21 Bridges

InstruktionBrian Kirk

MedvirkendeChadwick Boseman, Sienna Miller, J.K. Simmons

Længde99 min

IMDbVis på IMDb

I biografen02/01/2020


Anmeldelse

21 Bridges

4 6

 

Den her slags mellemstore politi-thriller er efterhånden sjælden i biografen – de streames nu på Netflix. Og det er i grunden en skam.

 

For der er andet i verden end blockbuster-budgetter eller minimal arthouse. Der er dem derimellem. Sådan en er “21 Bridges”.

 

Det er “Avengers: Endgame”-instruktørerne Joe og Anthony Russo, der producerer den her omgang ‘politi og røver’ med “Black Panther”-stjernen Chadwick Boseman som betjenten, der er kendt som en trigger – en, som skyder først, spørger bagefter.

 

Det gør han i en film, der helt sikkert kender til klassikeren “The French Connection“, hvor en hårdkogt NYPD-strømer kom på sporet af organiseret narkokriminalitet.

 

I “21 Bridges” er to mand på flugt efter et mistænkeligt røveri af 50 kilo kokain. Otte betjente bliver dræbt. Nu skal Andre Davis fange dem.

 

Det sker i et mørkt noir-univers, som spilles frem af stor jazz midt om natten på Manhattan. Det er New York-bydelens 21 broer, der henvises til i titlen. De lukkes i jagten på de to politimordere, der resten af natten er fanget på østkystens aflange ø.

 

Men sagen er ikke så ligetil, som den ser ud. Ekskæresten udpeger Toriano Bush som chauffør, inden han bliver skudt af en betjent, der påstår, at Bush trak først.

 

Sådan bliver “21 Bridges” mere grumset, som natten skrider frem og spørgsmålene bliver flere. Hvad er der på de USB-stik hos den schweiziske hvidvasker? Hvorfor var der 300 i stedet for de 30 kilo kokain på gerningsstedet? Og hvad betyder 8-5?

 

Det er både krimimysterium og actionthriller, mens jagten bliver intensiveret på de små fisk i den her ‘Manhattan Connection’, hvor de store skurke gemmer sig i skyggerne.

 

Politi-arketyperne er måske tegnet lige tydeligt nok op, og så er den mest overcastede birolle lidt for nem at gætte som skurk. Men “21 Bridges” er en ærlig politifilm i en verden af korrupte betjente.

 

Den sætter måske hverken tanker eller fortsættelser i gang. Men den leverer en solid underverden af mord, korruption og et strejf social kritik, der retfærdiggør 21 lukkede broer – og en mellemstor tur i biografen.

 

21 Bridges anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer