Angry Birds 2 filmen

InstruktionThurop Van Orman

MedvirkendeRuben Søltoft, Lasse Rimmer, Iben Hjejle

Længde96 min

IMDbVis på IMDb

I biografen08/08/2019

Anmeldelse

Angry Birds 2 filmen

4 6

 

Spillet handlede om tidsfordriv. Fugle sendt af sted med smartphone-fingeren imod målet – de grønne grise.

 

Det samme kan siges om spilfilmatiseringen “Angry Birds” fra 2016. Tidsfordriv.

 

Men hvad skal man gøre med sin tid bagefter? Efter spillet er gennemført – efter filmen er set.

 

Det spekulerer vrede Red på, da “Angry Birds 2” begynder med en fredsaftale med grisene.

 

Den røde fugl var helten i den første film, men frygter nu ensomheden, hvis heltestatus byttes ud med en kedelig fred. Hvad skal man så fordrive tiden med?

 

Svaret er en ny, fælles fjende, som fuglene og grisene sammen må bekæmpe for at sikre freden – og for at fordrive min tid.

 

“Angry Birds 2” er et bedre tidsfordriv end den første bane for tre år siden.

 

Det skyldes måske Thurop Van Orman, som er ny instruktør med erfaring fra gakgak-animationen “The Marvelous Misadventures of Flapjack”.

 

Denne fortsættelse har nemlig fået lidt ekstra gak i kampen imod ørnenes svar på Cersei Lannister, der kaster med klima-isklumper fra sin ørneborg på den tredje ø.

 

Mest gakkede er de overnuttede klæklinger, der som sidehistorie jagter tre æg hele vejen ud i rummet til tonerne af David Bowies “Space Oddity”.

 

Det slapstick-greb er tidligere testet grundigt med “Ice Age”-egernet Scrat, men de Minions-nuttede babyfugle er nu alligevel søde og sjove nok i egen ret.

 

Nede på Jorden er Van Orman da også ret ligeglad med, at vinteren er på vej fra de ødelæggende ørne. Langt vigtigere er det at bruge tid på at få tre grise og to fugle til at danse sig forbi vagterne i et ørnekostume.

 

Det er svært at blive vred på den slags simple sjov. Og så gør det mindre, at tidens skematisk handlekraftige kvinde forudsigeligt udfordrer machofuglen Red.

 

Her er det den kloge og ‘dygtig-til-alt’-fugl Silver, som blev introduceret i 2015-spillet – også med titlen “Angry Birds 2”.

 

Sjovere er skurken – en ægte ørnemor – der viser fuglene, grisene og forhåbentlig resten af Hollywood, at ligestilling også er retten til at spille skurk.

 

Hun hader kulden, der har frosset kælehvalpen og brusebadet til isterninger i scener, som forstærker den spredte, men ret varme humor.

 

Den alvorlige pointe i “Angry Birds 2” skal dog findes hos Silver. Hun påpeger Reds frygt for ensomhed, hvis ikke han har noget at fordrive tiden med. Underholdning holder den på afstand.

 

Til det formål er “The Angry Birds Movie 2” et udmærket tidsfordriv, der for en stund fjernede min og Reds frygt for at blive ensomme.

 

Angry Birds 2 Filmen anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer