Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 195

Bedste MCU-skurk?

 • Loki
  48%
 • Red Skull
  10%
 • Ultron
  8%
 • Erik Killmonger
  7%
 • En anden
  6%
 • Hela
  6%
 • Vulture
  4%
 • Helmut Zemo
  4%
 • Alexander Pierce
  3%
 • Nebula
  3%
 • The Mandarin
  3%
 • Ego
  1%

#1

1. aug. 2017 14:04

Temple of Doom havde nu også den allermest irriterende person i alle Indy-film - Short Round. Så vidt vil jeg give Spielberg ret - men derudover er det nu svært at følge ham.

Personligt synes jeg, at Temple of Doom har meget mere charme end det latterlige CGI-helvede som den seneste endte med at være - for ikke at begynde om alle de fjollede og ligegyldige scener der var. Det er en håndfuld år siden jeg har set den, så jeg har sikkert glemt en masse.

Eksempler: Scenen med lianerne. Køleskabet. Dem der af en eller anden grund pludselig skal overfalde ham ved udgravningerne. De dybt hysteriske og overspillede familiedrama-scener.

Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

#2

1. aug. 2017 14:37

Tja, jeg synes nu, at 'Temple of Doom' er den bedste Indy-film - de skulle blot have droppet 'short-round'...
...den ringeste er nu engang 'Crystal Skull'.

Fucking Filmz!!! Tror de skal bestemme om jeg vil glo på reklamer eller ej!!! Godt der findes anti-anti-AdBlock!

#3

1. aug. 2017 14:57

Værste, Kingdom of the Crystal Skull.
Næst værste Temple of Doom.......

#4

1. aug. 2017 16:11

Elsker Temple of Doom!
Når Spielberg udtaler sig sådan, kan man godt få bange anelser i.f.t. Indy 5

#5

1. aug. 2017 18:59

Vil jeg give Steven helt ret i, jeg synes virklig ikke den er god.

#6

1. aug. 2017 19:25

Eksempler: Scenen med lianerne. Køleskabet. Dem der af en eller anden grund pludselig skal overfalde ham ved udgravningerne. De dybt hysteriske og overspillede familiedrama-scener.moulder666 (#1)

Og myrene! Glem ikke Myrene! Og de russiske karikaturer det vil være for kliche til selv den dårligste Bond film.

#2 Syns dog Mutt er langt værrer end Short Round!

Har set den 2 gange: første gang i biografen, og anden gang et par år efter, for at give den en chance og se om den virkelig var så ringe som jeg huskede den..
Kan ikke forestille mig jeg kommer til at se den igen med mindre den er i tossekassen..

#7

1. aug. 2017 19:50

Indiana Jones 4 er stadig for mig den dårligste af filmene.
For meget cgi og John Hurt var utrolig irreternde som tosse

#8

1. aug. 2017 22:13

Temple Of Doom er da også klart den værste af de 3 Indy film der er lavet.

#9

2. aug. 2017 08:06

#8 :-)

Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!

#10

3. aug. 2017 06:05

Hmmm... Crystal Skull syntes jeg også helt klart er den dårligste Indy film. Den dårligste af de 3 andre? Syntes jo egentlig ikke nogen af dem er dårlige, så at være den dårligste af de 3 stopper dem ikke fra at være en top 100 film i min bog. Eller top 50 måske, har ikke lige prøvet at lave så lang en top film liste.

Jo, det er nok Temple of Doom der er den dårligste af de 3 første. Den første simpelthen for klassiske scener. Rullende kæmpesten i en hule der også har alverdens andre dødsfælder, en jungle fyldt med farlige stammefolk, scenen Ægypten hvor han skyder den sværdkriger som gør et stort nummer ud af at vise hvor farlig han er.

Short round er helt klar irriterende i Temple of Doom, men synes nu ikke det er nok til at han skulle fjernes. Han er okay underholdende og sjov, selv om også kan være ret belastende, men den film har også nogle klassiske scener rum med over drevent mange insekter... ja der bliver ved med at være fantastiske scener i alle Indy film når jeg tænker over det... når man ikke tager Crystal Skull med. Indiana Jones 3 tror jeg er den bedste Indy film for mig. Samspillet mellem Sean Connery og Harrison Ford er suverænt.

I Crystal Skull har jeg svært ved at finde bare en scene som sådan virkeligt skilte sig ud fra andre film og gav en god "Indy eventyr" oplevelsen. Spielberg tabte virkelig godt nok bolden med den film.

#11

3. aug. 2017 09:13

Jeg synes Temple og Doom er interessant og morsom. Jeg kan sagtens undvære Short Round, men alligevel er det en fin film.

"Problemet" med "Last Crusade" er, at den i lange stræk er en genindspilning af "Raiders".

Men jeg synes det var et interessant take, at man tog udgangspunkt i de store religioner - jødedommen, hinduismen, kristendommen - og kunne også have lavet noget over islam, buddhismen mv.

Det var sådan set dét, jeg forstod ved serien. Og med 4'eren blev det så til rumvæsner (ikke at det er mere urealistisk), som bryder med temaet.

"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

#12

4. aug. 2017 16:48

#11 Jo, det er rigtigt nok at det med rumvæsner helt klart tager det fra at være mystik til at være mere Sci Fi. Det passer simpelthen ikke særligt godt ind i et Indiana Jones univers hvor Gud virker til at være mere end noget folk tror på. Jeg tror måske idéen var at man prøvede at tviste historien og at de andre ting også kunne være kommet fra rumvæsner, lidt som Chariots of the Gods kommer ind på.

Men det gør bare at det både er tema og indhold der er skiftet en del og gået skævt. For jeg syntes godt nok en stor del af Indiana Jones filmene er eventyret hvor han skal igennem adskillige fælder, og fælderne var noget tamme i Indy 4 (filmen... ikke spillet. Spillet var fantastisk og havde været en langt bedre film idé)

#13

7. aug. 2017 13:17

som der før er sagt, så handler det hele jo om overtro. Folk er nok bare ikke klar til at sætte ufoer og rumvæsner op på samme hylde som religion.
Reelt set var Crystal Skull ikke dårlig. For der er virkelig gået mange år siden sidst og de var nødt til at lave en opsamling og noget de kunne bygge videre på. Ærgerligt de lige valgte Labeouf til at spille hans søn, synes ikke han passede ind i historien (som skuespiller)

to infinity and beyond!

#14

7. aug. 2017 14:14

altså teknisk set er det vel ikke rumvæsner ? men æhh interdimensionelle væsner :D

#15

7. aug. 2017 15:37

Altså, hvis det var den samme type overtro, så forklarede filmen det dårligt. Problemet er at rumvæsener jo netop ikke behøves at være uvidenskabelig overtro. Det er lidt svært at holde det som samme genre bare fordi begge dele kan kategoriseres som overtro.

Og ja, så vil jeg holde fast i at der var et mangel på interessante dødsfælder i filmen.

#16

8. aug. 2017 12:10

Der vel i sig selv ikke noget overnaturligt i rumvæsner? Det er overhovedet ikke på samme hylde som religion.

Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

#17

11. aug. 2017 14:01

#16 Nej, de behøves i hvert fald ikke at være på samme hylde. De kunne selvfølgelig laves til væsener med overnaturlige kræfter og sådan, men i Crystal Skull havde de da vidst bare et rumskib og det var cirka det. Kan ikke rigtigt huske noget overnaturligt i den film.

#18

11. aug. 2017 15:14

#16 nope intet overnaturligt men altså stadig ikke rumvæsner eller rumskib :)

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger