dk, så derfor er det uundgåeligt, at mange af dem der ser 'The Social Network' vil tro, at Zuckerberg virkelig er sådan som han skildres, og at hans kærlighedsliv virkelig er/har været som vist i filmen.

Jeg synes, de måske burde have en tekst før eller efter filmen, der sagde noget i retning, af at visse ting er ændret i forhold til de virkelige personer og begivenheder. ... Selvom ingen nok kan gøre dette ligeså elegant som man så det i 'Man on the Moon' (om den virkelige komiker Andy Kaufman). ;-)

Og desuden hvad ville hans kæreste kunne bruges til i historien? Hun ville bare være fyld og i vejen for den historie som de prøvede at fortælle. Kruse (#47)

Hehe, det er nu et komisk paradoks, at virkeligheden således står i vejen for en god historie. "Åh nej, et stabilt, mangeårigt forhold til en pige! Det er jo lige til at ødelægge en film med!" ;-D

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

#49

18. feb. 2011 18:10

Jeg synes, de måske burde have en tekst før eller efter filmen, der sagde noget i retning, af at visse ting er ændret i forhold til de virkelige personer og begivenheder.BN (#48)

Det er også nogen der tror at "Blair Witch Project" og "Paranormal Activity" er en ægte, men skal vi virkelig skære det ud i pap, fordi at nogen ikke forstår at film ikke er ægte? Filmen har jo trods alt heller ikke engang en tekst der skriver noget om at den skulle være baseret på en virkelig historie. Og jeg mindes heller ikke at have set noget i markedsføringen af filmen som påstod at den er en film der portræterer virkeligheden.

Hehe, det er nu et komisk paradoks, at virkeligheden således står i vejen for en god historie. "Åh nej, et stabilt, mangeårigt forhold til en pige! Det er jo lige til at ødelægge en film med!" ;-DBN (#48)

Ja, det er skam lidt specielt, men det ville jo give en ændring til filmen i forhold til det den prøver at fortælle.

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#50

18. feb. 2011 18:22

Filmen har jo trods alt heller ikke engang en tekst der skriver noget om at den skulle være baseret på en virkelig historie. Og jeg mindes heller ikke at have set noget i markedsføringen af filmen som påstod at den er en film der portræterer virkeligheden.Kruse (#49)

Det med en tekst havde (eksempelvis) 'Schindler's List' - såvidt jeg husker - heller ikke. Men forud for filmen blev der talt meget om filmen, der skulle handle om en virkelig og hidtil mindre kendt person og en række virkelige begivenheder i forbindelse med jødeforfølgelsen. Kald det markedsføring, kald det omtale - resultatet var det samme, nemlig at filmens emne og indhold blev kendt.

På samme måde er det gået med 'The Social Network'. Vi behøver ikke at gå længere end til filmz.dk, hvor en af de første nyheder om filmen oplyste følgende:

"Columbia Pictures er i forhandlinger med David Fincher om at få instruktøren til at stå bag en ny film om Facebook, der har manuskript af Aaron Sorkin ("The West Wing").

Filmen vil omhandle Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg ..."

citeret fra http://filmz.dk/david-fincher-i-forhandlinger-om-facebook-film

Så der blev lagt op til en portrættering af et virkeligt fænomen og en virkelig person.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger