Angel Has Fallen

InstruktionRic Roman Waugh

MedvirkendeGerard Butler, Nick Nolte, Danny Huston

Længde120 min

IMDbVis på IMDb

I biografen22/08/2019

Anmeldelse

Angel Has Fallen

2 6

 

Hvor dybt kan man falde? Det virker til at være missionen for Gerard Butler med “Fallen”-franchisen, der nu er nået til sin “Taken 3”.

 

For denne gang er det hverken Det hvide hus eller London, der er faldet. Det er skytsenglen selv – Mike Banning; en fattigmands Bryan Mills.

 

Banning overlever denne gang som eneste Secret Service-agent et droneangreb imod præsidenten, der spilles rutineret og rutinepræget af Morgan Freeman.

 

Uheldigvis ender præsidenten i koma, der derfor ikke kan forklare FBI, at gode Mike Banning naturligvis ikke er manden bag attentatet.

 

Det kunne FBI måske have sagt sig selv, da Banning har tæsket terrorister i “Olympus” og “London” så dygtigt, at han nu er favorit som ny chef for Secret Service.

 

Derfor må Mike Banning nu tage flugten og finde personen, der har fået ham anklaget for en forbrydelse, han ikke har begået. Hvem kan det dog være?

 

Det forsøger “Angel Has Fallen” af en eller anden årsag at holde skjult i den første halvdel. Samtidig introduceres soldaterkammeraten Wade, der kommer forbi og griller en bøf med Mike og frue.

 

Wade er nu lejesoldat, der har mistet jobbet, og så spilles han af Danny Huston, som var den onde i “Wonder Woman” og “30 Days of Night” og “Magic City” og “X-Men Origins: Wolverine” og “The Constant Gardener” og “The Proposition”. Hvem mon den onde kan være?

 

Imens jeg spekulerer over det, så konstaterer jeg, at manuskriptholdet også har spekuleret i at levere replikker tilpasset Gerard Butlers talent.

 

I “Angel Has Fallen” siger han mest ‘Fuck' og ’Shit', imens han kompetent støttes af erfarne folk som Danny Huston, Morgan Freeman og Nick Nolte, som tager sig af de længere sætninger.

 

Nolte er lyspunktet som far og krigsveteran med hang til sprængstoffer, imens jeg må indse, at præsidenten nok først kommer til bevidsthed nær slutningen.

 

Heldigvis er der en vicepræsident, der mistænkeligt overcastet spilles af Tim Blake Nelson, til at overtage. Han taler en del om at hyre private lejesoldater og ’Making this country strong again', hvilket minder mig om en eller anden.

 

“Angel Has Fallen” minder mig også om, at jeg ikke forstår, at Gerard Butler altid spiller en kompetent karakter, der opfører sig tumpet.

 

Sådan var Gerard Butler i “Geostorm“, hvor han var en tilsyneladende klog forsker, der alligevel valgte at stole på sin mavefornemmelse frem for videnskaben.

 

I “Angel Has Fallen” taler flygtningen Mike Banning – den næste chef for Secret Service – så længe i telefon, at han bliver sporet af FBI. Har han aldrig set en film før? Du skal altid lægge på i tide!

 

Butler spiller igen idioternes svar på kompetence. Han er lige så troværdig som tjekket Secret Service-agent, som Sylvester Stallone ville være det i rollen som Niels Bohr.

 

Den gode nyhed er, at “Fallen”-filmene nu ikke falder dybere. De har fundet deres niveau. Herfra er det lige ud ad actionvejen.

 

Angel Has Fallen anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer