Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 64

Bedste film med den danske titel "Dobbeltspil"?

 • Double Jeopardy (1996)
  59%
 • Reindeer Games (2000)
  23%
 • Backstabbing for Beginners (2018)
  5%
 • Sleuth (1972)
  5%
 • Sleuth (2007)
  5%
 • Masquerade (1988)
  3%
 • Nightkill (1980)
  0%

#1

28. jul. 2008 16:48

Det lyder da som en ualmindelig dårlig idé, da den jo helst skal bygge videre på den aktuelle genopstart af Batman sagaen. Se spoiler >>

Hvor Two-Face døde i filmen og Jokeren døde i virkeligheden, jeg tvivler på at der vil komme noget godt ud af, at sætte en anden til at overtage Jokerens rolle.

Desuden håber jeg ikke at de tager Robin med i den nye saga og hvis de gør vil Bale ik spille Batman igen. (Har han udtalt)

Sidst men ikke mindst så frygter jeg at Zack's hjernedøde action og overforbrug af bluescreens vil være så langt fra Nolans fortolkning af Batman.

[spoilertag indsat af red.]

Who else's opinion would it be?

#2

28. jul. 2008 16:51

#1 - Har lyst til at sige noget meget grimt til dig ovenpå den SPOILER, du lige smed ud i hovedet på dem, der ikke har set The Dark Knight - og nej, man kan ikke gå ud fra, at de har det, bare fordi de læser kommentarerne til en nyhed om Batman!

The only way to beat a troll is to not play their game.

#3

28. jul. 2008 16:53

Sætningen under den nuværende spoiler burde også være omringet af spoilertags. Den bygger jo videre på noget af det, #1 afslører.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#4

28. jul. 2008 16:53

En ret grim spoiler...

ed. der var red. hurtige :-)

Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."

#5

28. jul. 2008 16:54

#2 - Ja, jeg er der i hver fald glad for at red. nåede, at sætte det spoilertag ind. Skal ind og se den i aften :) Det ville have været monstersurt!!

Ellers kom jeg bare herind for at sige, at jeg personligt synes det er en dårlig ide.

"also it's a movie don't be a cunt." - internet anonymous

#6

28. jul. 2008 16:54

#3 Det er rigtig. Det er fixet.

"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."

#7

28. jul. 2008 16:56

#6: Fornemt Benway! Du er der, gudskelov, altid på pletten! :)

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#8

28. jul. 2008 16:58

Ideen er sådan set fed, men synes Zack Snyder skal vente 10 år. :)

The only way to beat a troll is to not play their game.

#9

28. jul. 2008 16:58

#7 We aim to please. :)

"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."

#10

28. jul. 2008 17:02

Lad os nu lige se hvor godt/galt, Snyder klarer "Watchmen" først. "300" var det helt rigtige materiale for ham, men om han kan lave noget med substans, bliver mere interessant at følge. Jeg er ihvertfald fortsat ganske skeptisk.

#1 Jeg synes nu ikke "The Dark Knight Returns" behøver have nogen direkte relation til Nolans fremragende univers/reboot. Den kan sagtens stå alene.
Se spoiler >>

Så bliver alle skurkene også tilgængelige.

Og hvis vi skal vente på, at Bale bliver gammel nok til rollen, er den da minimum ti år ude i fremtiden, hvis de ikke skal have sminkørerne på overarbejde.

And stop with the Robin-bashings! :)

There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."

#11

28. jul. 2008 17:38

Dark Night returns er nok den bedste BM udgivelse nogensinde. Den kan fint stå alene, desuden er Nolans univers ikke engang mørkt nok til den

That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.

#12

28. jul. 2008 17:54

#10, amen. Lad os lige se, om Watchmen bliver værd at skrive hjem om, før Snyder får lov til at skrive under på at instuere Dark Knight Returns. Og den behøver da ikke nødvendigvis være forbundet til hverken Burton-filmene eller Nolan-filmene.

Ligeledes kan jeg kun give Rockysds ret i, at det snart må være nok med den evindelige Robin-trashing. Det er ved at blive lidt kedeligt og ensformigt. De fleste synes at have et billede på nethinden af en kæk og irriterende lille knægt i et tudegrimt kostume, der fyrer en masse platte vitser af. Karakteren var umådelig interessant i perioder og kan sagtens fungere som et ordentligt element i en seriøs film. Return of the Joker, anyone?

War. War never changes.

#13

28. jul. 2008 17:55

Enig i at Returns på ingen måde skal laves som efterfølger til Nolans film, det er jo et helt andet Batman-univers end Nolans. Derudover er Snyder alt for glad for CGI og greenscreens, The Dark Knight er et perfekt eksempel hvor meget federe actionsekvenser er når de ikke er proppet med CGI.

#14

28. jul. 2008 18:06

Interessant artikel om The Dark Knight - stunts, effekter, Imax etc.:
http://www.wired.com/entertainment/hollywood/magazine/16-07/ff_darknight?currentPage=1

Smagsprøve:

... For the new movie, his designers built a full-size, working motorbike called the Batpod, which zips around on two fat spheroid wheels. According to star Christian Bale, it's a cruel mistress; only one stuntman managed to stay in the saddle. "If you ride it like a bike, you won't be riding it very long," the actor says, speaking from painful experience.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#15

28. jul. 2008 18:07

Men hvad skal nolans næste bat-film så hedde, hvis den ikke skal hedde dark knight returns...?

og hvis den hedder noget andet, og så miller og znyder kommer med returns, bliver folk så ikke forvirrede over at det ikke er nolan, bale og crew?

You can't fail, if you never give up.

#16

28. jul. 2008 18:16

Men hvad skal nolans næste bat-film så hedde, hvis den ikke skal hedde dark knight returns...?

Mon ikke de finder på noget. ;)

og hvis den hedder noget andet, og så miller og znyder kommer med returns, bliver folk så ikke forvirrede over at det ikke er nolan, bale og crew?

Snyders udgave kan jo altid hedde noget i retning af Frank Miller's The Dark Knight Returns.
Desuden tvivler jeg på, at der vil dukke en konkurrerende Batman-filmatisering op samtidig med Nolans. Det ville jo næsten være det rene selvmål. Nolan har jo grebet om folks (penge-)pung og tilbedelse for tiden.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#17

28. jul. 2008 18:17

#15

Hvis Returns bliver filmatiseret, ville Warner Bros. aldrig lade filmen komme ud inden den nuværende franchise er afsluttet.

#18

28. jul. 2008 18:22

Nu foregår The Dark Knight Returns tegneserien i et alternativt univers, uden relation til de andre tegneserier, så jeg ser ikke nogen grund til at man ikke kan gøre det samme med filmen.

Og man skal jo bruge et noget ældre cast. En ordentlig gammel motherfucker.

#19

28. jul. 2008 18:28

Det er vel bare et spørgsmål om tid for selskaberne køber sig ind over diverse manuskripter, og man ser forskellige versioner af diverse helte. Har ikke fået læst The Dark Knight returns til enden, men den er da ok, af det jeg har læst. Kan godt lide det med at Batman kommer tilbage fra pension.

Det er da noget man måske en dag, om flere år, hvis den nye batman franschise stadig står, kunne overveje at bruge, eller noget.

Robin kommer ikke med i de nye batman film, det håber jeg ganske enkelt ikke. Og tror det heller ikke. Nolans Batman univers er meget centreret omkring Batman alene, og opstartet af en helt. At få Robin med ville kræve man fortalte en ligeledes kæmpe historie om ham.

Så for at vende tilbage til det med Two Face og Jokeren fra den nye THE DARK KNIGHT:

Se spoiler >>

Two face er ikke død i den nye. Det tror jeg ikke på. Kunne forestille mig at han bliver låst bag lås og slå, og så faker man Harveys død, netop så man ikke oplever skurken i ham. Nolan har selv udtalt han ikke bryder sig om, at man dræber folk fra universet.

Det jeg også læste for flere måneder siden, var et handlings plot til 3'eren hvor TWO Face stadig var involveret. Jokeren skulle også, men man har jo desværre snakket om at skrive ham ud. Hvilket jeg synes er ærgeligt, hvis man da ikke først prøver at se om man kan finde en, der kan gå Heath Ledger i bedene....

Læg mærke til, den eneste som er død endnu i Batman, er en opfunden figur. Ra's Al Ghul har det jo med at have flere liv.

Just my point of view :)

#20

28. jul. 2008 18:51

#19 vende tilbage til det med Two Face og Jokeren?

emnet her inde handler slet ikke om det, men om nyheden for oven.

#21

28. jul. 2008 19:04

Oki før folk bitcher;

DEN HER KOMMER IKKE TIL AT HAVE NOGET MED BALE, NOLAN ELLER LEDGERS ROLLE AT GØRE.

SÅ Ledger hype folk; jo en anden kan godt overtage rollen.

Bale kommer ikke til at spille Batman i den her.

Og Nolan og hans univers berøres ikke.

for cryin' out loud......

#22

28. jul. 2008 19:06

#18 - CLINTEN :D

for cryin' out loud......

#23

28. jul. 2008 19:15

#22, han var jo faktisk rumoured til at spille rollen for mange, mange år siden :-) Kunne have været stort.

War. War never changes.

#24

28. jul. 2008 19:38

#23: Helt enig... det kunne have været særdeles spændende at opleve ham i rollen... selvtægt og smæk for skillingen! :D
Mht. Return of the Joker - jeg er umiddelbart ikke tiltrukket af den meget kantede, karikerede stil (har lige set traileren) men kan jo læse rundt omkring, at filmen ikke desto mindre skulle være sindssygt fed. Ved du om den er udsendt på dansk dvd i den ucensurerede udgave? Og gider du evt. smide et par personlige kommentarer om den?

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#25

28. jul. 2008 19:45

Der er jo penge i lortet, så det undrer jo ikke nogen, at han vil springe til ..

#26

28. jul. 2008 19:54

#24, sure. Jeg tror ikke, den er udgivet herhjemme. I hvert fald ikke ucensureret. Da jeg i første omgang så teaser-trailerne for mange, mange år siden, gjorde de lige så stort indtryk på mig som Batman Beyond-serien - det vil altså sige mere eller mindre nul. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke havde givet Batman Beyond en ordentlig chance (jeg var meget yngre og "blindere" ;-)), men stilen sagde mig heller ikke meget.

Men efter at have hørt en del gode ting om den, fik jeg fat i den, og den overgik alle mine forventninger. Jeg har desværre ikke set den i et par år - måske skal den smækkes i afspilleren i aften :-) Men den var forbavsende vellavet og ikke mindst velskrevet. Mest af alt var det forfriskende, at den var virkelig dyster, mørk og ukonventionel - meget lig Mask of the Phantasm, som du måske har set HP? Ellers bør du helt sikkert også opsøge den, men jeg syntes alligevel, at den PG-13-ratede uncut udgave af ROTJ var lidt mere intens - især langt mere intens end de nyproducerede Gotham Knight-tegnefilm, der stolt proklamerer, at de er ratede PG-13, men slet ikke har den samme gennemslagskraft.

Men den aversion, jeg indtil da havde haft mod Batman Beyond, blev knust. Konceptet blev først og fremmest udnyttet fornemt i filmen, hvori både den nykronede, unge Batman og hans mentor, Bruce Wayne, får masser af spillerum og lejlighed til at udvikle sig som spændende karakterer. Derudover fik den oprettet en overbevisende forbindelse mellem gammel og ny kontinuitet, så jeg som gammel Batman-tilhænger følte mig meget velkommen i filmens univers. Der er masser af fede referencer til gamle begivenheder, der fik mig til at trække på smilebåndet og gåsehuden til at blomstre.

Og så har den også smæk for skillingen i form af storstilet action og forbløffende twists - og der er et par netop Robin-omhandlende flashbacks, som er fuldstændig uforglemmelige og dybt chokerende. Og så vender Jokeren jo også tilbage i fremtiden på plausibel vis - de nærmere omstændigheder bør ikke afsløres :-) En 5-stjernet film, mente jeg i hvert fald dengang.

War. War never changes.

#27

28. jul. 2008 20:09

Super, tak The Insider! :)
Nej, jeg har heller ikke set Mask of the Phantasm (har slet ikke set nogle af de nyere Batman-tegnefilm). Er den, spørger han uvidende, også en del af en serie? Og kan Return of the Joker ses uden at have set noget af serien?

Det er da rart at høre, at du havde nogenlunde de samme forbehold som mig overfor filmen men fik din aversion knust.
Så må jeg hellere få den set. Især dine sidste fire linier giver mig blod på tanden. :)
Jeg har stadig forbehold overfor stilen, men de må jo efterprøves. Håber jeg må bukke mig i støvet. ;)

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#28

28. jul. 2008 20:13

#27, hvis du får den støvet op, må du lige vende tilbage med en vurdering bagefter :-) Jeg havde kun set brøkdele af Batman Beyond, inden jeg så Return of the Joker, og jeg kunne sagtens følge begivenhedernes gang. Alt, du behøver at vide, er, at det foregår adskillige år ude i fremtiden, hvor en ung mand har overtaget rollen som Batman, og hvor en aldrende, vistnok 80-årig Bruce Wayne agerer mentor for den nye Batman. Wayne er på en måde blevet den nye Alfred for den nye Batman.

Mask of the Phantasm er til dels beslægtet med den fænomenale tegnefilmsserie fra 90'erne, men igen - du behøver ikke at have set nogen af afsnittene, før du ser filmen.

War. War never changes.

#29

28. jul. 2008 20:19

#28: Det er en aftale. ;)
Ja, plottet lyder ret fedt. Havde læst at Wayne var blevet gammel så derfor undrede jeg mig også meget over Batmans fysiske formåen i traileren! :D
Mange tak for alle dine svar. Yderst brugbar info. :)

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#30

28. jul. 2008 20:28

Hov, lige et sidste spørgsmål The Insider:
ifølge IMDB er dens original aspect ratio 1:1,33 men på flere af de nyere dvd-udgaver er den i 1:1,78. Kan du bekræfte om 1:1,33 er den korrekte ratio?
Jeg kan se, at den snart udkommer i en "double feature" sammen med Mystery of the Batwoman. I AR 1:1,33 men det passer næppe hvad sidstnævnte film angår. Den er lavet i 1:1,85.
Den kommende dvd: http://www.amazon.co.uk/Batman-Beyond-Return-Mystery-Batwoman/dp/B001A5ES9I/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=dvd&qid=1217269532&sr=1-4

EDIT: Ligemeget, fandt lidt info om det selv:
The first, edited release is 4:3, and is believed to be an "open matte" -version. The re-release is 1.78:1, and the only difference in the extra-section is, that it loses the "dvd-sampler".
http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=3783
Om det så er sandt (jvf. "believed to be") må jeg lige undersøge.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#31

28. jul. 2008 20:42

Ja, jeg kan også huske, at debatten om filmens aspect-ratio forvirrede mig en del for mange år siden. Hvis 4:3-udgaven vitterligt er open-matte, er den jo så den version, der afslører hele billedet. Men jeg savnede aldrig billedinformation i widescreen-udgaven, og de tilføjede bars og de ucensurerede klip styrkede kun filmen :-)

War. War never changes.

#32

28. jul. 2008 21:18

#19

Hvad mener du med at Nolans film handler mere om Batman? Har du SET Dark Knight? Batman var en papfigur i den film, en papfigur de smed ind i hvert action beat.
Filmen burde have heddet Batman & Co, eller endnu beder Jokeren & Co.

Jeg synes det var en god film, men det var på ingen måde en film centreret om Batman.

#33

28. jul. 2008 21:33

Så vidt jeg husker drøner batman rundt som tussegammel i en tank og er pisse sur på superman..... noget i den stil. det var faktisk ret sjovt... :)

You can't fail, if you never give up.

#34

28. jul. 2008 21:58

#31: Den forvirrer også mig. :/
Men jeg skal nok finde ud af det.
Men tak for kommentaren vedr. widescreen-udgaven.
Hvad angår Mystery of the Batwoman så angiver dvdcompare.net samtlige udgaver til at være i 4:3:
http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=7689
Og IMDB som angiver den som sagt til at have OAR 1:1,85.
Nå, men jeg kan se, at dén er udkommet på dansk dvd. Var det noget I/du kunne finde på at anmelde eller gælder det kun nye udgivelser? (Dog kan jeg ikke se, hvornår den er udgivet i Danmark - behøver jo ikke at være længe siden).

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#35

28. jul. 2008 22:08

#34, når nu det ikke er en så ny udgivelse eller én, vi har fået tilsendt af selskabet, er det nok usandsynligt, at der bliver kigget på den, med mindre det bliver aktuelt i forbindelse med et fremtidigt tema :-) Lad høre, om den er noget værd, hvis du bestiller den.

War. War never changes.

#36

28. jul. 2008 22:25

hvorfor først lave det nu hvis de nu lavede den for 10-15 år siden så ville jeg foreslå Sean Connery som Bruce Wayne alias Batman

men synes at det lyder cool men gad nu hellere at se en film matisering af Batman Begins (tegneserien)

The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.

#37

28. jul. 2008 22:36

#32

JA, jeg så godt TDK. Og hvis du kigger på Batman Begins og TDK, hvilket er TO film som udgør NOLANS BATMAN UNIVERS (læs hvad jeg skriver. Så er det meget centreret omkring at vise opstandelsen af en helt, og hvad det egentlig indebærer. Bare tag slutningen på den nye.

Ja Batman var kun i brøkdele af den nye, hvilket var fedt, men er Bruce Wayne ikke også batman? Jeg ved ikke, det ville jeg mene ;)

DERFOR, Nolans univers er bygget op omkring den person, Bruce & Batman, hans handlinger osv. Skulle en Robin med, ville det kræve de samme ting, ellers ender figuren som en pauseklovn, præcis som i de gamle.

Men ja, Heath havde super meget screen tid i den nye, det var genialt, desværre forsvandt han ud mod slutningen. Men han har inge baggrundshistorie, og det er stadig Batmans handlinger filmen er centreret meget om... Derfor mener jeg at Nolans Univers er meget Batman fikseret. Fikseret på fifuren, manden bag, handlinger, livet, folkene omkring ham, og ofrene man må tage.

og #19

Læs #1's Spoiler hvis du selvf HAR set TDK. Så forstår hvorfor jeg nævner Jokeren og 2-face. Vil jeg da hvertfald håbe :)

#38

29. jul. 2008 00:25

#11 Hehe "Night" ;)

#39

29. jul. 2008 01:49

#30-34 ang aspect ratio på Return of the Joker, lader det ikke til at man kan blæse og have mel i munden. Enten får man den ucensurerede widescreen udgave eller den censurerede 4:3 udgave - så vidt jeg ved findes der ikke en 4:3 udgave der er ucensureret.

Jeg har R1, og jeg tror det er at foretrække at have den ucensurerede version frem for 4:3 udgaven.

Overkommelig pris:
http://www.dvdpacific.com/item.asp?ID=28263

"I wonder if a little rum could get this back on its feet."

#40

29. jul. 2008 02:53

#24

Hvis ike du er overbevist endnu, smider jeg lige mit lille review op, efter jeg havde set filmen første gang.

Ps. det følgene kan indeholde små spoiler, men ikke værre end det der vil stå bagpå et cover.

Så blev det batman tid igen, eller nok snare Mark Hamill tid, da jeg har fået en fornyet interesse på det sidste med hans rolle som The Joker.

Batman Beyond: Return of the Joker

Batman er gået på pension, og ind træder den unge Terry, som er en mere fremtids agtig batman, Batman(Terry) forsøger at holde orden i byen som den nye ordens håndhæver, og Bruce Wayne har netop meldt sin tilbage komst til wayne intreprise, som han nu har tid til at koncentere sig om.

Men ak det vare ikke længe før der kommer ballade i byen, og ved et arrangement hos wayne intreprise, hvor Bruce skal til og holde tale kommer der et par udbudene gæster, heri blandt en der præcentere sig som the Joker... The Joker, men der er noget gal for Bruce Wayne dræbte ham selv en skæbnesvanger nat, som vi får fortalt i et flashback, men ikke desto mindrer er han tilbage på banen igen, og ja rigtig som mange har sagt da jeg blev anbefalet denne her film.

The Joker er virkelig i sit Es høhø, og bare hele introductionen af ham relativt i starten er meget flot sat op, han fyre stadig jokes af og er vanvittig, men han er endnu mere sindsyg end han har været før, og det får han rigeligt bevist i denne her film, damm igen må jeg rose Mark Hamill for hans stemmelægning, gad godt og se lidt behind the scenes hvor han indtaler stemmen, bare for at se hans grimasse.

Musikken skal ikke ha det hel store ros her, da det mest er hårdt pumpet rockmusik, som self. passer fint til den yngrer batman, men det er slet ikke oppe i samme klasse som Shirley Walker's Mask Of Phantasm.

Men alt i alt blev jeg positivt overrakset, og jeg vil da nok tjekke lidt mere ud med den her nye batman, men først skal alle boksene med den gamle batman lige hjem til samlingen 8-)

Mere Mark Hamill tak hehe.

J. J: "This is one of my Favorite shots." Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

#41

29. jul. 2008 03:06

Update og nu har jeg fået noget behind the scenes med Mark Hamill som The Joker, kæft man det var fedt og se ham, manden er jo manisk i rollen, kæft det godt!

Og ja Robin Flashback'ne er ekstrem mindeværdigt kan man sige 8-)

Og lige lidt omkring Batman Beyond serien, som jeg næsten er igennem.

Jeg havde også mine forbehold mod serien i starten det var nu mest møntet på musiken som jeg frygtede var ren techno/rock hele tiden ROTJ gav lidt frygt for dette, men selve serien formåede dog stadigvæk og bibeholde den fantastiske musik med Shirley Walker som den der holdt et våget øje med det hele, selv om der dog kom nye komponister på banen.

Batman Beyond var lavet som en slags Batman for det yngrer publikum, som Bruce Timm siger "this ain't you're fathers Batman" så de ville skære ned på de voldsomme ting, og gøre det mere kid friendly... det pudsige er så at Batman Beyond gik hen og blev faktisk "værrer" end Batman TAS. Dette skyldes balndt andet at Cencuren var lidt anderledes på det tidspunkt, hvor de lavede Beyond, man så en del mere blod på "batman" Terry Mcginnis.

Plus afsnittene er nogen gange voldsommer Se spoiler >>

Afsnittet med Far'en der er blevet til et "Jord Monster" som kommandere med jorden for at hævne sig på sin Ven der tog hans datter fra ham, fik det til og løbe koldt ned af rygge på mig, bare vent til man ser hvordan Far'en ser ud argg det er altså ikke hel uden chockeffekt

Det er hel nye skurkerolle, med få undtagelser, så er det hel nye modstander, dette var Bruce Timm og hans team glade for, fordi de nu fik chancen for at slå sig løs med hensyn til nye modstander, nogen af dem ret fantasifulde, andre med lidt gammel Batman Gen i sig. Jeg savner dog Mark Hamill som The Joker, men det er jo nye tider så...

Men Så får Bruce Timm da lov til at få lidt startime tilgengæld 8-)

Så ja serien er anderledes, den er mere "frisk" og meget foregår om dagen, men jeg synes sku de herre er sluppet ret godt fra det hele.

J. J: "This is one of my Favorite shots." Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

#42

29. jul. 2008 03:19

En lille ting om Mask of The Phantasm, kærligheds historien der fortælles deri, er så meget bedre skildret end i både Batman Begins og TDK, man tror virkelig på den her, jeg gjorde hvertfald.

J. J: "This is one of my Favorite shots." Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

#43

29. jul. 2008 11:15

#39: Jeg forstår slet ikke, hvorfor du fyrer den bemærkning af. Skulle det være at "blæse og have mel i munden" at ville have filmen ucensureret OG i originalt format? Det synes jeg slet ikke. Desuden tyder det jo indtil videre på, at 4:3-udgaven er "open matte", og hvad er problemet så?
Ellers lader det jo også til, at den kommende "double feature" er i 4:3, og mon ikke den er ucensureret?
Før jeg har fået bekræftet, hvilket format der er det korrekte, synes jeg slet ikke, at man kan konkludere, at jeg både blæser og har mel i munden.
Men tak for linket :) - den kan dog købes billigere på amazons markedsplads.

#40-42: Tak Elwood! :D Ja, nu har I vist efterhånden fået mig overbevist om, at jeg skal se den (og Mask of the Phantasm). Tak for spoiler-advarslen, jeg vil helst ikke vide for meget (og læser sjældent det der står bagpå et cover), så dit lille handlingsreferat sprang jeg over, men resten var en fornøjelse at læse. Mange tak for det. :)
Har du forresten set Mystery of the Batwoman?

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#44

29. jul. 2008 12:03

#43 Nope jeg har ikke lige fået den hjem i nu, har haft mere end riglig med Batman Beyond lige pt, plus jeg skal jo høre de geniale kommenatr spor.

men den står på listen.

Ang. Mask of The Phantasm, bare venter til intro'en med kor'et uha det godt.

J. J: "This is one of my Favorite shots." Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"

#45

29. jul. 2008 12:22

Skulle det være at "blæse og have mel i munden" at ville have filmen ucensureret OG i originalt format?

Vi er ikke helt klar over hvilket format der er det originale, men med et open matte transfer, giver 4:3 'mest' billedinformation. Man har ganske enkelt klippet top og bund af, for at skabe 16:9 transferet på den ucensurerede, hvilket også til dels kan ses på billedkvaliteten - især i starten af filmen.

Jeg vil dog stadig påstå, at det er en no-brainer, når dit valg er mellem:
1. Censureret udgave med originalt billedformat
2. Ucensureret udgave med klippet billedformat (der ikke forstyrrer synderligt)

Ellers lader det jo også til, at den kommende "double feature" er i 4:3, og mon ikke den er ucensureret?

Eftersom kun én af de nuværende mange udgivelser er ucensureret 16:9, og alle de andre er i 4:3, vil det efter min mening være en kende naivt at tro den nye udgave vil være anderledes :)

Det faktum at det er en double feature hjælper heller ikke på sagen - de har klasket to (sandsynligvis eksisterende) udgivelser sammen for at sælge flere af den ene, sikkert batwoman, der ikke er nær så populær som ROTJ.

"I wonder if a little rum could get this back on its feet."

#46

29. jul. 2008 12:23

Retter lige mig selv her:

Eftersom kun én af de nuværende mange udgivelser er ucensureret 16:9, og alle de andre er i censureret 4:3, vil det efter min mening være en kende naivt at tro den nye udgave vil være anderledes :)

....og imdb giver svaret: http://www.imdb.com/title/tt0233298/technical

Jeg tvivler også på at de udgiver den ucensurerede udgave uden specifikt at understrege at det er den udgave det drejer sig om. UK er relativt strenge med denslags.

Men altså.. Den ucensurerede koster 6 matadorpenge hos dvdpacific så det er jo ikke nogen big deal :)

"I wonder if a little rum could get this back on its feet."

#47

29. jul. 2008 12:41

Man har ganske enkelt klippet top og bund af, for at skabe 16:9 transferet på den ucensurerede, hvilket også til dels kan ses på billedkvaliteten - især i starten af filmen.

Og hvorledes kommer det til udtryk i billedkvaliteten?

Kald bare valget en no-brainer - jeg ønsker stadig at undersøge sagen grundigt, fremfor blot delvist at gætte mig frem, som du gør.

Eftersom kun én af de nuværende mange udgivelser er ucensureret 16:9, og alle de andre er i 4:3, vil det efter min mening være en kende naivt at tro den nye udgave vil være anderledes :)

Kald mig bare naiv - jeg konstaterer blot, at ingen af os ved noget med sikkerhed.

Det faktum at det er en double feature hjælper heller ikke på sagen - de har klasket to (sandsynligvis eksisterende) udgivelser sammen for at sælge flere af den ene, sikkert batwoman, der ikke er nær så populær som ROTJ.

Hvorfor "hjælper [det] heller ikke på sagen"? Det kunne jo være, at amazon har skrevet forkert (det har de gjort før), og det i virkeligheden drejer sig om udgaver i widescreen. Og selv hvis de er i 4:3, kunne de stadig være ucensurerede. Hverken du eller jeg ved klar besked.

Hvad angår "imdb giver svaret", så kan man ikke altid regne med deres informationer. Desuden må dvdcompares kilde have det med "open matte" fra et sted. Spørgsmålet er så hvor.

Som sagt: den er billigere på amazons markedsplads. Du glemmer portoen.
Jeg forstår i det hele taget ikke, at du bruger så meget spalteplads på at forsøge at overbevise mig om, at jeg ikke kan få den både ucensureret og i originalt format, når du ikke engang selv med sikkerhed ved, hvad der er det originale format. Medmindre du stoler blindt på imdb.

... as surely as there's a mouse behind your ear.

#48

29. jul. 2008 13:11

#47 -

Endnu har jeg ikke set at WB har genudgivet nogen af de animerede Batman-film, eller i det hele taget genudgivet noget som helst af DC-tegnefilmene, så jeg vil også stille mig lidt tvivlende overfor at der skulle være noget nyt i den double feature.

Jeg kan kun forestille mig at de går i gang med at lave nye transfers og muligvis lave noget ved billedformatet i forbindelse med en evt. udgivelse på BD, hvilket er ret sandsynligt, da Justice League er begyndt at udkomme på BD.

Generelt er WB ikke specielt gode til at komme med nye og forbedrede udgave af deres film, med mindre vi taler helt specielle tilfælde.

http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

#49

29. jul. 2008 13:12

#47 Det er nemt at komme med antagelser og gisninger om hvad der måske er på vej, men jeg forsøger ganske enkelt at forklare tingene ud fra de facts der er tilgængelige via de nuværende udgivelser:
- Kun én af de nuværende udgivelser er uncut, den er i 16:9 og bliver omtalt som Director's Cut, Uncut, eller Uncensored version.
- Alle øvrige udgivelser (der blot hedder "Batman Beyond: Return of the Joker") er censurerede og er i 4:3 der, når vi taler Open Matte, er det format der indeholder mest billedinformation.

Hvis amazon specificerede "Uncut" og "4:3" i deres materiale ville jeg være tilbøjelig til at være nysgerrig, men eftersom det ikke er tilfældet, taler alt desværre imod at vi har tale om en ny revolutionerende udgivelse.

Og hvorledes kommer det til udtryk i billedkvaliteten?

Ok jeg har netop kigget nærmere på billedsiden, og jeg tror udelukkende de problemer jeg nævner skyldes at filmen ikke upscales ret pænt hivlket resulterer i pixelering, ujævne kanter osv. Det har nok noget at gøre med, at det er et non-anamorphic transfer. For sig selv, i native opløsning, står billedet helt fint.

Jeg prøver ikke at overbevise dig om det ene eller det andet, fremlægger blot de fakta der er tilgængelige og giver mit råd med på vejen. Hvis nye oplysninger dukker op hilser jeg dem gerne velkommen. Don't get me wrong - en ny anamorphic eller Blu-Ray udgivelse ville være superfedt!

Hvorfor "hjælper [det] heller ikke på sagen"?

Nævn mig én double-feature udgivelse med de originale covers og uden "S.E.", "director's cut", "pimped my dvd edition" eller lign påskrevet, der har bragt nye features på banen :)

Og selv hvis de er i 4:3, kunne de stadig være ucensurerede. Hverken du eller jeg ved klar besked.

Jeg ville ønske jeg så det på samme måde, men jeg tvivler desværre på der er flere muligheder på markedet i øjeblikket, når det drejer sig om ROTJ. Bottom line er at 16:9 udgaven ikke udelader noget vitalt og er helt igennem watchable. Do it - og nyd den! ;)

"I wonder if a little rum could get this back on its feet."

#50

29. jul. 2008 13:27

#48: Okay, med de argumenter har I nok ret i, at det ikke er sandsynligt.
Men derfor er jeg stadig interesseret i med sikkerhed at finde ud af, hvilket format der er OAR.

#49: Mange tak for billedinformationerne. :) Det undrer mig dog meget, at 1:1,78-udgaven er "non-anamorphic". Det bestyrker dog lidt udtalelsen om, at 4:3-udgaven skulle være "open matte". Hvis formatændringen udelukkende var foretaget med 16:9-fjernsyn for øje, ville det jo også være meget naturligt at udgive den i "anamorphic". Men det beviser selvfølgelig ingenting og er langt fra sikkert.
Forresten er det interessant at genudgivelsen (i 1:1,78) udkom med forkert format angivet på coveret (se dvdcompare).

... as surely as there's a mouse behind your ear.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger