Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 168

Hvem ser du helst som Star Wars-instruktør?

 • Christopher Nolan
  27%
 • Denis Villeneuve
  27%
 • Peter Jackson
  9%
 • En anden
  9%
 • Tommy Wiseau
  7%
 • Joss Whedon
  7%
 • Taika Waititi
  5%
 • Ridley Scott
  4%
 • Zack Snyder
  3%
 • Patty Jenkins
  2%

#1

23. apr. 2017 14:32

cnr

Hvorfor er "Stjerner uden hjerner" ikke med???

#2

23. apr. 2017 18:35

Alene det, at "En verden udenfor" ikke er på listen, men "Babel" er, viser hvor useriøs listen er.....

#3

23. apr. 2017 19:21

Kunne det måske være fordi hverken Stjerner uden hjerner og Shawshank redemption ikke er fra dette årtusind?

#4

23. apr. 2017 23:33

Jeg er godt nok glad for disse såkaldte kloge film mennesker intet har at skulle ha sagt når det kommer til film...

Hvis det var udvalget ville jeg ikke nyde at se film mere.

#5

24. apr. 2017 00:20

#4 Helt enig :)

#6

24. apr. 2017 13:01

Der er godt nok mange af de film, jeg ikke har set.

Det ses vist tydeligt, at det er danske filmfolk, som har udvalgt filmene. Med nogle få undtagelser, er der tale om film som foregår i nogle få rum - dvs. film som danske, hvor budgetterne er små og der ikke er brugt penge på scenografi, kulisser osv.

De fleste af filmene hører nok også til kategorien "filmkunst", og ikke "underholdning". Og det er jo to forskellige måder at anskue et medie på.

Det kunne være interessant, om man kunne lave en tilsvarende liste for billedkunst eller musik. Jeg har på fornemmelsen, at musikkategorien ville komme til at indeholde en del flere "hits", altså populære sange, end tilfældet er med denne liste over film.

Jeg tror i øvrigt ikke jeg, i hovedet, kan nævne et stykke billedkunst, skabt i dette årtusinde. Ikke kunstværkets navn, i hvert fald.

"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

#7

25. apr. 2017 08:25

Føj, en selvfed overskift! "Prominente danske filmfolk." Nej Morten, det er du ikke.... Du er anmelder på en hjemmeside. Ja, undskyld jante-lyden, men det er simpelthen for langt ude.

Og ja - den her liste er virkelig dårlig. At Mulholland Drive ligger på en 2. plads siger bare alt om, hvor meget de her filmfolk kan lide at lugte til deres eget lort...

#8

25. apr. 2017 09:56

Det ses vist tydeligt, at det er danske filmfolk, som har udvalgt filmene. Med nogle få undtagelser, er der tale om film som foregår i nogle få rum - dvs. film som danske, hvor budgetterne er små og der ikke er brugt penge på scenografi, kulisser osv.nwinther (#6)

Lige her kan jeg slet ikke følge dig. Jeg kan genkende to film, der ikke var så pokkers dyr - Lost in Translation, (for øvrigt også en horribelt kedelig film) og Irreversible men resten ligger generelt i 100 millioner kroners klassen og opefter. Der skal nok være et par andre jeg ikke lige kender, men at sige "med nogle få undtagelser" er i hvert fald skudt HELT ved siden af.

Nåja - og Lad den Rette komme ind var billig, men til gengæld hamrende flot...

Jeg har ikke det store mod listen. Hvis jeg skulle lave listen, ville den selvfølgelig se helt anderledes ud, der ville være pænt meget mere action og Sci-fi på og Irreversible og LiS ville slet ikke komme i NÆRHEDEN af listen. Men det er også et spørgsmål om hvordan man vurderer ordet "bedste". Er det den film der har den største gennemslagskraft eller en film man kan se igen og igen?

Lad os tage en film som Requiem for a Dream. Det er ikke en film jeg nogensinde kommer til at se igen - men der er da slet ingen tvivl om, at den har en meget, meget større emotionel gennemslagskraft end en film som...whatever - Mad Max eller noget - en film, jeg nok kommer til at gense snart. Hvilken film er så bedst? Det samme med Irreversible. Det er en horribel film, men ikke én man bare sådan lige glemmer igen...

Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

#9

25. apr. 2017 14:18

men resten ligger generelt i 100 millioner kroners klassen og opefter. moulder666 (#8)

Jeg tog to tilfældige (en jeg har set, og en jeg ikke har set). What about Kevin kostede 7 mio dollars. Toni Erdmann kostede 3 mio. dollars.

Og jeg har svært ved at tro, at Sange fra anden sal, skulle have kostet 100 mio kr. eller derover.
Son of Saul koster under 2 mio. dollars.

Nogle kommer sikkert op omkring de 100 mio kr. men jeg kan have en mistanke om, at det mest skyldes nogle dyre skuespillere, mere end en dyr produktion.

"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

#10

25. apr. 2017 14:59

Jeg tog to tilfældige (en jeg har set, og en jeg ikke har set). What about Kevin kostede 7 mio dollars. Toni Erdmann kostede 3 mio. dollars.

Og jeg har svært ved at tro, at Sange fra anden sal, skulle have kostet 100 mio kr. eller derover.
Son of Saul koster under 2 mio. dollars.

Nogle kommer sikkert op omkring de 100 mio kr. men jeg kan have en mistanke om, at det mest skyldes nogle dyre skuespillere, mere end en dyr produktion.nwinther (#9)

Hah - ok - fair nok. Jeg checkede kun lige top 10 tidligere, og der var det kun Lost in Translation der var så lav - alle andre var 15 mio dollars og opefter. Jeg kender ingen af de 4 du nævner....

Men anyways - der er da artsy film der slet ikke bekymrer som om billedsiden/produktionen med på listen - "med få undtagelser" er bare overdrevet...

Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

#11

25. apr. 2017 20:08

Og tager man bund 10 er det kun to film, som når dit - vilkårlige - 100 mio. kr.-mærke, nemlig Eventyret om Ringen og Punch-Drunk Love. De øvrige koster under - meget under - 100 mio. kr.

Og hvor meget mon Scarlett Johanson har taget for at spille hovedrollen i Under the Skin (som heller ikke koster 100 mio. kr)?

Jeg er klar over, at navnlig amerikanske film koster mere - men hvis de skal have et par semi-kendte i hovedrollerne, ryger budgettet uden videre op i et tochifret million-dollarbeløb, og så er de ikke begyndt at filme endnu.

"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger